Καλύτερα τεχνοκράτες παρά κομματικά στελέχη απο ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ

Η απροθυμία των κ. Βενιζέλου και Κουβέλη να συμμετάσχουν στην κυβέρνηση με πρωτοκλασσάτα πολιτικά στελέχη και η απόφαση τους να στηρίξουν μεν, προσφέροντας όμως όχι πολιτικά αλλά περισσότερο τεχνικρατικά στελέχη, μπορεί να έχει πολλές αναγνώσεις. Και καλές και κακές.
Οι κακές είναι πιο προφανείς: Τα δυο κόμματα, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ φοβούνται οτι θα χρεωθούν
αν συμμετάσχουν ενεργά στην κυβέρνηση μεγάλο μέρος του πολιτικού κόστους. Θεωρούν οτι αν δεν συμμετάσχουν, δεν θα το χρεωθούν (κατά τη γνώμη μου κάνουν λάθος, πάλι θα το χρεωθούν). Θεωρούν ίσως οτι επειδή δεν αποκλείεται να έχουμε σύντομα εκλογές ξανά, καλό θα είναι να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν την «λαίλαπα ΣΥΡΙΖΑ». Αυτό σημαίνει οτι θα εξκινήσει ένας διαγωνισμός λαικισμού μεταξύ των τριών κομμάτων για να κερδίσουν τους ευκολόπιστους «πελάτες –ψηφοφόρους» που θέλουν μεγάλο δημόσιο τομέα και παροχές, ακόμη και αν αυτό προυποθέτει αναγκαστικά την έξοδο απο το ευρώ και τύπωμα άπειρων πληθωριστικών δραχμών.
Ένα ακόμη κακό είναι οτι τα δυο κόμματα που απλώς στηρίζουν, μπορεί ανα πάσα στιγμή να πάψουν αν στηρίζουν και να αδειάσουν την κυβέρνηση.
Keywords
Τυχαία Θέματα