Κρίση οικονομική, κοινωνική αλλά και στις φιλίες

Δυο πολύ σημαντικά αστρολογικά γεγονότα έχουμε στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαΐου, λόγω των οποίων κορυφώνονται και πάλι οι οικονομικές κι επαγγελματικές αγωνίες, αλλά και η σύγχυση, λίγο πριν έλθει σημαντική ανάκαμψη (απ' τον Ιούνιο).

Στις 21 Μαΐου γίνεται για τρίτη φορά με ακρίβεια η ισχυρότατη και μακροχρόνιας επιρροής γωνία τετραγώνου Ουρανού-Πλούτωνα, η οποία έως και το 2015 έχει βαλθεί να προκαλέσει σεισμό και να γκρεμίσει συθέμελα τη διαφθορά αλλά
και τις παγιωμένες αντιλήψεις μας σε κοινωνικό και ατομικό επίπεδο. Έτσι λοιπόν καταλύονται πολλά στερεότυπα, ενώ ένα ενδιαφέρον στοιχείο της όψης αυτής, εκτός των επαγγελματικών, οικονομικών, κοινωνικών και προσωπικών κρίσεων, είναι ότι έχει βαλθεί να κάνει βαθύ ξεκαθάρισμα και στις φιλίες μας. Σ' αυτό το διάστημα λοιπόν που λειτουργεί η όψη αυτή (από πέρσι), βλέπουμε φιλίες χρόνων να χαλάνε, κι αυτό γιατί είναι μια εποχή που όλοι μας σε ένα επίπεδο αλλάζουμε κατεύθυνση και δεν μπορούμε να πάρουμε μαζί μας ανθρώπους με διαφορετικές αντιλήψεις.

Σίγουρα το επαγγελματικό και οικονομικό στρες συνεχίζει, τα χρέη συσσωρεύονται, όμως αυτές οι πιέσεις ωθούν ή και εξαναγκάζουν τους περισσότερους ίσως ανθρώπους να πάρουν μια νέα κατεύθυνση στη ζωή τους. Τελικά θα αποδειχθεί ότι ήταν για καλό και ότι με τις νέες συνθήκες θα βρεθούν να κάνουν πράγματα που είναι περισσότερο σύμφωνα με τα οράματά τους, αρκεί βέβαια να μην λειτουργήσουν αυτοκαταστροφικά. Η όψη αυτή έχει βαλθεί να μας ανανεώσει αλλά πρέπει να βάλουμε κι εμείς το χεράκι μας και να μην επιμένουμε στα ίδια κλισέ – χρειάζεται επινοητικότητα και εκ βάθους δημιουργικότητα.

Άμεσα επηρεάζονται απ' την όψη αυτή οι Κριοί που είναι γεννημένοι κοντά στην 1η Απριλίου, οι Καρκίνοι οι γεννημένοι κοντά στις 3 Ιουλίου, οι Ζυγοί οι γεννημένοι κοντά στις 4 Οκτωβρίου και οι Αιγόκεροι οι γεννημένοι κοντά στην 1η Ιανουαρίου, μια ομάδα ανθρώπων που βιώνει δυνατές κρίσεις και καθάρσεις ώστε να αποβληθούν παλιά πράγματα απ' τη ζωή τους και να ανανεωθούν κατόπιν.

Το δεύτερο αστρολογικό γεγονός είναι η έκλειψη Σελήνης, η τρίτη και τελευταία έκλειψη της περιόδου, που γίνεται στον Τοξότη στις 25 του μήνα, και η οποία είναι υπεύθυνη για το χάος στους εκπαιδευτικούς κύκλους αυτές τις μέρες. Η έκλειψη σχηματίζει ένα δύσκολο τετράγωνο με τον χαοτικό Ποσειδώνα, κι έτσι η σύγχυση είναι έντονη, ενώ προσοχή χρειάζεται σε εξαπατήσεις, υποσχέσεις, αυταπάτες, υπεκφυγές – το στοιχείο της πλάνης είναι έντονο.

Απ' την έκλειψη αυτή θα επηρεαστούν περισσότερο οι Τοξότες, Δίδυμοι, Παρθένοι και Ιχθύες του πρώτου δεκαημέρου, οι οποίοι θα έχουν μεγαλύτερη ροπή σε αυταπάτες, μπερδέματα και πλάνες.

Έλενα Μένεγου

[email protected]
Keywords
Τυχαία Θέματα