Ενα όνειρο τρελό, αλλά ρεαλιστικό

To 2012 μπήκε και η κυβέρνηση, της οποίας ηγείται ένας τεχνοκράτης, αποφασίζει πως τα εκατομμύρια που χάνονται από την αγορά αυτοκινήτου πρέπει να ανακτηθούν. Ετσι, αποφασίζει και καταργεί για έναν χρόνο το ειδικό τέλος ταξινόμησης και τον φόρο πολυτελείας, ενώ συνάμα μειώνει τον ΦΠΑ στο 19%. Αποτέλεσμα αυτής της κίνησης είναι να πέσουν οι τιμές των αυτοκινήτων από 15% έως και 60%.
Παράλληλα εφαρμόζει το μέτρο της
απόσυρσης με κίνητρο τη μείωση του φόρου από τον ΦΠΑ. Η ευκαιρία είναι μοναδική: ο κόσμος συρρέει στις εκθέσεις για να αγοράσει το νέο του αυτοκίνητο ξεθάβοντας τα ευρώ που έχει κρυμμένα στο σπίτι του προς λύπηση του κάθε Ρουμανοαλβανού μπουκαδόρου. Η αγορά αυτοκινήτου, από το σχεδόν 15% της ύφεσης σημειώνει ανάπτυξη 13%. Σταματάνε οι απολύσεις, ενώ κάποιες εισαγωγικές επαναπροσλαμβάνουν το ήδη εκπαιδευμένο και έμπειρο προσωπικό που είχαν, με σκοπό να ανταπεξέλθουν στη ζήτηση αυτή.
Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 220.000 πωλήσεις νέων αυτοκινήτων, ενώ τα έσοδα του κράτους σημειώνουν σημαντική αύξηση. Τα 114 εκατ. ευρώ εσόδων του 2011 θα φτάσουν τα 550 εκατ. ευρώ, κλείνοντας ένα σημαντικό κομμάτι από την τρύπα του ελλείμματος που ήδη διαφαίνεται στον Προϋπολογισμό.
Φως στο τούνελ διαφαίνεται από το Πάσχα και μετά, με την ανεργία να σημειώνει πτώση, ενώ και οι τράπεζες δειλά και προσεκτικά, ξεκινούν να εγκρίνουν δάνεια.
Εχει μπει ήδη ο Σεπτέμβριος και οι εκθέσεις αυτοκινήτων είναι καθημερινά με πολύ κόσμο από υποψήφιους πελάτες που ψάχνουν ένα αυτοκίνητο νέας τεχνολογίας αλλά και πετρελαιοκίνητο. Παράλληλα πάνω από 200.000 παλιά ρυπογόνα αυτοκίνητα αποσύρονται δίνοντας και μια βαθιά περιβαντολογική ανάσα στις μεγαλουπόλεις.
Από την άλλη, οι ντίλερ που είναι στην πρώτη γραμμή των πωλήσεων προσλαμβάνουν κόσμο, ενώ αυτή τη φορά τα κέρδη που αποκομίζουν από αυτή την αύξηση των πωλήσεων δεν πηγαίνουν σε ανούσιες θεόρατες κτιριακές εγκαταστάσεις ούτε στα γαρίφαλα των μπουζουκλερών. Ενα μέρος τους πηγαίνει στις υπηρεσίες προς τους πελάτες (αυτοκίνητο αντικατάστασης στα σέρβις κλπ.) και ένα σημαντικό μέρος εκταμιεύεται για τις δύσκολες στιγμές. Η κρίση είχε και τα θετικά της.
Μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, βλέποντας αυτόν τον ρυθμό ανάπτυξης, αλλά και θέλοντας να εκμεταλλευτούν τη στρατηγικής σημασίας γεωγραφική τοποθεσία της χώρας μας, έχουν μπει ήδη στη διαδικασία να συζητήσουν την κατασκευή μονάδων παραγωγής και συναρμολόγησης στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση δίνει κίνητρα σε αυτές να εγκαταστήσουν τις μονάδες σε περιοχές με υψηλή ενεργεία (Πάτρα κ.α.) προσφέροντας την αναξιοποίητη γη αλλά και εκπτώσεις φόρων για μία δεκαετία. Χιλιάδες θέσεις εργασίας δημιουργούνται, γεγονός που μειώνει το συνολικό ποσοστό της ανεργίας! Το «πείραμα» πετυχαίνει και τα προσωρινά μέτρα μονιμοποιούνται…

Και έζησαν αυτοί καλά κι εμείς όλοι (αν συνέβαιναν αυτά) καλύτερα…
Keywords
Τυχαία Θέματα
Ενα,ena