Επική ανατροπή για Άρσεναλ

16:45 26/12/2013 - Πηγή: AEK365

ΑΓΓΛΙΑ ΠΡΕΜΙΕΡ ΛΙΓΚ - 18η αγωνιστική

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ-ΣΤΟΟΥΚ: 5-1
Γήπεδο: Σεντ Τζέιμς Παρκ

Μπορεί να διανύουμε ημέρες αγάπης, αλλά η Νιούκαστλ δεν έδειξε κανένκαθόλου από... αυτήν στη Στόουκ! Οι «καρακάξες» εκμεταλλεύτηκαν με τον καλύτερο τρόπο τις δύο αποβολές των φιλοξενούμενων και με... εμφατικό τρόπο έφτασαν στο τελικό 5-1 που τις διατήρησε στην 6η θέση του πίνακα και τους έδωσε τη δυνατότητα να μειώσουν στον ένα βαθμό την απόσταση από την πεντάδα!
Ρεμί (44', 56'), Γκουφράν (48΄), Καμπάιγ (66') και Σισέ (πεν. 80') τα γκολ

για την ομάδα του Άλαν Πάρντιου, με τους «πότερς» να προηγούνται στο 29' με τον Ασαϊντί, αλλά να μένουν με εννέα παίκτες και να... καταρρέουν στο δεύτερο ημίχρονο!

Εξαιρετικός στην επιστροφή του στο αρχικό σχήμα ήταν ο Χατέμ Μπεν Αρφά, ο οποίος μοίρασε δύο ασίστ, είδε ισάριθμες φορές τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι του Σόρενσεν, ενώ κέρδισε και το πέναλτι με το οποίο ο Παπίς Σισέ πέτυχε το πρώτο του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα!

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν με κόκκινη κάρτα τους Γουίλαν (40') και Γουίλσον (43'), ενώ αποβλήθηκε από τον πάγκο της και ο Μαρκ Χιουζ!

Πιο δυνατά μπήκε στο παιχνίδι η Νιούκαστλ, η οποία στο πρώτο πεντάλεπτο απείλησε δύο φορές την εστία του Μπέγκοβιτς με τους Σισοκό και Μπεν Αρφά. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία των κινήσεων μέχρι το εικοσάλεπτο. Τότε ήταν που η Στόουκ άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδα και ένα λεπτό πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα κατάφερε να πάρει και το προβάδισμα, με τον Ασαϊντί να νικά τον Κρουλ και να «γράφει» με ωραίο τρόπο το 0-1. Οι «πότερς» προσπάθησαν στη συνέχεια να διαφυλάξουν το προβάδισμα, ωστόσο είδαν το έργο τους να δυσκολεύει αρκετά στο 40', όταν ο Γουίλαν αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Σαν να μην έφτανε μάλιστα αυτό, τρία λεπτά αργότερα ο διαιτητής έδειξε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Γουίλσον στον Ρεμί εντός περιοχής και παράλληλα την κόκκινη κάρτα στον Άγγλο αμυντικό που άφησε την ομάδα του με εννέα, αλλά και χωρίς... προπονητή, καθώς αποβλήθηκε από τον πάγκο και ο... έξαλλος Μαρκ Χιουζ! Ο Σόρενσεν πάντως απέκρουσε την εκτέλεση του Γάλλου φορ, ο οποίος όμως άμεσα διόρθωσε το λάθος του και στην εξέλιξη της φάσης έφερε το ματς στα ίσια, κάνοντας το 1-1!

«Φουριόζα» επέστρεψε από τα αποδυτήρια η ομάδα του Άλαν Πάρντιου και στο 48ο λεπτό κατάφερε να φέρει... τούμπα το ματς, με τον Γκουφράν να αναγκάζει τον Σόρενσεν να μαζέψει τη μπάλα για δεύτερη φορά από τα δίχτυα της εστίας του! Το αριθμητικό πλεονέκτημα έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους και ειδικά στον Μπεν Αρφά να κάνουν... ότι θέλουν στον αγωνιστικό χώρο. Ο Γάλλος μεσοεπιθετικός είδε μάλιστα τη μπάλα να σταματά στο δοκάρι της Στόουκ λίγο αργότερα και στα... καπάκια ο Ρεμί με το δεύτερο προσωπικό τέρμα του στο ματς έκανε το 3-1!

