Ο «ευρωπαϊκός αναλφαβητισμός» της Κρίσης

Στις 26 Νοεμβρίου του 2012 την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη ένα από τα πιο κρίσιμα eurogroup των τελευταίων ετών ο Χέρμαν φαν Ρομπέι δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter μια αράδα στίχους από το τελευταίο του ποίημα. Είναι γνωστή άλλωστε η αγάπη του για την ιαπωνική ποίηση που του έχει προσδώσει και το όνομα «χαϊκού – Χέρμαν». Τα περισσότερα ΜΜΕ στην Ευρώπη εντόπισαν «λαυράκι» . Με πηχυαίους τίτλους ιστοσελίδες κραταιών εφημερίδων σε Γαλλία,
Γερμανία, Ιταλία και Ελλάδα κατηγορούσαν τον Χέρμαν φαν Ρομπέι για «αδιαφορία για τις εξελίξεις του eurogroup» ενώ άλλα έθεταν το ερώτημα «πώς γίνεται ο φαν Ρομπέι να ασχολείται με την ποίηση και το twitter την ώρα της διαπραγμάτευσης».

Ευτυχώς οι «κεραυνοί» των ΜΜΕ δεν κράτησαν παρά ελάχιστα λεπτά καθώς οι συντάκτες που καλύπτουν το ευρωπαϊκό ρεπορτάζ ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους πως ο Χέρμαν φαν Ρομπέι είναι ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων ο οποίος δεν έχει ουδεμία σχέση με το eurogroup, το «κονκλάβιο» δηλαδή των 17 υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης.
Keywords
Τυχαία Θέματα