H Εκκλησία της Κύπρου υποθήκευσε την περιουσία της υπέρ των φτωχών

20:31 2/4/2013 - Πηγή: AEK365

Σε έκτακτη συνεδρία της, η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου αποφάσισε την επέκταση των μέτρων βοήθειας προς τους πληγέντες από την οικονομική κρίση, ανακοινώνοντας την έναρξη προσπάθειας για παροχή κοινωνικής ιατρικής περίθαλψης. Όπως μάλιστα αναφέρει η Κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος δήλωσε, μετά τη συνεδρία, πως αποφασίστηκε κάθε Μητρόπολη να υποθηκεύσει την περιουσία της, στο πλαίσιο της συνέχισης παροχής βοήθειας προς τον κόσμο.

«Στην Ιστορία μας, ως Έλληνες,

βρεθήκαμε και σε χειρότερες καταστάσεις και όμως μεγαλουργήσαμε. Γιατί ξέρουμε να ιεραρχούμε τις αξίες και να θέτουμε προτεραιότητες στη ζωή μας. Και η πατρίδα είναι για μας, μετά τον Θεό, η πρώτη μας προτεραιότητα. Στις κρίσιμες και καθοριστικές αυτές για το μέλλον της πατρίδας μας ώρες, καλούμε το λαό μας να υποστηρίζει την επιτόπια παραγωγή, τους δε εργοδότες όπως αξιοποιούν το εργατικό δυναμικό της πατρίδας μας» τόνισε.

Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε επίσης να διορίσει επιτροπή έξι ειδικών προκειμένου να μελετήσουν πώς θα μπορέσει να αξιοποιηθεί η περιουσία της Εκκλησίας για το καλό του λαού.

Keywords
Τυχαία Θέματα