Ζωντός: «Νίκη... μισή κατηγορία»

Στη σπουδαιότητα της νίκης του Πόλις Καλλιθέας επί του Πορφύρα στάθηκε ο προπονητής της νεοφώτιστης ομάδας, Παναγιώτης Ζωντός.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, πρόκειται για νίκη... μισή κατηγορία, καθώς πλέον μπορούν να συνεχίσουν τις υποχρεώσεις τους στο δύσκολο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής χωρίς άγχος. Αναλυτικά τα όσα είπε ο τεχνικός του Πόλις...

Για τη συνεργασία του με τον Πόλις: «Γνωρίζω πολλά χρόνια το γυμναστή της ομάδας, καθώς είχαμε συνεργαστεί

στο Φάληρο, στην Α2. Όταν προέκυψε θέμα προπονητή, κάποια από τα ονόματα που έπεσαν στο τραπέζι ήταν και το δικό μου. Αποφασίσαμε κι οι δύο πλευρές να συνεργαστούμε, όμως αρχικά συζήτησα με τα παιδιά της διοίκησης. Το είδα ως μια ενδιαφέρουσα πρόκληση για εμένα γιατί η Νίκη Αμαρουσίου, στην οποία ήμουν πριν, αγωνιζόταν σε τοπική κατηγορία. Ήθελα να ξαναμπώ στις εθνικές κατηγορίες ύστερα από δύο χρόνια απουσίας κι έκρινα ότι αυτή ήταν καλή ευκαιρία, γιατί η ομάδα έχει πολύ καλό ρόστερ».

Για την έως τώρα πορεία του Πόλις: «Κάναμε αρκετά καλές νίκες πριν από τις γιορτές, μετά όμως δεν ξεκινήσαμε, καλά γνωρίζοντας ανέλπιστη ήττα στη Σάμο. Η νίκη με αντίπαλο τον Πορφύρα ήταν ουσιαστικά μισή κατηγορία. Πλέον, χωρίς το άγχος της παραμονής να είναι έντονο, προσπαθούμε να παίξουμε όσο καλύτερα γίνεται».

Για το επίπεδο της φετινής Γ' Εθνικής: «Είναι πολύ υψηλό το επίπεδο. Για εμένα είναι η δυσκολότερη κατηγορία των εθνικών κατηγοριών. Την έχω παίξει ως παίκτης και ως προπονητής πολλά χρόνια. Δεν συγχωρεί λάθη. Φέτος το θετικό είναι ότι πέφτουν λίγες ομάδες, γιατί παλιά υποβιβάζονταν πέντε. Το επίπεδο είναι υψηλό και οι ομάδες είναι ισάξιες. Κανένα ματς δεν μπορείς να θεωρήσεις ότι το έχεις κερδίσει πριν από τη λήξη. Πρέπει να είσαι σωστός και σοβαρός σε κάθε αγώνα, γιατί είναι απρόβλεπτο πρωτάθλημα».

Για το Σπύρο Παντελιάδη, που αγωνίζεται στον Πόλις: «Πραγματικά, είναι μεγάλη τιμή για έναν προπονητή να έχει στη διάθεσή του έναν αθλητή του επιπέδου του Σπύρου. Δεν είναι μόνο εξαιρετικός παίκτης, παιγμένος σε πολύ υψηλό επίπεδο, αλλά το σημαντικότερο είναι ο χαρακτήρας του. Κάνει τη δουλειά του προπονητή πολύ εύκολη, γιατί ο ίδιος είναι προπονητής μέσα στο γήπεδο. Είναι αρχηγός και ηγέτης σε όλα του για αυτό και του αξίζουν πολλά μπράβο. Δεν είναι τυχαίο ότι έφτασε να αγωνίζεται σε τόσο μεγάλο επίπεδο».

Keywords
Τυχαία Θέματα