90 λεπτά από τον τελικό

15:52 24/4/2012 - Πηγή: AEK365

ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ-ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ
"Σαντιάγκο Μπερναμπέου", Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)

Το γκολ του Μάριο Γκόμεζ στα τελευταία λεπτά έδωσε την νίκη στην Μπάγερν Μονάχου με 2-1 και ένα μικρό προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς στην Μαδρίτη. Η Ρεάλ Μαδρίτης θέλει να ανατρέψει αυτό το αποτέλεσμα ευρισκόμενη σε πολύ κακή ψυχολογία μετά το "διπλό" τίτλου στο "Καμπ Νου" το Σάββατο. Η μεν Ρεάλ Μαδρίτης θα επιδιώξει να κάνει το βήμα για να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ για

πρώτη φορά από το 2002 ενώ το ίδιο θα θελήσει να κάνει και η Μπάγερν Μονάχου με τους Βαυαρούς να στέφονται τελευταία φορά Πρωταθλητές Ευρώπης το 2001.
Την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα θα παρατάξει ο Ζοσέ Μουρίνιο ενώ ο Γιούπ Χάινκες δεν υπολογίζει στον Βαν Μπούιτεν και στον Μπρένο. Οι Βαυαροί μετά και την μαθηματική απώλεια του πρωταθλήματος έχουν ως μοναδικό στόχο να βρεθούν στον τελικό της 19ης Μαΐου που θα γίνει μέσα στην έδρα τους.
Η Μπάγερν μετρά 11 νίκες έναντι 6 της Ρεάλ στις 19 μεταξύ τους αναμετρήσεις. Είναι η πέμπτη φορά που συναντώνται στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, με τους Γερμανούς να έχουν προκριθεί στον τελικό το 1976, το 1987 και το 2001, ενώ τους Ισπανούς μόλις μία, το 2000. Συνολικά σε οκτώ διπλές αναμετρήσεις έχουν από τέσσερις προκρίσεις, με τους Βαυαρούς να χαμογελούν στο προηγούμενο ραντεβού τους, για τους "16" την περίοδο 2006/07, όταν με 2-1 στο Μόναχο είχε ανατρέψει το 3-2 της Μαδρίτης.

Η Ρεάλ, ωστόσο έχει το πάνω χέρι ως γηπεδούχος κόντρα στην Μπάγερν, με 6 νίκες, 1 ισοπαλία και 2 ήττες. Παράλληλα τα καταφέρνει περίφημα απέναντι σε γερμανικές ομάδες, μετρώντας 17 νίκες, 3 ισοπαλίες και 2 ήττες. Αντίθετα, η Μπάγερν δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά επί ισπανικού εδάφους έχοντας 5 νίκες, 4 ισοπαλίες και 9 ήττες.

Η Ρεάλ έχει 10 προκρίσεις σε 17 διπλά ραντεβού με Γερμανούς. Αυτή είναι η 23η παρουσία της στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ, και διεκδικεί την παρουσία της σε τελικό για 13η φορά. Στις 35 περιπτώσεις που ηττήθηκε στον πρώτο αγώνα διοργάνωσης της UEFA, κατάφερε να πάρει την πρόκριση 22 φορές, ενώ στις επτά περιπτώσεις που είχε χάσει με 2-1 στο πρώτο ματς μακριά από την έδρα της, έκανε την ανατροπή στις πέντε.

Η Μπάγερν μετρά 7 προκρίσεις στις 13 διπλές αναμετρήσεις με ισπανικές ομάδες στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης. Στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης φτάνει για 14η φορά μετρώντας 8 προκρίσεις σε τελικούς. Οι Βαυαροί έχουν καταφέρει να πάρουν προβάδισμα πρόκρισης στην έδρα τους 46 φορές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις κι έχουν ολοκληρώσει την αποστολή «πρόκριση» σε 38 περιπτώσεις, μάλιστα έξι από αυτές συνεχείς. Με προίκα το 2-1 στην έδρα τους μετρούν 4 προκρίσεις και 3 αποκλεισμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα