Οπου ακούς καλές ειδήσεις κράτα και μικρό καλάθι

Για όσους διψούν να ακούσουν κάποιες ειδήσεις με θετικό πρόσημο, χωρίς αυτό απαραίτητα να σημαίνει και αλλαγή των όρων της σκληρής καθημερινότητας, οι τελευταίες ημέρες προσέφεραν αρκετές.
Αναβάθμιση της οικονομίας μας από έναν οίκο και φυσικά τώρα δεν εξετάζει κανείς αν είναι αξιόπιστος κι αν παίζει παιχνίδια, όπως την εποχή που μας υποβάθμιζαν κάθε εβδομάδα και επιδείνωναν ραγδαία την αξιοπιστία της χώρας.
Τα spreads
των ελληνικών ομολόγων που πέρυσι τέτοια εποχή βρίσκονταν στις 3.500 μονάδες και η κυβέρνηση μας έλεγε ότι αυτό ελάχιστη σημασία έχει αφού η χώρα δεν έβγαινε να δανειστεί στην ελεύθερη αγορά, τώρα βρίσκονται κάτω από τις 800 μονάδες και η κυβέρνηση πανηγυρίζει αν και δεν προβλέπεται να βγούμε σύντομα σε δανεισμό.
Το Χρηματιστήριο της Αθήνας, με το οποίο ουδείς ασχολούνταν τα τελευταία χρόνια, ενώ η απαξίωση των μετοχών είχε κυλήσει στα τάρταρα, αίφνης πήρε μπροστά και ήδη εγγράφει για όσους πήραν το ρίσκο σημαντικά κέρδη.
Οι θετικές εκθέσεις ξένων αναλυτών διαδέχονται η μια την άλλη και πλέον είναι ελάχιστοι αυτοί που ακόμα υποστηρίζουν τη θεωρία του Grexit.

Και σε πολιτικό όμως επίπεδο ξένοι μεγαλοπαράγοντες, τύπου Σόιμπλε, χαμήλωσαν την ένταση και κάνουν τώρα λόγο για σημαντικά αποτελέσματα στο πρόγραμμα σταθεροποίησης και αφήνουν να εννοηθεί πως αν συνεχίσουμε την προσπάθεια θα μας «κουρέψουν» περαιτέρω το χρέος, ενώ σύντομα θα μας επιτρέψουν και τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση.
Keywords
Τυχαία Θέματα