Οι ξένοι πληρώνουν κι αυτοί αποφασίζουν

Στην Ελλάδα, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, οι περισσότεροι είχαμε εθιστεί για χρόνια σε μια επίπλαστη ευημερία. Τα χρόνια της μιζέριας του πλούτου, όποιος τολμούσε ακόμη και να ρωτήσει από που προέρχονταν τα χρήματα που όλοι σπαταλούσαμε ασυλλόγιστα, γινόταν γραφικός, κάπως σαν τον τρελό του χωριού.

Τώρα έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε έναν πρωθυπουργό που δεν έχει εκλεγεί από τους πολίτες (κι αυτό είναι γεγονός, ακόμη κι αν κάποιος επιχειρηματολογήσει ότι η λύση
Παπαδήμου είναι η καλύτερη δυνατή υπό τις παρούσες συνθήκες) και την ακολουθούμενη οικονομική πολιτική της χώρας να την "εισηγούνται" οι ξένοι δανειστές.

Τα μέτρα που έχουν ως σκοπό την αύξηση των δημοσίων εσόδων και τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων τα επιβάλλουν οι εταίροι μας, διότι αυτοί είναι που πληρώνουν! Δεν το λέω εγώ. Το είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος. "Οι εταίροι μας ασκούν πίεση να γίνουν πάρα πολλά πράγματα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα, και αυτό δυστυχώς βαθαίνει την ύφεση. Αλλά αυτοί πληρώνουν προκειμένου να μπορούμε να τα βγάζουμε πέρα", είπε χωρίς περιστροφές ο υπουργός των Οικονομικών.

Δε νομίζω ότι υπάρχει κάποιος που να μπορεί να κατηγορήσει τον κ. Βενιζέλο ότι είναι ανειλικρινής ή ότι ωραιοποιεί την πραγματικότητα. Είναι σίγουρα κυνικός και ωμός, όμως η αξιολόγηση αυτή μικρή σημασία έχει επί της ουσίας.
Keywords
Τυχαία Θέματα