Το προσωπικό... σόου του Μπεν Αρφά συνεχίστηκε, ωστόσο ο άσος της Νιούκαστλ στάθηκε εκ νέου άτυχος, καθώς τρία λεπτά μετά το 3-1 σημάδεψε ξανά το δοκάρι των φιλοξενούμενων! Στο 66' πάντως οι «καρακάξες» φρόντισαν να μην σβήσουν και την τελευταία ελπίδα (αν υπήρχε αυτή) της Στόουκ, με τον Καμπάιγ να ανεβάζει-με εξαιρετικό τρόπο-το δείκτη του σκορ στο 4-1! Στο 80' ο Μπεν Αρφά κέρδισε νέο πέναλτι, δίνοντας τη δυνατότητα στον Παπίς Σισέ να πετύχει από την άσπρη βούλα το πρώτου του φετινό γκολ, διαμορφώνοντας το τελικό 5-1.

NIOYKAΣΤΛ: Κρουλ, Ντεμπισί, Κολοτσίνι, Γουίλιαμσον, Σαντόν (61' Χαϊνταρά), Ανίτα (46' Αμεόμπι), Καμπάιγ, Σισοκό, Μπεν Αρφά, Γκουφράν (72' Σισέ), Ρεμί

ΣΤΟΟΥΚ: Σόρενσεν, Πίετερς, Σόκρος, Γουίλσον, Κάμερον, Άνταμ, Γουίλαν, Ενζονζί (72' Μουνιέσα), Ασαϊντί (46' Γουίλκινσον), Γουόλτερς, Κράουτς (59' Παλάσιος)

ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ-ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: 0-1
Γήπεδο: Βίλα Παρκ

Με ένα υπέροχο τέρμα του Γκέιλ στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων, η Κρίσταλ Πάλας πήρε τεράστιο διπλό μέσα στο «σπίτι» της Άστον Βίλα, με σκορ 1-0 που όχι μόνο της χάρισε τους τρεις βαθμούς, αλλά την έβγαλε και εκτός της ζώνης του υποβιβασμού!

Η χρυσή αλλαγή του Πιούλις, ο Γκέιλ χάρισε τεράστια νίκη στην Κρίσταλ Πάλας για την 18η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ, αφού σκόραρε στο 90+3' και έγραψε το τελικό 1-0 για την ομάδα του απέναντι στην Άστον Βίλα!

Πολύ σημαντικό τρίποντο για τα "bluebirds" που σε συνδυασμό με την ήττα της Γουέστ Χαμ από την Άρσεναλ, βγήκαν μετά από καιρό από την επικίνδυνη ζώνη και ατενίζουν με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον!
Κακό ποιοτικά το παιχνίδι, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι πήραν αυτό που ήθελαν και ανέβηκαν στους 16 βαθμούς, την ώρα που οι "χωριάτες" παρέμειναν στους 19.

Η Κρίσταλ Πάλας κατέβηκε με αποκλειστικό στόχο να μην χάσει. Και από νωρίς αυτό φάνηκε, με μαζική άμυνα, με κλεισμένους χώρους, με σωστή τακτική, είχε εγκλοβίσει την Άστον Βίλα που στα πρώτα 20 λεπτά είχε μόλις ένα καλό σουτ με τον Αγκμπονλαχόρ. Ο χρόνος κυλούσε, αλλά η εικόνα του παιχνιδιού στο «Βίλα Παρκ» δεν άλλαζε, με τους γηπεδούχους να ‘χουν μια ελαφρά υπεροχή και τους νεοφώτιστους σιγά-σιγά να παίρνουν και κάποια μέτρα στο γήπεδο. Είναι χαρακτηριστικό πως οι δύο γκολκίπερ ήταν σχεδόν... θεατές. Πάντως, οι «χωριάτες» είχαν στις καθυστερήσεις μια πολύ καλή στιγμή να σκοράρουν, όμως ο Μαριάπα έβαλε το κεφάλι του και απομάκρυνε την τελευταία στιγμή αυτήν του Κόζακ, με την μπάλα να ‘χει τροχιά για τα δίχτυα!

