Email καλούσε τους Κύπρους να μεταφέρουν καταθέσεις στην Μάλτα!

15:54 20/3/2013 - Πηγή: AEK365

Δημοσίευμα της εφημερίδας "ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ" αποκαλύπτει την ύπαρξη ενός email το οποίο στάλθηκε από εταιρεία νομικής και φοροτεχνικής κάλυψης και με το οποίο προτάθηκε σε Κύπριους να μεταφέρουν τις καταθέσεις τους σε τράπεζες της Μάλτας.
Το email στάλθηκε, σύμφωνα με το δημοσίευμα, στις 8 Μαρτίου

με τίτλο «Άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών κυπριακών εταιρειών (και φυσικών προσώπων) σε μαλτέζικες τράπεζες».
Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό ποιοι είναι οι παραλήπτες του ηλεκτρονικού μηνύματος το οποίο είναι γραμμένο σε αγγλικά και ελληνικά, και με το οποίο «συστήνεται ανεπιφύλακτα η πρακτική αυτή», δηλαδή το άνοιγμα λογαριασμών στην Μάλτα, «αν μη τι άλλο για να επιτύχουμε μεγαλύτερη διασπορά κινδύνου, ενισχύοντας παράλληλα εκ των πραγμάτων πρακτικά και την εμπιστευτικότητα ως προς το πού βρίσκονται τα χρηματικά διαθέσιμα μιας εταιρείας, καθώς μοιράζονται σε διαφορετικά μέρη».
Το ηλεκτρονικό μήνυμα επισημαίνει τέλος: «Το άνοιγμα επιπλέον λογαριασμών σε άλλη χώρα από τη χώρα σύστασης είναι (και ήταν για χρόνια τώρα) μια πρακτικά πολύτιμη τεχνική για διαχείριση μείωση των κινδύνων της φορολογικής σας διάρθρωσης. Πολύ περισσότερο σε εποχές οικονομικής κρίσης και αβεβαιότητας.»

Στην φωτογραφία που ακολουθεί δείτε το επίμαχο email.

Keywords
Τυχαία Θέματα