Τρέμε, Κωνσταντινούπολη! Έρχονται οι Έλληνες!

Πολύ πιο δύσκολα του αναμενομένου, ο Παναθηναϊκός μπορεί να... έβγαλε την ψυχή 18.000 οπαδών του, που κατέκλυσαν το κλειστό του ΟΑΚΑ, αλλά πήρε την τρίτη του νίκη στη σειρά των αγώνων με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αφήνοντας τους Ισραηλινούς στις δύο και, εκ των πραγμάτων, εκτός του φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης.

Εκεί, στην τουρκική πόλη με το έντονο «άρωμα» ελληνισμού, θα συναντήσει
τον έτερο... Καππαδόκη, Ολυμπιακό, και μαζί θα προσπαθήσουν να κατακτήσουν την Πόλη, αν και εκκινούν από θέση αουτσάιντερ -και όχι φαβορί. Τόσο κόντρα στην ΤΣΣΚΑ όσο και απέναντι στην Μπαρτσελόνα, «πράσινοι» και «ερυθρόλευκοι», αντίστοιχα, είναι οι θεωρητικά ασθενέστερες ομάδες των ημιτελικών, καθώς οι Ρώσοι κι οι Καταλανοί μοιάζουν να έχουν πιο πλήρη ρόστερ και, φυσικά, περισσότερες εναλλακτικές λύσεις.

Από την στιγμή, ωστόσο, που η... γριά αλεπού (λέγε με Ομπράντοβιτς) βρήκε τρόπο να... πάει στο παζάρι (βλ. φάιναλ φορ), ουδείς μπορεί να ξεγράψει τον Παναθηναϊκό, που και πρωταθλητής Ευρώπης είναι και τον τρόπο του απέναντι στην πανίσχυρη ρωσική «αρκούδα» έχει αποδείξει ότι τον έχει... Με τον ΝΒΑερ Αντρέι Κιριλένκο στη σύνθεσή τους και με μια πλειάδα (Κρστιτς, Σισκάουσκας, Τεόντοσιτς, Σβεντ, μεταξύ άλλων) να τον πλαισιώνει, οι Ρώσοι είναι δικαίως το φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση στον τελικό της 13ης Μαΐου, αλλά και για την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Στην άκρη του πάγκου τους, όμως, κάθεται ο «μυρωδιάς» Γιόνας Καζλάο
Keywords
Τυχαία Θέματα