Ίδιο το μοτίβο και στο δεύτερο μέρος, με την Κρίσταλ Πάλας βέβαια να έχει «ζωηρέψει» και να... ψάχνεται για κάτι καλό και στην επίθεση. Και σε μια απ' αυτές τις προσπάθειες λοιπόν, λίγο έλειψε να πάρει και προβάδισμα στο σκορ, ωστόσο ο Γκουζάν έδειξε... χαρακτήρα, απέκρουσε το σουτ του Μπολάσι και κράτησε το 0-0. Οι αλλαγές του Πιούλις είχαν δώσει άλλο... αέρα στους φιλοξενούμενους που έμοιαζαν πιο φρέσκοι για τα τελευταία λεπτά κι αν τυχόν τους παρουσιαζόταν κάποια ευκαιρία να την άρπαζαν! Και μια τέτοια τελικά τους παρουσιάστηκε! Ή, αν προτιμάτε ο Γκέιλ φρόντισε να μας την... παρουσιάσει. Στις καθυστερήσεις του αγώνα κι ενώ δεν φαινόταν πως θα υπάρξει νικητής, έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ έξω από την περιοχή των «χωριατών», έκανε το 1-0 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του μέσα σε... πανδαιμόνιο!

ΆΣΤΟΝ ΒΙΛΑ: Γκουζάν, Λόουτον, Κλαρκ, Μπέικερ, Λούνα (67' Μπακούνα), Ολμπράιτον, Ελ Αχμαντί, Βέιμαν (87' Τόνεφ), Ντελφ, Αγκμπονλαχόρ, Κόζακ (76' Μπόουερι)

ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ: Σπερόνι, Γουόρντ, Μαριάπα, Παρ, Μπολάσι, Πάντσεον (65' Γουίλιαμς), Γέντινακ, Γκάμπιντον, Ντελάνεϊ, Ζερόμ (72' Γκέιλ), Μπάναν (86' Μόξεϊ)

ΝΟΡΙΤΣ-ΦΟΥΛΑΜ: 1-2
Γήπεδο: Κάροου Ρόουντ

Προπονητή άλλαξε, εικόνα άλλαξε και πλέον, φαίνεται ότι... αλλάζει και αποτελέσματα! Η Φούλαμ, έφυγε από το «Κάροου Ρόουντ» επικρατώντας 2-1 της Νόριτς και παίρνοντας ακριβώς αυτό που άξιζε στη Boxing Day της Πρέμιερ Λιγκ! Παρά το «τρίποντο», όμως, παρέμεινε στην επικίνδυνη ζώνη...

Οι «cottagers», αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ αρκετά νωρίς, δεν παράτησαν ποτέ το παιχνίδι και αφού κατάφεραν να ισοφαρίσουν πριν φύγει το πρώτο ημίχρονο, ήξεραν ότι έπρεπε να τα δώσουν όλα για όλα.

Υπό τις οδηγίες του Ρενέ Μόλενστιν, οι παίκτες της Φούλαμ πάλεψαν με όλες τις δυνάμεις τους σε ένα αμφίρροπο ματς και κατάφεραν με γκολ του Πάρκερ στο 87ο λεπτό να πάρουν τη νίκη, όχι όμως και να βγουν από την επικίνδυνη ζώνη του βαθμολογικού πίνακα!

Το γκολ του Γκέιλ στις καθυστερήσεις του αγώνα στο «Βίλα Παρκ» και η νίκη (1-0) της Κρίσταλ Πάλας επί της Άστον Βίλα, κράτησε τους «αετούς» στις σωτήριες θέσεις, στην ισοβαθμία με τη Φούλαμ, λόγω της υπεροχής στη διαφορά τερμάτων.

