Βλέπουν τη... σκόνη του!

Η χθεσινή νίκη επί της ΑΕΚ, ήταν… καρμπόν εκείνης επί του ΠΑΟΚ. Ο Ολυμπιακός μπήκε με τέρμα το γκάζι στο γήπεδο, η οδηγία του Βαλβέρδε «ψάξτε τον Μιραλάς» εφαρμόστηκε με συνοπτικές διαδικασίες και το παιχνίδι «τελείωσε» πριν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο με δύο γκολάρες από Μέλμπεργκ και Κέβιν. Ειδικά το 2-0 θα το

ζήλευε και η Μπάρτσα! Ιδανική αντεπίθεση και τελείωμα φάσης!

Αυτή είναι και η πραγματική διαφορά του Θρύλου απ’ όλες τις άλλες ελληνικές ομάδες. Όπως είχα γράψει και στο ξεκίνημα της σεζόν, τότε κάποιοι… δυσφόρησαν, ο καλός Ολυμπιακός απλά δεν έχει αντίπαλο! Και τώρα που στο καλοδουλεμένο σύνολο «κουμπώνει» και ο Καζίμ, θα χαθεί το τόπι!

Με τον Ιμπαγάσα, στα 35 του, να κόβει και να ράβει από πίσω και να πρεσάρει ως το 90’, τους Μιραλάς, Καζίμ στα άκρα να βγάζουν… φωτιές και τον Τζιμπούρ που για μία ακόμη φορά ήταν εκπληκτικός να περνάει τα αντίπαλα στόπερ… χάντρες στο κομπολόι του, το μόνο που μπορούν να κάνουν οι αντίπαλες άμυνες είναι το… σταυρό τους!

Βρήκε τη σωστή χημεία ο Ολυμπιακός κι αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο, όπως και το ότι ο πολυμήχανος Βαλβέρδε φρόντισε να φορμαριστεί η ομάδα την κατάλληλη στιγμή. Δεν επέστρεψε καλά μετά τις γιορτές και το πλήρωσε, αλλά τώρα που φτάσαμε στην πιο κρίσιμη καμπή της περιόδου, όποιος… αντέξει!

Για να είμαι ειλικρινής, πριν το ξεκίνημα του αγώνα είχα τις αμφιβολίες μου για το πόσο εύκολα θα κυλήσει το παιχνίδι. Είχα την αίσθηση πως μπορεί να χαλαρώσουν τα λουριά μετά τη νίκη επί του ΠΑΟΚ και να γίνουν τα εύκολα δύσκολα. Κι όταν γράφω «εύκολα» δεν θέλω σε καμία περίπτωση να υποτιμήσω την ΑΕΚ. Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα, η οποία, όμως, ταλαιπωρείται από σοβαρά προβλήματα επιβίωσης, οπότε υπό αυτές τις συνθήκες και με αυτό το υλικό δεν μπορεί να ορθώσει ανάστημα κόντρα σε αυτό τον Ολυμπιακό. Ειδικά αν είναι σοβαρός και προσηλωμένος στο στόχο.

Θέλω, ωστόσο, να σταθώ και στην άμυνα του Ολυμπιακού, η οποία χθες δεν είχε πολλή δουλειά, όχι επειδή οι «κιτρινόμαυροι» μεσοεπιθετικοί δεν προσπάθησαν, αλλά επειδή πολύ απλά λειτουργεί… ρολόι. Με έναν Μέλμπεργκ να καθαρίζει τις περισσότερες προσπάθειες σαν τον… Τιραμόλα, πριν καν δημιουργηθεί κίνδυνος, τον Αβραάμ να… οργώνει και τους Τοροσίδη, Μαρκάνο να μην έχουν χάσει ούτε μια προσωπική μονομαχία, πως θα απειληθεί σοβαρά ο Μέγερι; Και μόνο το γεγονός ότι η αμυντική τετράδα του Θρύλου έβγαλε 7 φορές οφσάιντ τον έμπειρο Λυμπερόπουλο και την παρέα του, τα λέει όλα.

Όσο για τα δύο μηχανάκια του Θρύλου, εγώ ήμουν από τους πρώτους που έγραφα ότι οι δουλειές του Ορμπάιθ στο χώρο του κέντρου είναι περιορισμένες. Κινείται άριστα από πλευράς τακτικής καλύπτει το χώρο του, ξέρει να κρατήσει τη μπάλα και να πασάρει σωστά, αλλά δεν κόβει ούτε με βαλέ! Από τη στιγμή που ο Βαλβέρδε του βρήκε τον ιδανικό παρτενέρ που δεν είναι άλλος από τον… σκύλο Μανιάτη, ο οποίος πέρα από τσαμπουκά απίστευτο και δυ

Keywords
Τυχαία Θέματα