«Ξεγυμνώθηκε» για να προχωρήσει

Αυτό που έζησα σήμερα, είναι κάπως δύσκολο να το ζήσει ρεπόρτερ άλλης ομάδας στη χώρα αυτή. Είδα έναν πρόεδρο να ξεγυμνώνει ουσιαστικά τα κακώς κείμενα της πρώτης του παραγοντικής τετραετίας.

Το γιατί το έκανε αυτό, πολλά μπορεί και να ειπωθούν. Μπορώ να υποθέσω πως τα περιθώρια έχουν στενέψει τόσο που πρώτον ότι σκιά υπάρχει καλό είναι να εξαφανιστεί και δεύτερον, όσο πιο γρήγορα στρέψει την κουβέντα από το παρελθόν στο μέλλον τόσο πιο εύκολα θα πάρει τις όποιες κρίσιμες αποφάσεις θα δώσουν ένα καλύτερο μέλλον στον ΠΑΟΚ.

Για να κατανοήσουμε τι ακριβώς έχει παραδεχτεί ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ σήμερα, θα πρέπει να τα καταγράψω. Πρώτα απ όλα, αποδέχτηκε πως το σλόγκαν της εξυγίανσης δεν υπήρχε ποτέ στην ουσία. Υπήρχε μία προσπάθεια δημιουργίας καλύτερης ομάδας και μία μεταφορά χρεών από χρονιά σε χρονιά. Αν αυτό είχε ξεκαθαριστεί τρία χρόνια πριν, σήμερα η κουβέντα θα ήταν πιο εύκολη για τον πρόεδρο.

Επίσης, δέχτηκε να μπει σε μία διαδικασία, ανάγνωσης των παρατηρήσεων του πορίσματος των ορκωτών λογιστών, κάτι που σίγουρα ακούγοντάς το δεν χαίρεσαι. Δείχνει μία ξεκάθαρη διοικητικά αδυναμία σε αυτό το διάστημα και σίγουρα χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου. Ξέχωρα αν σε κάποια σημεία του πορίσματος υπήρξε διαφωνία Μαυροφρύδη με τον ορκωτό.

Τέλος, παραδέχτηκε και για τη μπουτίκ πως δεν ήξεραν να τη λειτουργήσουν και για αυτό καταλήξαμε στο να την πάρει η Puma. Όσο κι αν το υποτιμάνε κάποιοι, η μπουτίκ ήταν μία από τις μεγαλύτερες ήττες του μηχανισμού του ΠΑΟΚ. Ήταν ουσιαστικά η σημαία της κακής διοικητικής ρότα που υπήρχε και ελπίζω να μην εμφανιστεί ποτέ στο μέλλον.

Όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσε να τα παραδεχτεί κανένας άλλος Έλληνας παράγοντας ποδοσφαίρου και αυτό είναι το θετικότερο σημείο αναφοράς που έχω να καταγράψω στη σημερινή συνέντευξη του Ζαγοράκη. Έχει συνειδητοποιήσει τα λάθη του.

Το θέμα είναι το τι κάνουμε από εδώ και πέρα. Ο Ζαγοράκης μίλησε για αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, αλλά επειδή γνωρίζω πως αυτές θα είναι αρκετά σκληρές, νομίζω πως δεν προετοίμασε ακριβώς το κοινό της ομάδας για το τι μέλλει γενέσθαι.

Την Πέμπτη ή την Παρασκευή, θα μιλήσουν οι Ζήσης Βρύζας και Παντελής Κωνσταντινίδης οι οποίοι θα πρέπει να μιλήσουν και για τις αποφάσεις που έχουν πάρει. Ίσως σήμερα, θα μπορούσε να διευκολυνθεί λίγο περισσότερο το έργο τους, αλλά μπορεί και να είναι μία στρατηγική επιλογή να απορροφήσουν οι δυο τους μεγαλύτερο κομμάτι άρνησης στη δύσκολη εποχή που έρχεται.

Και για να γίνω σαφής, η δύσκολη εποχή που έρχεται αναγκάζει τον ΠΑΟΚ ή να πάρει σκληρές αποφάσεις, ακόμη και πωλήσεις ή να αποχαιρετήσει την Ευρώπη από του χρόνου, ίσως ακόμη και από φέτος αν και δεν θέλω να κινδυνολογώ.

Η συνέντευξη Τύπου που άκουσα, ήταν καλύτερη από τις προηγούμενες, είχε κενά, είχε καινοτομίες, είχε τον Μαυροφρύδη που έριξε μία πιο τεχνοκρατική αύρα στο τραπέζι.

Κάποιοι μου έλεγαν στο ραδιόφωνο πως τους μαυρίζω τη ψυχή και πως είμαι απαισιόδοξος και αρνητικός. Στη ζωή μου, δεν είμαι τίποτα α

Keywords
Τυχαία Θέματα