Ήταν από τα παιχνίδια που οι άμυνες είχαν πολλή δουλειά και το κέντρο «γυμνό». Από περιοχή σε περιοχή κατευθυνόταν η μπάλα και το παιχνίδι είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, από τον οποίο, πρώτη ευνοήθηκε η Νόριτς. Με τον Γκάρι Χούπερ να σουτάρει και τη μπάλα να κοντράρει στον Άαρον Χιουζ, τα «καναρίνια» έκαναν το 1-0 στο 13ο λεπτό. Ο Ελμάντερ, δέκα λεπτά αργότερα, θα μπορούσε να βάλει τέλος στις ελπίδες της Φούλαμ, αλλά αφού προσπέρασε τον Στόκντεϊλ, βγήκε πολύ πλάγια και δεν κατάφερε να σκοράρει. Οι «cottagers», παρέμεναν ενεργοί και με αυτοπεποίθηση για να φέρουν το ματς στα ίσια και το έκαναν στο 34', με εκτέλεση φάουλ του Παϊτίμ Κασάμι! Το γκολ, ήρθε μόλις λίγα δευτερόλεπτα μετά από αυτό του Πάρκερ, που όμως δεν μέτρησε ποτέ, αφού ο Άγγλος μέσος βρήκε τη μπάλα με το χέρι.

Οι γηπεδούχοι, προσπάθησαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά στο 55ο λεπτό, από κεφαλιά του Φερ που βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή της Φούλαμ, ο Ρίτερ απομάκρυνε πάνω στη γραμμή! Οι ευκαιρίες συνέχισαν να διαδέχονται η μια την άλλη, με τη Νόριτς να απειλεί με νέα κεφαλιά του Φερ στο 65' και τον Τααράμπ λίγο αργότερα να δοκιμάζει το πόδι του, χωρίς αποτέλεσμα. Οι «cottagers» έδειχναν ικανοί να δημιουργήσουν πολύ πιο σοβαρούς κινδύνους από τους αντιπάλους, το ροντέο δεν είχε τελειωμό, όμως στο 87ο λεπτό ήρθε η λύτρωση για την ομάδα του Μόλενστιν, με τον Σκοτ Πάρκερ να ολοκληρώνει την ανατροπή και να χαρίζει τους τρεις βαθμούς στους Λονδρέζους, διαμορφώνοντας το τελικό 2-1!

ΝΟΡΙΤΣ: Ράντι, Γουίτακερ, Όλσον, Φερ, Τέρνερ, Μπασόνγκ, Σνόντγκρας (72' Χούλαχαν), Τζόνσον, Χούπερ, Ελμάντερ (63' Φαν Βολφσβίνκελ), Ρέντμοντ

ΦΟΥΛΑΜ: Στόκντεϊλ, Ρίτερ, Ρίτσαρντσον, Σίντουελ, Χιουζ, Αμορεμπιέτα, Νταφ (58' Ρονταγέγκα), Πάρκερ, Τααράμπ (72' Ντεγιάγκα), Κασάμι, Κατσάνικλιτς (92' Ρίισε)

ΤΣΕΛΣΙ-ΣΟΥΟΝΣΙ: 1-0
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Χωρίς να εντυπωσιάσει με την εμφάνισή της για ακόμα μια φορά, η Τσέλσι κατάφερε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στην αναμέτρηση με τη Σουόνσι για τη Boxing Day της Πρέμιερ Λιγκ, επικρατώντας με σκορ 1-0 στο «Στάμφορντ Μπριτζ». Χωρίς να απειλήσουν την αντίπαλη εστία ολοκλήρωσαν το ματς οι «κύκνοι».

