Καλό Χειμώνα...

…αυτή η ξενέρωτη, ανόητη και συνάμα για πολλούς, ψυχοφθόρα ευχή έχει την τιμητική της αυτή την περίοδο. Η ψυχολογία των περισσοτέρων είναι πεσμένη μετά την επάνοδο από τις διακοπές και τα νεύρα τεταμένα, με τα οικονομικά δρώμενα που βιώνουμε όλοι μας να επιτείνουν την κατάσταση. Ας το δούμε από τη θετική του πλευρά, τουλάχιστον εμείς οι αυτοκινητάδες. Γιατί το αυτοκίνητο πρέπει να είναι κάτι που μας ευχαριστεί, ακόμα και αν αυτή την περίοδο δεν έχουμε αυτοκίνητο! Γιατί το αυτοκίνητο πάνω από όλα είναι χόμπι!

Μόλις ξεκίνησε λοιπόν μία από τις πιο ενδιαφέρουσες -αυτοκινητικά- σεζόν. Πάμπολλα
ολοκαίνουργια μοντέλα όλων των κατηγοριών είναι προ των πυλών. Αν μη τι άλλο, τη φετινή σεζόν θα έχουμε πάρα πολλά ΘΕΜΑΤΑ. Αυτό και μόνο είναι ικανό να μας ανεβάσει έστω και λίγο, τουλάχιστον όλους εμάς που θεωρούμε το αυτοκίνητο χόμπι και όχι απλά ένα μέσο μετακίνησης ή ένα επιδεικτικό αντικείμενο κοινωνικής καταξίωσης.

Σκεφτείτε πόσους λιγότερους συνανθρώπους μας θα θρηνούσαμε κάθε σαββατοκύριακο στους δρόμους αν έβλεπαν περισσότεροι Έλληνες το αυτοκίνητο ως χόμπι. Αν δηλαδή αισθάνονταν αυτό που νιώθουμε όλοι εμείς όταν βρισκόμαστε εν κινήσει με τον τετράτροχο σύντροφό μας. Όποιος κι αν είναι αυτός. Γιατί αυτοί που αγαπούν το αυτοκίνητο, διαβάζουν αυτοκινητικά sites, ξεκοκαλίζουν τις αυτοκινητικές σελίδες των εφημερίδων, είναι σαφώς πιο ευαισθητοποιημένοι οδηγοί από όλους όσους βλέπουν το αυτοκίνητο ως ένα αναγκαστικό αντικείμενο για να πηγαινοέρχονται στην δουλειά τους. Δε θα πω πως είναι οι καλύτεροι οδηγοί. Δε θέλω να το πω γιατί έχει αποδειχτεί πως όποιος πραγματικά το πιστέψει αυτό, δυστυχώς θα γιορτάσει σύντομα τα τελευταία γενέθλια του…

Πάντα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας την βελτίωση γιατί απλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης για έναν οδηγό. Δεν είναι υποτιμητικό λοιπόν να επισκεφτούμε μία σχολή ασφαλούς οδήγησης του εξωτερικού, συνδυάζονται το με μία ωραία Φθινοπωρινή εξόρμηση. Το κόστος δεν είναι απαγορευτικό.
Ας βάλουμε λοιπόν ως αρχικό σκοπό μας για αυτή τη σεζόν που ξεκίνησε, να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί. Να συμπεριφερόμαστε πιο σωστά στους δρόμους και με περισσότερο σεβασμό στους δίπλα μας, όσο και αν αυτός συμπεριφέρεται σα… Νεάταρτναλ.
Να γίνουμε καλύτεροι οδηγοί και παράλληλα να παρασύρουμε στον όμορφο αυτοκινητικό κόσμο μας όσο το δυνατόν περισσότερους. Αυτό και μόνο θα βοηθήσει να τους κάνει λίγο καλύτερους οδηγούς, ενώ είναι και μία ψυχολογική διέξοδος στα μίζερα αδιέξοδα στα οποία θέλουν κάποιοι να μας εγκλωβίσουν…
Keywords
Τυχαία Θέματα