FT: Σε δέκα μέρες καταρρέει το ευρώ

19:20 28/11/2011 - Πηγή: AEK365

Οι Financial Times με άρθρο τους υποστηρίζουν ότι «Ο χρόνος τελειώνει για την Ευρωζώνη» και μα΄λιστα πολύ σύντομα, ενώ ο συντάκτης προτρείνει τρεις δρόμους για τη σωτηρία.

Όπως αναφέρει ο οικονομικός συντάκτης, Βόλφγκανγκ Μίνχαου, η Ευρωζώνη βρίσκεται σε παύση μετά τα κρας τεστ Γερμανίας, Ιταλίας και Ισπανίας στις αγορές ομολόγων την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το άρθρο, η Γαλλία

και η Ιταλία πιθανότατα τις επόμενες μέρες ίσως ανακοινώσουν τα σχέδια δράσης που προετοιμάζουν, για μία στενότερη οικονομική διακυβέρνηση της ευρωζώνης.

«Η Ευρωζώνη έχει το πολύ δέκα ημέρες μέχρι να καταρρεύσει», αναφέρει ο συντάκτης.

Η ημερομηνία-ορόσημο σύμφωνα με τον Μίνχαου είναι η 9η Δεκεμβρίου, οπότε γίνεται η σύνοδος κορυφής, όπου θα πρέπει να συμφωνηθεί ένα ουσιαστικό πλαίσιο για την αποφασιστική αντιμετώπιση της κρίσης.

Οι μόνες λύσεις σωτηρίας, σύμφωνα πάντα με τον οικονομικό αναλυτή, είναι τρεις:

1. Η παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην αγορά ομολόγων, χωρίς κανένα περιορισμό αλλά και την παροχή ρευστότητας για τις τράπεζες

2. Ένα σαφές και οριοθετημένο χρονικά πρόγραμμα έκδοσης ευρωομολόγου,

3. Η άμεση δημοσιονομική ενοποίηση, με ενιαίο υπουργείο Οικονομικών, που εν μέρει θα οδηγήσει σε απώλεια της εθνικής κυριαρχίας των κρατών αλλά θα δημιουργήσει ένα αξιόπιστο θεσμικό πλαίσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα