11.000 ευρώ στους επιβάτες του Concordia

18:42 27/1/2012 - Πηγή: AEK365

Με το ποσό των 11.000 ευρώ θα αποζημιώσει η ιδιοκτήτρια εταιρεία του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia κάθε έναν από τους 3.000 επιβάτες που επέβαιναν στο πλοίο όταν αυτό βυθίστηκε στις 13 Ιανουαρίου κοντά στο νησί Τζίλιο.

Το ποσό συμφωνήθηκε από την εταιρεία μαζί με τις ενώσεις καταναλωτών της Ιταλίας και προβλέπει την καταβολή

11.000 ευρώ για τα απολεσθέντα αντικείμενα και για ψυχική οδύνη σε κάθε επιβάτη που δεν υπέστη κάποιον τραυματισμό. Η εδρεύουσα στη Γένοβα εταιρεία κρουαζιέρας Costa Crociere θα καλύψει επίσης το κόστος της κρουαζιέρας και όλα τα έξοδα μεταφοράς.

«Η συμφωνία αφορά περίπου 3.000 επιβάτες από 60 χώρες, περιλαμβανομένων περίπου 900 Ιταλών» ανακοίνωση η Adoc, μία από τις ενώσεις καταναλωτών που διαπραγματεύτηκαν τη συμφωνία. Η οργάνωση εκτιμά ότι το 85% των επιβατών θα συναινέσει. Για τα παιδιά θα ισχύει η ίδια οικονομική συμφωνία με τους ενήλικες και οι επιβάτες θα αποζημιωθούν εντός μιας εβδομάδας από την ημέρα που θα δεχτούν την πρόταση.

Οι επιβάτες που τραυματίστηκαν στην προσπάθειά τους να εγκαταλείψουν το πλοίο θα περιλαμβάνονται σε άλλη συμφωνία.

Όσοι δεχτούν την προσφορά θα πρέπει να συμφωνήσουν ότι θα παραιτηθούν από κάθε νομική διεκδίκηση κατά της Costa Cruises στο μέλλον, με βάση τη συμφωνία, που ανακοίνωσε την Παρασκευή η μεγαλύτερη ένωση τουριστικών πρακτόρων της Ιταλίας.

Η Codacons, οργάνωση καταναλωτών η οποία δεν συμμετείχε στις συζητήσεις, πρότεινε στους επιβάτες να την απορρίψουν και τους κάλεσε να υποβληθούν σε εξετάσεις για να διαπιστώσουν αν υπέστησαν κάποιο ψυχικό τραύμα ως συνέπεια του ναυαγίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο της οργάνωσης, Κάρλο Ριέντζι.

Ο καπετάνιος Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία τελεί ακόμα σε κατ' οίκον περιορισμό..

Keywords
Τυχαία Θέματα