Βασιλάκης στο Onsports: «Κακός και ανέτοιμος ο Ερικσον»

Πολλά λάθη, «φάλτσα» στον πειθαρχικό έλεγχο, αλλά και σωστή απόφαση στην επίμαχη φάση με το πέναλτι που ζήτησε ο Γιώργος Καραγκούνης χρεώνει αλλά και πιστώνει στον Σουηδό ρέφερι Γιόνας Ερικσον ο τηλεκριτικός Περικλής Βασιλάκης, μέσω της διαιτητικής ανάλυσης για λογαριασμό του Onsports.

«Ο Σουηδός ρέφερι υπέπεσε σε πολλά λάθη και ήταν κακός στο πειθαρχικό έλεγχο. Φάνηκε πως δεν βρέθηκε σε καλή βραδιά και δεν ήταν έτοιμος για ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι…» ήταν

το πρώτο γενικό σχόλιο του πρώην διεθνούς διαιτητή.

Για την φάση της ανατροπής του Γιώργου Καραγκούνη και το κατά πόσον θα μπορούσε να σφυριχτεί πέναλτι:

«Στην πτώση του Καραγκούνη το πόδι του βρίσκει με το πόδι του Ρώσου ποδοσφαιριστή λόγω φόρας και κεκτημένης ταχύτητας και κατά συνέπεια δεν υπάρχει καμία περίπτωση πέναλτι. Ωστόσο, δεν θα έπρεπε να δοθεί κίτρινη κάρτα στον αρχηγό μας, καθότι δεν έκανε σε καμία περίπτωση θέατρο. Σωστά ο διαιτητής άφησε την φάση να εξελιχθεί, από κει και πέρα όμως, κακώς έβγαλε την κίτρινη κάρτα από το τσεπάκι του».

Για τις υπόλοιπες αποφάσεις του διαιτητή στις αμφισβητούμενες φάσεις:

«Στο 36΄θα έπρεπε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα ο Σιρόκοφ, διότι μετά από πτώση και πέναλτι που ζήτησε χωρίς να υπάρχει καμία παράβαση, έδειξε στον διαιτητή με τα δάχτυλά του να φορέσει γυαλιά κάτι που είναι απαράδεκτο. Μάλιστα την συγκεκριμένη απείθαρχη συμπεριφορά του εν λόγω ποδοσφαιριστή, εάν δεχτούμε πως δεν την είδε ο Ερικσον θα έπρεπε να του την υποδείξουν οι βοηθοί του.

Στο 49΄ο Ανιούκοφ θα μπορούσε να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα, για επικίνδυνο παιχνίδι στο Σαμαρά.

Στο 69΄ο Ζιρκόφ σωστά τιμωρήθηκε με κίτρινη και όχι κόκκινη κάρτα για το μαρκάρισμα στον Σαλπιγγίδη λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή. Ο Ελληνας επιθετικός δεν ήταν σε προφανή θέση για γκολ. η φάση εκτυλίχθηκε πλάγια έξω από την περιοχή των Ρώσων και πίσω από τον Ζιρκόφ υπήρχε ένας ακόμη συμπαίκτης του εκτός από τον τερματοφύλακα.

Στο 73΄ο Ζιρκόφ έπρεπε να αντικρίσει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί για θέατρο εάν θυμηθούμε την κίτρινη κάρτα στον Καραγκούνη».

Keywords
Τυχαία Θέματα