H Morgan και η... σωτηρία στο επίκεντρο

10:46 14/2/2012 - Πηγή: AEK365

GOAL

Την είδηση πως ο Πέτρος Παππάς παίρνει πάνω του το θέμα με τη Morgan Stanley για το ομολογιακό δάνειο τονίζει η εφημερίδα η οποία στο ρεπορτάζ της γράφει: " Την άκρη του νήματος των τεράστιων οικονομικών ζητημάτων που καλείται να επιλύσει η ΑΕΚ, προκειμένου να συνεχίσει να υφίσταται, ξετυλίγει ο Πέτρος Παππάς. Σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες, ο μέτοχος (πρώην όπως επιμένει, μετά την

εκχώρηση των μετοχών του) της «κιτρινόμαυρης» εταιρείας έχει πάρει πάνω του την υπόθεση του ομολογιακού δανείου.
Εκφράζοντας πλέον ανοιχτά την πεποίθηση προς τους συνομιλητές του πως μπορεί έως την Πέμπτη που θα πρέπει να σταλεί το υπόμνημα της Ενωσης προς την ευρωπαϊκή ομοσπονδία να έχει εξασφαλίσει αρκετά στοιχεία που θα δείχνουν λύση στο θέμα του δανείου.

Καταλυτική είναι η παρουσία του Νάσου Θανόπουλου. Οι εξαιρετικές σχέσεις που διατηρούν οι δύο άνδρες δείχνουν πως μπορεί να επιτευχθεί συμβιβαστική συμφωνία, που θα αφήνει ικανοποιημένα όλα τα μέρη. Η υπόθεση έχει φύγει πλέον από το ανεπίσημο στάδιο επαφών και φαίνεται πως οδεύει σε οριστική συμφωνία.

Ο Παππάς έχει αναλάβει τον συντονισμό της υπόθεσης, αλλά η προοπτική είναι σύνθετη. Βλέπετε, πέραν της αφαίρεσης ενός σημαντικότατου οικονομικού βραχνά από την ΑΕΚ, ο Παππάς (και ο Νάσος Θανόπουλος) ελπίζει πως με αυτόν τον τρόπο θα παρακινήσει και τους υπόλοιπους.

Οτι θα κάνουν την αρχή και στη συνέχεια θα δώσουν το «καλό παράδειγμα», ώστε να υπάρξει οικονομική συμμετοχή και από τους υπόλοιπους μετόχους, προκειμένου να ξεπεραστούν τα ζητήματα που δημιούργηθηκαν στο διάστημα της παρουσίας τους στη διοίκηση.

Για περισσότερη από μια εβδομάδα συζητούσαν μέλη της ομάδας του '04, προκειμένου να καταλήξουν στις οφειλές που έχουν δημιουργήσει κατά τις περιόδους διοίκησής τους. Οπως είχε φανεί, υπήρχαν διαφορετικές λογιστικές προσεγγίσεις. Κατά πληροφορίες, πάντως, υπήρξαν δύο κυρίαρχα σενάρια, τα οποία θεωρούνταν πως θα προσέφεραν οριστική λύση στην ΑΕΚ.

Στην πρώτη εκδοχή, υπολογιζόταν το ποσό οφειλής σε 9 εκατ. ευρώ, τα οποία καταμερίζονταν ως εξής: από 3,5 εκατ. ευρώ σε Νοτιά και Παππά, 800.000 ευρώ στον Χατζηϊωάννου, 400.000 στον Γκούμα και από 500.000 ευρώ σε Νικολαΐδη και Κανελλόπουλο. Το δεύτερο σενάριο αφορούσε σύνολο οφειλών 7 εκατ. ευρώ και προέβλεπε καταβολή κατά 1 εκατ. ευρώ λιγότερο από τους δύο βασικούς μετόχους".

SPORTDAY

Οι Παππάς και Νοτιάς, όπως τονίζει η εφημερίδα είναι οι μέτοχοι που κρίνουν το μέλλον της ΠΑΕ. Η SD γράφει χαρακτηριστικά: "Ο Πέτρος Παππάς, που είναι ο πιο «ζεστός» εκ των μελών της ομάδας του 2004 για την αποφυγή βαριάς τιμωρίας του συλλόγου, έχει βάλει ως προτεραιότητα την τακτοποίηση του δανείου από τη Morgan Stanley. Μάλιστα βρίσκεται σε ανοικτή γραμμή με τον Νάσο Θανόπουλο, ο οποίος ως στέλεχος του τραπεζικού οργανισμού έχει καταλυτικό ρόλο στην υπόθεση. Για την εξόφληση του δανείου (και μόνο γι' αυτή) λέγεται πως έχουν συμφωνήσει να συμβάλουν οι Χατζηιωάννου και Γκούμας.

Ασφαλώς η τακτοποίηση του

Keywords
Τυχαία Θέματα