H θέση της ΠΑΕ ΑΕΚ για την... μικρότερη αύξηση Μ.Κ

20:16 29/12/2011 - Πηγή: AEK365

Με αφορμή δημοσιεύματα, χθες και σήμερα, στον ηλεκτρονικό Τύπο που ανέφεραν πως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στην ΠΑΕ ΑΕΚ είναι για 2,5 εκατ. ευρώ, εν αντιθέσει με όσα τόνισε στην χθεσινή Γ.Σ. ο Σταύρος Αδαμίδης σύμφωνα με τα οποία ένας επενδυτής μπορεί να πάρει το 51% της ΠΑΕ βάζοντας 10 εκατ. ευρώ, μέσω Α.Μ.Κ.. Με αφορμή αυτά τα δημοσιεύματα, επικοινωνήσαμε με την ΠΑΕ ΑΕΚ και ζητήσαμε την

νομική άποψη της επί του θέματος. Οπως μας μεταφέρθηκε από το γραφείο τύπου η αύξηση κόλησε στο υπουργείο εμπορίου γιατί για ένα ποσό πάνω από 2.500.000 χρειάζεται έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και επελέγη προσωρινα να γίνει αυτή μικρότερη αύξηση αφού ένας επενδυτής μπορεί να πιστοποιήσει μόλις ένα ποσό των 2,5 εκατ. ευρώ. Όπως ωστόσο διευκρινίστηκε προς το aek365.gr αν κάποιος συμφωνήσει να πάρει την ΑΕΚ μπορεί να βάλει τώρα τα 10 εκατ. ευρώ (τόσα χρειάζονται για να αποκτήσει το 51%) θα μπορεί να το κάνει. Από τα 10 εκατ. ευρώ θα πιστοποιηθούν τώρα μόνο τα 2,5 εκατ. ευρώ και τα υπόλοιπα 7.5 εκατ. ευρώ μπαίνουν ως έναντι της επόμενης Γ.Σ., στην οποία θα γίνει νέα αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στην επόμενη έκτακτη Γ. Σ, που μπορεί να γίνει στις αρχές Φεβρουαρίου, μπορεί να γίνει αύξηση μέχρι και 18.000.000 ευρώ, για να αποκτήσει η ΑΕΚ καθαρή θέση, και επειδή θα είναι για αυτό τον ειδικό λόγο δεν θα χρειάζεται την έγκριση της επιτροπής κεφαλαιαγοράς.

Όπως τονιζόταν πάντως από νομικούς το θέμα είναι καθαρά τυπικό κι αν θέλει τώρα κάποιος να επενδύσει 10 εκατ. ευρώ μπορεί να το κάνει. Μάλιστα λεγόταν πως όλοι οι υποψήφιοι επενδυτές γνωρίζουν αυτό το θέμα και γνωρίζουν πως είναι καθαρά τυπικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα