Περίπατος για την ΑΕΚ

13:42 19/1/2014 - Πηγή: AEK365

Άλλο ένα ήσυχο μεσημέρι πέρασε η ΑΕΚ... Με το αγαπημένο της 3-0 η Ένωση κέρδισε και τον Ερμή Ζωνιανών, πάρα πολύ άνετα πραγματοποιώντας καλή εμφάνιση τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Με σκόρερ τους Πόποβιτς, Ανάκογλου και Τσεβά η ΑΕΚ πήρε άλλους τρεις εύκολους πόντους, έχοντας σε καλή μέρα εκτός από τους δύο πρώτους και τον Πλατέλλα (έφτιαξε γκολ,

κέρδισε και έχασε πέναλτι) με τον Κορδέρο.

Το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Μπρέσεβιτς στο γόνατο τον άφησε εκτός αποστολής, αλλάζοντας τα αρχικά πλάνα του Τραϊνού Δέλλα, ο οποίος και προφανώς είχε τον Κροάτη στις αρχικές επιλογές του. Τελικά τη θέση του στο αρχικό σχήμα πήρε ο Πόποβιτς, με τον προπονητή να τον χρησιμοποιεί ως δεξί εξτρέμ, τοποθετώντας τον Πλατέλλα πίσω από τον Ντακόλ και τον Γροντή αριστερά, στο 4-2-3-1 του προπονητή. Αμυντικά χαφ ήταν ο Κορδέρο και ο Ανάκογλου, με τον τελευταίο να έχει πιο ελεύθερο ρόλο, ενώ στην άμυνα δεξί μπακ ξεκίνησε ο Γεωργέας, αριστερό ο Πεταυράκης και στόπερ οι Τσιρίλο, Ρόβας. Η εικόνα της ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά δεν είχε καμία σχέση με την κουραστική της προηγούμενης εβδομάδα, στο αντίστοιχο χρονικό σημείο. Ο Ερμής έπαιζε κι αυτός... ταμπούρι (ούτε μία φάση δεν έκανε στην εστία του Καραγκιολίδη), όμως η ΑΕΚ σωστά, με πολλές πάσες, εναλλαγές θέσεων, σουτ, κίνηση στο χώρο κατάφερε να φτάσει πολλές φορές στο γκολ. Ένα γκολ που ήρθε όμως στο 43' όταν ο Πλατέλλας έχασε το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος, στην επαναφορά της μπάλας όμως ο Πόποβιτς άνοιξε το σκορ. Ήταν ένα γκολ που άξιζε να πετύχει η ΑΕΚ πολύ νωρίτερα, μιας και έχασε πολλές και μεγάλες ευκαιρίες. Η πρώτη ήταν στο 13' όταν το σουτ του Ντακόλ έξω από την περιοχή σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μήτρου. Έπειτα ακολούθησαν κι άλλες με πιο κραυγαλέα εκείνη του 36' όταν ο Ανάκογλου όταν με τη μπάλα στρωμένη στο δεξί από το ύψος της μικρής περιοχής και χωρίς πίεση... κατάφερε να τη στείλει άουτ!

Η ΑΕΚ έχει να φωνάζει για τη διαιτησία και για ένα πεντακάθαρο γκολ που της ακυρώθηκε στο 27', όταν ο οφ σάιντ δεν ήταν ούτε ο Γροντής που έβαλε το γκολ, ούτε και ο Κορδέρο στην αρχή της φάσης που του δίνει την ασίστ.

Με ένα λανθασμένα ακυρωθέν γκολ, λοιπόν, με δοκάρι και άλλες ευκαιρίες χαμένες η ΑΕΚ πήγε στα αποδυτήρια με, μόλις, 1-0 υπέρ της. Είναι χαρακτηριστικό πως η ομάδα του Δέλλα σε 45λεπτά έκανε 11 τελικές εκ των οποίων οι 7 στο τέρμα, με τον τερματοφύλακα του Ερμή (Μήτρου) να είναι ο ήρωας για την ομάδα του. Αν μάλιστα, υπήρχε και πιο καθαρό μυαλό στην τελική πάσα, τότε οι ευκαιρίες θα ήταν ακόμα περισσότερες, σε ένα πρώτο 45λεπτο μονόλογο της ΑΕΚ.

