12 εικόνες μεγαλείου της Γης (pics.)

11:22 13/7/2012 - Πηγή: AEK365

Ένα δείγμα της φυσικής ομορφιάς της Γης είναι αυτό που ακολουθεί μέσα από 12 απίστευτες εικόνες που δείχνουν το μεγαλείο του πλανήτη στον οποίο ζούμε
1. Το τρέξιμο της Σαρδέλας (pic.1): Το υπέροχο θέαμα ονομάζεται Sardine Run, γνωστό και ως τρέξιμο της σαρδέλας, όπου καρχαρίες, δελφίνια, κορμοράνοι, ακολουθούν ένα τεράστιο κοπάδι από σαρδέλες με προορισμό τα νερά του Ινδικού Ωκεανού. Πρόκειται για την μεγαλύτερη μετανάστευση του ζωικού βασιλείου στον κόσμο.
2. Καμινάδες των Νεραϊδών, Καπαδοκία (pic.2): Μια απομακρυσμένη

περιοχή της Κεντρικής Τουρκίας είναι καλυμμένη με ηφαιστειακές κορυφές οι οποίες έχουν μείνει γνωστές ως "Καμινάδες των Νεραϊδών" όπου εκεί χτίζονταν σπίτια και εκκλησίες μέσα στις βραχώδεις καμινάδες.
3. Enrosadira Δολομίτες, Ιταλία (pic.3): Οι Δολομίτες, τα βραχώδη όρη των Άλπεων ανακηρύχτηκαν ως Παγκόσμια Κληρονομιά της UNESCO και εκεί πραγματοποιείται ένα φυσικό φαινόμενο γνωστό και ως "Enrosarida". Είναι η στιγμή που ο ήλιος... βυθίζεται όμως πριν εξαφανιστεί προλαβαίνει να αφήσει πάνω στα βουνά κόκκινα ίχνη.
4. Σεληνιακό ουράνιο τόξο, Καταρράκτες Βικτώρια, Ζάμπια (pic.4): Στους καταρράκτες της Βικτωρίας πραγματοποιείται ένα μοναδικό φαινόμενο πουν διαρκεί τρεις μέρες. Εκεί το φεγγάρι την νύχτα που έχει πανσέληνο με την βοήθεια και του νερού δημιουργεί ένα ουράνιο-επίγειο ουράνιο τόξο.
5. Η επέλαση των νυχτερίδων (pic.5): Κάθε Νοέμβριο στο Εθνικό Πάρκο της Ζάμπια εμφανίζονται πέντε εκατομμύρια νυχτερίδες. Όταν έρχεται η στιγμή να εγκαταλείψουν το πάρκο αφήνουν πίσω ένα θέαμα μοναδικό.
6. Taj Mahal Ινδία (pic.6): Από τον 15ο αιώνα το Taz Mahal βρίσκεται κοντά στην πόλη Άγκρα της Βορείου Ινδίας εντυπωσιάζοντας τα εκατομμύρια των ανθρώπων που το επισκέπτονται.
7. Η Κοιλάδα των Μνημείων, Η.Π.Α. (pic.7): Η Κοιλάδα των Μνημείων έχει γίνει γνωστή μέσα από κινηματογραφικές ταινίες και διαφημίσεις και βρίσκεται στα σύνορα Αριζόνας και Γιούτα. Τα εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες οξείδια έχουν αφήσει στους βράχους ένα έντονο κόκκινο χρώμα αλλά και ένα σκούρο μπλε-γκρι.
8. Μονοπάτι των Σιφώνων, Η.Π.Α. (pic.8): Εκεί όπου τα Βραχώδη Όρη ενώνονται με τα Απαλάχια βρίσκεται το Μονοπάτι των Σιφώνων "Tornado Alley". Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, στο σημείο αυτό οι ανεμοστρόβιλοι είναι κατά 25% πιο ισχυροί από οπουδήποτε αλλού.

Keywords
Τυχαία Θέματα