Κατέστρεψαν την ΑΕΚ…

17:46 14/4/2013 - Πηγή: AEK365

Ραγίζει η καρδιά, ματώνει η ψυχή... Μερικές ώρες μετά τα γενέθλια των 89 χρόνων της, η ΑΕΚ βίωσε την πιο μαύρη και οδυνηρή σελίδα της ιστορίας της. Μια σελίδα που ξεκίνησε να γράφεται εδώ και πολύ καιρό, συνεχίστηκε το καλοκαίρι και, έπειτα από μια σεζόν- εφιάλτη, ολοκληρώθηκε απόψε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Με την είσοδο των οπαδών της στον αγωνιστικό χώρο, που φαίνεται να μαχαιρώνει κάθε ελπίδα σωτηρίας. Ίσως να ήταν κι αυτό... της μοίρας γραφτό,

μιας και όλη αυτή η πορεία ήταν μια αυτοχειρία.
Οι βασικοί υπεύθυνοι δεν βρέθηκαν απόψε στο ΟΑΚΑ για να δουν το... αποτέλεσμα του «έργου» τους. Κάποιοι ήταν δεκάδες και άλλοι... χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά. Γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι την κύρια ευθύνη για το μοιραίο τέλος, έχουν οι μέτοχοι αυτής της ομάδας. Εκείνοι που άλλοι πριν ένα-δυο χρόνια, άλλοι πριν κάποιους μήνες παράτησαν την ΑΕΚ στην τύχη της σαν παιχνίδι που το βαρέθηκαν και το παραπέταξαν. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα το περασμένο καλοκαίρι αυτή η ομάδα να αναγκαστεί αρχικά να αυτό αποκλειστεί από την Ευρώπη και εν συνεχεία να ...αλλάξει κυβικά.
Όμως ακόμη και αυτό έγινε με τάσεις αυτοχειρίας. Διότι η ΑΕΚ ξεκίνησε από την ίδια αφετηρία, με το ίδιο μπάτζετ και τους ίδιους περιορισμούς με ομάδες που τελικά δύσκολα-εύκολα σώθηκαν ή ακόμη έγιναν η έκπληξη του πρωταθλήματος, χωρίς φανέλα και ειδικό βάρος (ΠΑΣ Γιάννενα). Ωστόσο, ο τραγικός προγραμματισμός του καλοκαιριού από τους Μαύρο, Τσιάρτα, Βλάχο, δημιούργησε μια ομάδα που στον πρώτο γύρο ψυχορραγούσε και στον δεύτερο -παρά τις θετικές προσθήκες- κατάφερε με τα χίλια ζόρια να κάνει μόνο τα... απολύτως προβλεπόμενα και απέτυχε να πάρει έστω μια νίκη-παραμονής εκτός προγράμματος.
Σε όλα αυτά, προστέθηκαν μια διοίκηση ανήμπορη να δώσει λύσεις, που ουσιαστικά παρέμεινε στη θέση της μόνο και μόνο επειδή δεν υπήρχε άλλη λύση και ποδοσφαιριστές που δεν εκτίμησαν την τεράστια ευκαιρία που τους δόθηκε να φορέσουν αυτή τη φανέλα. Παίκτες που -μπορεί να έκαναν τεράστια υπομονή στο κομμάτι του οικονομικού, αλλά- στην πλειοψηφία τους στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν δεν αντιλήφθηκαν την κρισιμότητα της κατάστασης, αλλά ζούσαν... στον κόσμο τους. Και όταν τα χαστούκια της αλήθειας του άνοιξαν τα μάτια, αποδείχθηκαν ανίκανοι να αντέξουν την πίεση.
Όπως συνέβη στο αποψινό παιχνίδι, στο οποίο φάνηκε ξεκάθαρα ότι αυτή η ομάδα δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα για να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Δεν είχε καθαρό μυαλό, δεν είχε... τη γυαλάδα στο μάτι σε ένα παιχνίδι που έπαιζε την ζωή της απέναντι... στον Πανθρακικό, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να κάνει έστω μια κλασική ευκαιρία για γκολ. Και εκεί που στο πίσω μέρος του μυαλού άρχισε να γεννάται η σκέψη πως έστω το «Χ» μπορεί να κρατήσει ζωντανή την ελπίδα, αυτή η τρελή πορεία αυτοεξόντωσης, ολοκληρώθηκε με δύο ακόμη αυτοχειρίες. Πρώτα, το αυτογκόλ του Μπουγαϊδη.
Και δευτερόλεπτα αργότερα οι τίτλοι τέλους από τους οπαδούς. Ακόμη κι αυτοί, οι μόνοι που στάθηκαν μέχρι τέλους στο ύψος των περιστάσεων, κρατώντας την ΑΕΚ τρίτη σε προσέλευση αυτή την αποκρουστική σεζόν, είδαν ένα κομμάτι τους να μπαίνει στον αγωνιστικό χώρο, να διακόπτει το παιχνίδι και να βάζει ταφόπλακα σε κάθε ελπίδα. Σε αυτό, βέβαια, χρειάστηκε να βάλει τη σφραγίδα του και ο Τριτσώνης, ο οποίος άλλαξε... δέκα φορές άποψη και τελικά αποφάσισε να υπογράψει την... νεκροψία της ΑΕΚ, θέλοντας να το παίξει αδέκαστος σε ένα πρωτάθλημα που τα μάτια μας έχουν δει τα πάντα (με πιο πρόσφατα τα γεγονότα στο Άρης-Βέροια, όπου είχε γίνει ακριβώς το ίδιο, δηλαδή διακοπή του αγώνα λόγω εισβολής οπαδών, αλλά το παιχνίδι συνεχίστηκε μετά από 30 λεπτά και ο Άρης δεν τιμωρήθηκε).
Βάσει κανονισμού, η ΑΕΚ πλέον χάνει δεδομένα το παιχνίδι στα χαρτιά και απειλείται άμεσα με αφαίρεση βαθμών. Κάτι που αν συμβεί (που είναι και το αναμενόμενο) υποβιβάζεται αυτομάτως στην Β' Εθνική. Με τον εφιάλτη να έχει μόλις αρχίσει για αυτή την ιστορική ομάδα, καθώς είναι δεδομένο ότι πλέον οι εξελίξεις σε όλα τα επίπεδα θα είναι δραματικές...

Keywords
Τυχαία Θέματα