Βάσει της εικόνα της αναμέτρησης, η Τσέλσι δεν είχε κανέναν λόγο να ανησυχήσει και αυτό που έπρεπε να διασφαλίσει, ήταν πως θα πετύχαινε έστω κι ένα γκολ για κατακτήσει το «τρίποντο».
Κάπως έτσι έγινε και με τον Εντέν Αζάρ να χρίζεται σκόρερ, οι «μπλε» επικράτησαν της προβληματικής και ακίνδυνης Σουόνσι.

Το πάνω χέρι ευθύς εξ αρχής είχε η Τσέλσι στην αναμέτρηση με τη Σουόνσι. Οι φιλοξενούμενοι, με φανερότατο πρόβλημα να ανταποκριθούν στις ανάγκες του παιχνιδιού και να σταματήσουν τους «μπλε», δεν έγιναν καθόλου απειλητικοί και ήταν τυχεροί που το σκορ του ημιχρόνου ήταν μόνο 1-0. Στο 20ο λεπτό, ο Μίκελ δεν πρόλαβε την ασίστ του Τέρι για να σκοράρει προ κενής εστίας, αλλά εννιά λεπτά αργότερα, ο Αζάρ με ξαφνικό σουτ άνοιξε το σκορ. Λίγο πριν την ανάπαυλα, από καταπληκτική μπαλιά του Μάτα, ο Ετό βγήκε απέναντι από τον Τρέμελ, αλλά έκανε πολύ κακό πλασέ.
Ο Καμερουνέζος επιθετικός έχασε μεγάλη ευκαιρία και στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου ημιχρόνου. Από νέα, εξαιρετική μπαλιά του Μάτα, ο Ετό απέναντι από τον Τρέμελ θα μπορούσε να έχει κάνει πολύ καλύτερο τελείωμα, αλλά πλάσαρε πάνως στον Γερμανό πορτιέρο. Η Σουόνσι, κατάφερε να πάρει τη μπάλα στην κατοχή της περισσότερο από το πρώτο ημίχρονο, αλλά ό,τι κι αν έκανε, ο Πετρ Τσεχ παρέμενε ήρεμος και ανενόχλητος στην εστία του, που δεν μπορούσαν να απειλήσουν οι «κύκνοι». Ο Φρανκ Λάμπαρντ στο 73' έκανε δυνατό σουτ όμως και αυτός έπεσε πάνω στον Τρεμέλ που αντέδρασε σωστά και το ισχνό προβάδισμα των Λονδρέζων διατηρήθηκε μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

ΤΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κόουλ, Μίκελ, Νταβίντ Λουίζ, Τέρι, Μάτα (72' Σούρλε), Ραμίρεζ, Ετό, Όσκαρ (67' Λάμπαρντ), Αζάρ (82' Γουίλιαν)

ΣΟΥΟΝΣΙ: Τρεμέλ, Ρανχέλ, Τέιλορ, Κάνιας (61' Ντε Γκούζμαν), Αμάτ, Γουίλιαμς, Ποθουέλο (45' Ερνάντεζ), Μπρίτον, Αλβάρο, Σέλβεϊ, Ράουτλετζ (76' Μπονί)

ΤΟΤΕΝΑΜ-ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: 1-1
Γήπεδο: Ουάιτ Χαρτ Λέιν

Μπορεί το διπλό της περασμένης αγωνιστικής να έφερε αισιοδοξία στην Τότεναμ, ωστόσο η Boxing Day επανέφερε τους Λονδρέζους στην πραγματικότητα! Η ομάδα του Τιμ Σέργουντ αν και προηγήθηκε, έμεινε στο 1-1 με την Γουέστ Μπρομ και είδε την διαφορά από τα ευρωπαϊκά εισιτήρια να... ανοίγει κι άλλο!

Το 3-2 απέναντι στη Σαουθάμπτον και η μεγάλη επιστροφή του Αντεμπαγιόρ έφερε άλλο... αέρα στην Τότεναμ. Το πρώτο παιχνίδι, όμως, του Τιμ Σέργουντ ως «μόνιμος» προπονητής των «σπιρουνιών» δεν συνδυάστηκε με επιτυχία, αφού οι Λονδρέζοι έμειναν στο 1-1 με την Γουέστ Μπρομ, μέσα στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν»!