Πάτησε κι άλλο γκάζι η ΑΕΚ

Το θετικό για την ΑΕΚ είναι πως συνέχισε και στο δεύτερο ημίχρονο σε υψηλές ταχύτητες, μέχρι να καθαρίσει το παιχνίδι. Αν εξαιρέσουμε το πρώτο πεντάλεπτο της επανάληψης, η ΑΕΚ από εκεί και πέρα ήταν επιθετική, είχε τρεξίματα, έκανε φάσεις και έφτασε γρήγορα στο δεύτερο γκολ (στο 54') με τον Ανάκογλου. Ένα γκολ... ποίημα, με τους παίκτες να κυκλοφορούν άψογα τη μπάλα με τη μία, να την αλλάζουν τέσσερις παίκτες και τελικά ο Ανάκογλου να εκτελεί κάνοντας το 2-0. Η υπόθεση νίκη «κλείδωσε» για την ΑΕΚ. Το ζητούμενο ήταν να συνεχίσει η ομάδα να προσθέρει θέαμα. Και κατά διαστήματα στο δεύτερο μέρος το έκανε. Ο Δέλλας άλλαξε τον Γροντή με τον Τσεβά στο 69', με τον τελευταίο να χρίζεται σκόρερ πέντε λεπτά αργότερα, κάνοντας το 3-0. Κι αυτό το γκολ ήταν όμορφο και πιστώνεται στο 80% του στον Πλατέλλα, ο οποίος με εξαιρετική ατομική προσπάθεια από τα δεξιά και μέσα στην περιοχή, άδειασε τον αντίπαλό του δίνοντας έτοιμο γκολ στον νεαρό επιθετικό της ΑΕΚ, ο οποίος ως αριστερό εξτρέμ έκανε εξαιρετική κίνηση στο χώρο και πλάσαρε εξ επαφής.

Μετά και το 3-0 η ΑΕΚ είχε επιθετικές εξάρσεις μέσα στο γήπεδο, πότε με τον Ανάκογλου, πότε με τον Πεταυράκη, πότε με τον Πόποβιτς, έφτασε κοντά και σε ένα τέταρτο γκολ, όμως δεν ήρθε ποτέ.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Καραγκιολίδης, Γεωργέας (75' Τσουκαλάς), Πεταυράκης, Ρόβας, Τσιρίλο, Κορδέρο, Γροντής (69' Τσεβάς), Ντακόλ, Πόποβιτς, Ανάκογλου, Πλατέλλας (82' Τσουμάγκας)

ΕΡΜΗΣ ΖΩΝΙΑΝΩΝ: Μήτρου, Κανδυλάκης, Κοζωρόνης, Μπριλάκης, Σταυρακάκης, Ρουμπάκης (83' Κάββαλος), Μπέκρης, Αριστεινίδης, Ευαγγέλου, Πλουσής, Βαρούχας (60' Κλίνης)

Εισιτήρια: 6.384

Εισπράξεις: 23.705 ευρώ

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

16.20 Ατελείωτο τραγούδι από όλο το γήπεδο και στο δεύτερο ημίχρονο...

15.13 Εκπληκτικός και σήμερα ο λαός της ΑΕΚ. Αυτή τη στιγμή έχει περίπου 10000 κόσμου και όλοι μαζί φωνάζουν "Γήπεδο στη Φιλαδέλφεια", με το πέταλο να μην έχει... σταματημό στο χορό και τραγούδι

15.03 Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παίρνει θέση με την έναρξη του αγώνα στο μπουθ του ΟΑΚΑ πάνω από τα επίσημα

15.00 Όλα είναι έτοιμα να ξεκινήσει το ματς με τον Βαγγέλη Πλατέλλα να πηγαίνει σε κάθε συμπαίκτη του ξεχωριστά και να του δίνει το χέρι

14.55 Στο γήπεδο βρίσκεται και ο πρώην τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Σωτήρης Λυμπερόπουλος, ο οποίος είχε συνομιλία με τους Γιώργο Ρόκκα και Χάρη Γρηγορίου

14.47 Περίπου 5.000 κόσμο έχει αυτή τη στιγμή το ΟΑΚΑ με την προσέλευση να συνεχίζεται

14.45 Oι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, προκειμένου να ετοιμαστούν για την επίσημη είσοδό τους στο γήπεδο

14.18 Η ΑΕΚ βγαίνει στο γήπεδο για προσθέρμανση, με τον λιγοστό αυτή τη στιγμή κόσμο της να χειροκροτεί τους παίκτες

14.11 Για προθέρμανση βγαίνει ο Ερμής

13.53 Eκτός του Μπρέσεβιτς εκτός αποστολής έμεινε και ο Ράμα

13.39 Οι παίκτες της ΑΕΚ είναι στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας την πρώτη τους αναγνωριστική βόλτα τους.

13.35 Σχεδόν 1,5 ώρα πριν την έναρξη του αγώνα και το ΟΑΚΑ όπως είναι λογικό είναι άδειο.

Keywords
Τυχαία Θέματα