EURO στα πρότυπα Τσάμπιονς Λιγκ

14:43 2/10/2012 - Πηγή: AEK365

Η UEFA ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία "CAA Eleven" μετά την απόφαση του Μισέλ Πλατινί να εφαρμόσει στις διοργανώσεις του EURO το μοντέλο που ακολουθείται στο Τσάμπιονς Λιγκ σε ό,τι αφορά στην διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.
Έτσι λοιπόν, πλέον την πώληση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων δεν την αναλαμβάνουν οι εθνικές Ομοσπονδίες αλλά μια κεντρική διαχειρίστρια εταιρεία

που στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι η "CAA Eleven". Η συμφωνία έχει διάρκεια τεσσάρων ετών και θα ισχύσει για τα προκριματικά του EURO 2016 και για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2018.
Την συμφωνία έχουν υπογράψει και τα 53 μέλη της UEFA με τον Μισέλ Πλατινί να υποστηρίζει πως η απόφαση του αυτή συμφέρει τα μικρότερα κράτη τα οποία θα επωφεληθούν από την διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων. Μάλιστα τα αναμενόμενα έσοδα από την συμφωνία υπολογίζονται στα 1.17 δισεκατομμύρια ευρώ.
Επόμενος στόχος για τον πρόεδρο της UEFA η διεξαγωγή του EURO σε περισσότερες από μια χώρες με τον Πλατινί να περιμένει ανάλογη στήριξη από τα 52 μέλη.

Keywords
Τυχαία Θέματα