Με πολύ ωραία εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν (το πρώτο του στην Πρέμιερ) οι γηπεδούχοι πήραν προβάδισμα στο σκορ στο 36', όμως δύο λεπτά αργότερα ισοφάρισε για τους «baggies» ο Όλσον, με το 1-1 να μένει ως το τέλος.

Στους 31 βαθμούς και την 8η θέση παραμένει η Τότεναμ, στους 17 ανέβηκε η ομάδα του Κιθ Ντάουνινγκ (υπηρεσιακός) που πήρε ένα «χρυσό» βαθμό στην προσπάθεια για παραμονή.

Η Τότεναμ ήθελε εξ' αρχής να δείξει πως είναι το αφεντικό της αναμέτρησης. Ωστόσο, στο πρώτο τέταρτο το μόνο που είχε ήταν ένα σουτ του Σίγκουρτσον που δεν απέιλησε καθόλου. Και εκεί που πίεζε για το γκολ, είδε τον... χάρο με τα μάτια της. Διότι αν σε δύο περιπτώσεις στο 17' και το 19' δεν ήταν ο Γιορίς να πει «όχι» στις κλασικές ευκαιρίες του Βίντρα, θα μπορούσε το «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» να... παγώσει! Τελικά, τα «σπιρούνια» άνοιξαν το σκορ στο 36', χάρη στην αριστουργιματική εκτέλεση φάουλ του Έρικσεν, με το πρώτο του τέρμα στην Πρέμιερ! Έλα, όμως, που η χαρά των γηπεδούχων κράτησε μόνο για δύο λεπτά, αφού ο Όλσον έφερε το παιχνίδι στα ίσα, με το 1-1 να είναι το σκορ του πρώτου μέρους.

Οι παίκτες του Σέργουντ μπήκαν με ακόμα μεγαλύτερη διάθεση στο δεύτερο μέρος, να πιέσουν, να κλείσουν τους αντιπάλους τους στα καρέ. Και κατά τη διάρκεια αυτού, είδαν ξανά τον Γιορίς να... πετάει και να βγάζει δύσκολα το φάουλ του Ριντ! Στο 60' οι Λονδρέζοι έχασαν μετά από ώρα μια πολύ καλή ευκαιρία να πάρουν εκ νέου το προβάδισμα, όταν ο Χόλτμπι από κοντά σημάδεψε... περιστέρια, ενώ λίγο αργότερα ο Φόστερ έδειξε τα αντανακλαστικά του, όταν ο Γουόκερ προσπάθησε από κοντά να σκοράρει. Τα τελευταία λεπτά, παρά την πίεση που άσκησε η Τότεναμ για να πάρει αποτέλεσμα, δεν βρήκαν αποτέλεσμα, με το 1-1 να μένει ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, που σίγουρα δεν αφήνει ικανοποιημένα τα «σπιρούνια»!

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Κιρίκες, Ντόουσον, Ρόουζ, Τσαντλί (75' Λαμέλα), Έρικσεν, Χόλτμπι (63' Μπεντάλεμπ), Σίγκουρτσον, Αντεμπαγιόρ, Σολδάδο

ΓΟΥΕΣΤ ΜΠΡΟΜ: Φόστερ, Λουγκάνο, Όλσον, Ντόουσον, Ριντ, Αμαλφιτανό (71' Μουλούμπου), Γιάκομπ, Μόρισον, Ρίτζγουελ, Γκέρα (77' Σεσενιόν), Βίντρα (84' Μπεραΐνο)

ΚΑΡΝΤΙΦ-ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: 0-3
Γήπεδο: Κάρντιφ Σίτι Στάντιουμ

Οι φίλοι της Σαουθάμπτον την προσέμεναν καιρό και τελικά αυτή ήρθε τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων. Το σύνολο του Μαουρίσιο Ποκετίνο επικράτησε με 3-0 της Κάρντιφ στην Ουαλία και πανηγύρισε την πρώτη του νίκη μετά από έξι αρνητικά αποτελέσματα, διευρύνοντας τη διαφορά του από τη 10η θέση στους έξι βαθμούς.

