Βρήκε τα κουμπιά ο Άγγελος

14:14 9/2/2012 - Πηγή: OnSports

Χαίρετε κύριοι

Όποιος έχει δει τα προηγούμενα παιχνίδια του ΠΑΣ θα πίστεψε πως το περασμένο Σάββατο στην Κέρκυρα έγινε ένα ποδοσφαιρικό θαύμα. Η ομάδα που το μεγαλύτερό της πρόβλημα ήταν η πρώτη σωστή πάσα έβαλε δύο γκολ που θύμιζαν Μπαρτσελόνα.

Οι Ζαραδούκας, Μπεσέρα εκτέλεσαν τέλεια αλλά για να φτάσει η μπάλα σε αυτούς δούλεψε όλη η ομάδα. Αναμφίβολα η μεταμόρφωση του ΠΑΣ είναι έργο Αναστασιάδη. Αν και ο Άγγελος θέλει να τα φορτώσει

στην Παναγιά, η αλήθεια είναι πως ταλαιπωρήθηκε, δούλεψε, πάλεψε, τσακώθηκε, αμφισβητήθηκε μέχρι να βρει τα κουμπιά των παικτών του.

Ο ίδιος σαν προπονητής έχει τη λογική πως οι ομάδες του μπορούν να πετύχουν το ακατόρθωτο. Επειδή είναι της παλιάς σχολής των Ελλήνων προπονητών, πολλοί τον μπερδεύουν με άλλους συναδέλφους του και τον θεωρούν αμυντικογενή. Η αλήθεια, βέβαια, είναι τελείως διαφορετική.

Η λογική του Άγγελου είναι υπερβολικά επιθετική και το κοουτσάρισμα του γεμάτο ρίσκα. Αυτός ήταν και ο λόγος που άργησε να πάρει αποτελέσματα με τα Γιάννενα, αλλά και που με το που ήρθε η πρώτη νίκη αμέσως η ομάδα ελευθερώθηκε.

Βλέπετε, με μια καθαρά αμυντική προσέγγιση μπορείς να κλέψεις αρχικά ένα παιχνίδι με την ψυχολογία της αλλαγής προπονητή, όχι όμως να έχεις διάρκεια.

Το πρώτο ζητούμενο, όμως, για τον Άγγελο είναι να δημιουργήσει ένα σύνολο, το οποίο θα το πιστέψει ο ίδιος και οι ποδοσφαιριστές σε αυτόν και μαζί θα παλέψουν για στόχους που μοιάζουν παραπάνω από τις δυνατότητές τους. Η τρέλα του είναι να βάζει μεγάλους στόχους και να παλεύει για να τους κατακτήσει.

Στα Γιάννενα κι ενώ οι αμυντικοί του παίκτες (Κώτσιος, Μπουζίντ, Πάντος, Πατσατζόγλου, Ντάσιος, Τζημόπουλος) δεν μπορούσαν να αλλάξουν πάσα, ο ίδιος από το πρώτο του παιχνίδι προσπάθησε να μάθει τους παίκτες να παίζουν ποδόσφαιρο κατοχής. Στο ντεμπούτο του με την ΑΕΚ φώναζε στους αμυντικούς του να ανέβουν στη σέντρα και στο πρώτο του εντός έδρας ματς με τον ΟΦΗ τα Γιάννενα πήραν 60% κατοχή, αλλά τη μοναδική τους ευκαιρία την έκαναν στο 93ο λεπτό.

Το προηγούμενο διάστημα που ο ΠΑΣ έπαιζε με κατοχή αλλά δεν σκόραρε όλοι είχαν την ίδια απορία και σχολίαζαν τον παραγκωνισμό του Μπακαγιόκο. Ο Άγγελος πιστεύω πως αποφάσισε πως δεν του κάνει ο πρώτος σκόρερ με 6 γκολ του ΠΑΣ στο πρώτο του παιχνίδι στους Ζωσιμάδες με τον ΟΦΗ. Όπως είπαμε ο ΠΑΣ έψαχνε το γκολ, έπαιζε με κατοχή αλλά δεν έβγαζε ευκαιρίες ούτε μπορούσε να χτίσει ομαδικές επιθέσεις. Σε αυτό έπαιζαν ρόλο οι λανθασμένες επιλογές των αμυντικών που χωρίς πίεση έδιναν λανθασμένες πάσες αλλά και η απόσταση που είχε ο στράικερ από την υπόλοιπη ομάδα.

Ο Μπακαγιόκο ήταν κρυμμένος μέσα στην άμυνα του ΟΦΗ και η παρουσία του ανάγκαζε τους συμπαίκτες του να καταφύγουν σε βαθιά γεμίσματα, σε ένα στιλ παιχνιδιού που ο Άγγελος το μισεί. Γι' αυτόν το λόγο, προς έκπληξη όλων, ενώ ο ΠΑΣ κυνήγαγε το γκολ, ο Αναστασιάδης τον έκανε αλλαγή. Στη διάρκεια άλλαξε πολλά και όπως συνηθίζει, διαπίστωσε με ποιους μπορεί να συνεχίσει και με ποιους όχι. Στην

Keywords
Τυχαία Θέματα