Ελληνικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς το ανάγνωσμα

Σχετικά με την ψηφοφορία για το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2012, ακούστηκαν πολλά -πάρα πολλά- κυρίως για τον τρόπο που ο υπογράφων αποφάσισε να ψηφίσει.
Αποφάσισα, λοιπόν, να δώσω σε πέντε από τα δέκα αυτοκίνητα τις ψήφους μου. Από τις συνολικά 25 ψήφους που είχα, στο Fiat Panda έβαλα το απόλυτο 10, στο Toyota Yaris 5 και ακολούθησαν
Nissan Micra 4, VW UP 3, Lancia Ypsilon 3. Χωρίς ψήφους άφησα τα BMW Σειρά1, Audi Q3, Citroen DS4, Ford Focus, Kia Rio.

Καταρχάς να διευκρινίσω ότι τα παραπάνω αυτοκίνητα είναι εξαιρετικά. Βέβαια, όπως όλα τα αυτοκίνητα, έχουν τα θετικά τους και τα αρνητικά τους. Ωστόσο, το γεγονός ότι οι εκλέκτορες τα επέλεξαν ανάμεσα στα 26 νέα αυτοκίνητα που κυκλοφόρησαν το 2011 στην Ελλάδα κάτι σημαίνει.
Από κει και πέρα, επέλεξα να «πριμοδοτήσω» με ψήφους πέντε μικρά αυτοκίνητα. Αυτοκίνητα που ταιριάζουν στην Ελλάδα του σήμερα, κάτι άλλωστε που αποδεικνύεται απόλυτα και από τις πωλήσεις του 2011, με το σχεδόν 70% των πωληθέντων νέων αυτοκινήτων να προερχόνται από τη συγκεκριμένη κατηγορία.

Για να είμαι απολύτως ειλικρινής μαζί σας, αν είχαμε αυτά τα αυτοκίνητα υποψήφια -για παράδειγμα- το 2006, προσωπικά τις περισσότερες ψήφους θα τις έβαζα στην ΒΜW Σειρά 1, η οποία, όπως έχω γράψει, είναι ό,τι καλύτερο κυκλοφορεί αυτή τη στιγμή στη συγκεκριμένη κατηγορία, ενώ και το Q3 θα έπαιρνε εξίσου υψηλή βαθμολογία. Δυστυχώς δεν είμαστε στο «πληθωρικό» 2006 του 6% ανεργίας, αλλά στο κάκιστο οικονομικά 2012 του 26% ανεργίας.
Και επειδή βγήκαν διάφοροι «καλοπροαίρετοι» να κάνουν συστάσεις στους εκλέκτορες του θεσμού σχετικά με το πώς θα έπρεπε να ψηφίσουν, θα ήθελα να τους ενημερώσω ότι το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς δεν είναι το μόνο καλό αυτοκίνητο. Είναι όμως αυτό που τα συνδυάζει όλα: το πόσο καλό είναι, το πόσο κοστίζει και το τι σου προσφέρει ανάλογα με τα χρήματα που δίνεις. Ολα τα παραπάνω όμως πρέπει να «κουμπώνουν» στην κατάσταση της χώρας μας. Γιατί μιλάμε για το ΕΛΛΗΝΙΚΟ Αυτοκίνητο της Χρονιάς - οπότε δικαίως αναδείχτηκε το Fiat Panda.

Κάποιοι θα μου πουν και το VW UP είναι καλό, μικρό και οικονομικό αυτοκίνητο. Συμφωνώ απολύτως και το έχω επίσης γράψει/αναφέρει πολλές φορές. Ομως το UP είναι -προς το παρόν- 3θυρο, κάτι που προσωπικά το θεωρώ μείον για τον συγκεκριμένο θεσμό. Και επειδή αρκετές φορές έχω διαπιστώσει οδηγικές διαφορές σε ένα μοντέλο στην 3θυρη από την 5θυρη έκδοσή του, δεν μπορώ να κρίνω ως άριστο το 5θυρο UP, κάτι που μπορεί να συμβεί το καλοκαίρι οπότε και αναμένεται να το δοκιμάσουμε.
Τόσο απλά λοιπόν είναι τα πράγματα για το πώς επέλεξα να ψηφίσω φέτος το Ελληνικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς.
Και του χρόνου...
Keywords
Τυχαία Θέματα