212 εκ. ευρώ στοίχισε στην Ρεάλ ο Μουρίνιο

12:11 21/5/2013 - Πηγή: AEK365

Χθες ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ, ανακοίνωσε επίσημα πως στο τέλος της σεζόν ο Ζοσέ Μουρίνιο θα αποτελέσει παρελθόν και σήμερα η ισπανική εφημερίδα AS έκανε τους υπολογισμούς της και κατέληξε στο συμπέρασμα πως στα τρία χρόνια συνεργασίας, ο Πορτογάλος τεχνικός στοίχισε στην ομάδα 212 εκατομμύρια ευρώ.
Πιο συγκεκριμένα, η ετήσια αμοιβή του Μουρίνιο ήταν 12 εκατομμύρια ευρώ άρα για τρία χρόνια εισέπραξε 36 εκατομμύρια ευρώ. Στην συμφωνία με την Ρεάλ Μαδρίτης προβλέπονταν μπόνους επίτευξης

στόχων και από την στιγμή που μέρος αυτών επιτεύχθηκαν στον τραπεζικό λογαριασμό του Πορτογάλου μπήκαν και άλλα χρήματα, φτάνοντας το συνολικό ποσό της αμοιβής του στα 50 εκατομμύρια ευρώ.
Πάντως το παραπάνω ποσό είναι πολύ λίγο μπροστά στα 162 εκατομμύρια ευρώ που, σύμφωνα με την AS, ξόδεψε η Ρεάλ Μαδρίτης για μεταγραφές στο διάστημα της συνεργασίας της με τον Μουρίνιο. Ειδικότερα, την πρώτη σεζόν δαπανήθηκαν 74 εκ. ευρώ για έξι παίκτες, την δεύτερη 55 εκ. ευρώ για έξι παίκτες και την τρίτη δαπανήθηκαν 33.5 εκ. ευρώ για τρεις παίκτες.
Ανάμεσα στους παίκτες που αποκτήθηκαν υπήρχαν και εκείνοι που δεν δικαιολόγησαν τα χρήματα που ξοδεύτηκαν για την απόκτηση τους, παίκτες όπως ο Σαχίν (10 εκ. ευρώ), ο Κοεντράο (30 εκ. ευρώ), ο Καρβάλιο (8 εκ. ευρώ) και ο Ντι Μαρία (25 εκ. ευρώ).
Πετυχημένες μεταγραφές κατά την περίοδο του Ζοσέ Μουρίνιο θεωρούνται μόνο αυτές του Μεσούτ Οζίλ, του Λούκα Μόντριτς και του Ραφαέλ Βαράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα