Habemus... Messi!

23:42 12/3/2013 - Πηγή: AEK365

CHAMPIONS LEAGUE ΦΑΣΗ ΤΩΝ «16» - Επαναληπτικός

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΜΙΛΑΝ: 4-0 (0-2)

ΓΗΠΕΔΟ: Καμπ Νου

Η Μπαρτσελόνα "ξέθαψε" τον καλό της εαυτό στο παιχνίδι με τη Μίλαν και με τον Λιονέλ Μέσι να οργιάζει πέτυχε τεράστιο νίκη-πρόκριση με 4-0 επί των "ροσονέρι". Επιβλητική

εμφάνιση των Καταλανών και ένας τεράστιος Μέσι που έβαλε τις βάσεις για την μεγάλη νίκη. Ο Αργεντινός προσέθεσε ακόμα ένα αξέχαστο ματς στη "συλλογή" του και αν συνεχίσει έτσι σύντομα θα λέμε Πελέ, Μαραντόνα ή Μέσι;

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους "μπλαουγκράνα" καθώς μόλις στο 5ο λεπτό μετά από εξαιρετικό συνδυασμό η μπάλα έφτασε στον Μέσι και αυτός με φοβερό σουτ άνοιξε το σκορ. Η Μίλαν προσπάθησε να απαντήσει άμεσα αλλά το σουτ του Ελ Σαραουί στο 9' δεν προβλημάτισε τον Βαλντές. Δύο λεπτά μετά ο Αμπάτε φάνηκε να ανατρέπει τον Τσάβι μέσα στην περιοχή αλλά ο διαιτητής δεν θεώρησε ότι είχε γίνει πέναλτι. Στο 13' η Μπαρτσελόνα έχασε μοναδική ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ όταν ο Ινιέστα έπιασε τρομερό σουτ, ο Αμπιάτι έδιωξε και ο Μέσι από κοντά αλλά πλάγια έστειλε με κεφαλιά την μπάλα άουτ. Η πίεση συνεχίστηκε και στο 16' μια ασυνενοησία στην ιταλική άμυνα λίγο έλειψε να αποβεί μοιραία αλλά ο Μέσι δεν πρόλαβε την μπάλα. Στο επόμενο λεπτό ο Αμπιάτι έδιωξε δύσκολα το σουτ του Τσάβι σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση του ο γκολκίπερ της Μίλαν έκανε λάθος αλλά ο Βίγια δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί. Από εκεί και πέρα οι "ροσονέρι" κατάφεραν να σταματήσουν τον φρενήρη ρυθμό της Μπαρτσελόνα και η επόμενη φάση τους ανήκε όταν στο 32' ο Ελ Σαραουί μπήκε στην περιοχή αλλά πλάσαρε αδύναμα πάνω στον Βαλντές. Έξι λεπτά μετά η Μίλαν έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει όταν μετά από λάθος ο Νιάνγκ βγήκε μόνος του στην αντεπίθεση και πλάσαρε με την μπάλα να βρίσκει το δεξί κάθετο δοκάρι του Βαλντές. Στην επόμενη φάση ο Μέσι "τιμώρησε" την αστοχία των Ιταλών όταν κινήθηκε στα όρια της μεγάλης περιοχής και με σουτ έστειλε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Μεσές και στα δίχτυα για να ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου ματς.

Μόλις στο 48' στο δεύτερο μέρος ο Μέσι απείλησε και πάλι με πλασέ μέσα από την περιοχή το οποίο εξουδετέρωσε ο Αμπιάτι. Στο 55' όμως μετά από εξαιρετική πάσα του Τσάβι ο Βίγια με μαγικό πλασέ άφησε άγαλμα το γκολκίπερ της Μίλαν και έκανε το 3-0, σκορ πρόκρισης για την Μπαρτσελόνα. Ο Μέσι στο 63' έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει πάνω από τα δοκάρια. Στο 78' οι Καταλανοί σκόραραν με τον Σάντσες αλλά η σημαία του βοηθού είχε σηκωθεί. Τέσσερα λεπτά μετά η Μίλαν άγγιξε το γκολ αλλά ο Άλμπα με σωτήριο τάκλιν έκοψε προ του Ρομπίνιο που ήταν έτοιμος να "πυροβολήσει" εξ επαφής. Στα τελευταία λεπτά η Μίλαν πίεσε αλλά στις καθυστερήσεις οι "μπλαουγκράνα" χτύπησαν στην αντεπίθεση με τον Άλμπα να γράφει με πλασέ μεγάλου επιθετικού το 4-0.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Βαλντές, Ντάνιελ Άλβες, Πικέ. Μασεράνο (77'Πουγιόλ), Άλμπα, Μπούσκετς, Τσάβι, Ινιέστα, Πέδρο (83'Αντριάνο), Μέσι, Βίγια (74'Αλέξις Σάντσες).

ΜΙΛΑΝ: Αμπιάτι, Αμπάτε, Σαπάτα, Μεσές, Κονστάντ, Φλαμινί (75'Κρκιτς), Αμπροζίνι (60'Ρομπίνιο), Μοντολίβο, Νιάνγκ (60'Μουντάρι), Μπόατενγκ, Ελ Σαραουί.

Keywords
Τυχαία Θέματα