Μετά από ένα πάρα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, που είχε ως αποτέλεσμα να μείνει χωρίς νίκη για έξι σερί αγωνιστικές , η Σοαυθάμπτον σήκωσε κεφάλι απέναντι στην Κάρντιφ και με ένα... μίνι ξέσπασμα στο πρώτο ημίχρονο επικράτησε τον Ουαλών εκτός έδρας με 3-0.

Η πρώτη μεγάλη φάση έγινε στο 11ο λεπτό, όταν ο Γουίτιγχαμ έγινε αποδέκτης της μπάλας από σέντρα από δεξιά, αλλά την έστειλε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Λαλάνα έσπασε το τεχνητό οφσάιντ της άμυνας των γηπεδούχων και ο Ροντρίγκες άνοιξε το σκορ από κοντινή απόσταση. Με τη συμπλήρωση 20 λεπτών ο Ροντρίγκες ξαναχτύπησε, αφού οι αμυντικοί της Κάρντιφ ολιγώρησαν και μετά από υπέροχη ασίστ του Λάμπερτ ο Άγγλος διπλασίασε τα προσωπικά του τέρματα, αλλά και αυτά της ομάδας του. Στο 27' το παιχνίδι τελείωσε! Οι «Άγιοι» δεν συγχώρεσαν ούτε αυτό το λάθος στην άμυνα της Κάρντιφ και ο Ρίκι Λάμπερτ έκανε το 3-0 με κοντινό πλασέ. Στα επόμενα λεπτά έως και το ημίχρονο το μόνο που άλλαξε ήταν η παρουσία του κόσμου στην εξέδρα, αφού κάποιοι αποχώρησαν, τη στιγμή που η πλειοψηφία όσων παρέμειναν, αποδοκίμαζε.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν καλό, με το αποτέλεσμα να έχει κριθεί ουσιαστικά από το πρώτο, με τις δύο ομάδες να κάνουν... αγγαρεία, χωρίς να δημιουργούν φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

ΚΑΡΝΤΙΦ: Μάρσαλ, Τέιλορ (Τζον 61'), Κόκερ, Τέρνερ, Κατρίν, Γουίτινγχαμ, Γκούναρσον (Κιμ 81'), Ματς, Νόουαν, Οντεμβίγκι (Κορνίλιους 46'), Κάμπελ

ΣΑΟΥΘΑΜΠΤΟΝ: Γκατσανίγκα, Γιοσίντα, Σνάιντερλιν, Φοντέ, Λάμπερτ (Γκάλαγκερ 90'), Ντέιβις, Ροντρίγκες (Ραμίρες 86'), Κορκ, Λαλάνα (Γουόρντ-Πρόουζ 80'), Τσέιμπερς, Σο

ΕΒΕΡΤΟΝ-ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: 0-1
Γήπεδο: Γκούντισον Παρκ

Την πρώτη της νίκη μετά από έξι ματς πέτυχε η Σάντερλαντ! Η ομάδα του Γκουστάβο Πογιέτ επικράτησε 1-0 της Έβερτον μέσα στο «Γκούντισον Πάρκ» χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Κι, υποχρεώνοντας την Έβερτον στην πρώτη εντός έδρας ήττα στη σεζόν και μόλις δεύτερη συνολικά στο φετινό πρωτάθλημα!

Με δέκα παίκτες από τα μισά του πρώτου μέρους και τη φάση του γκολ αγωνίστηκαν οι γηπεδούχοι, καθώς ο Τιμ Χάουαρντ αντίκρισε την κόκκινη κάρτα στη φάση του πέναλτι με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό 1-0 από τον Κι στο 25ο λεπτό!

Με ένα λάθος γύρισμα του Γιαγκέλκα στον Χάουαρντ ξεκίνησε το ματς, με τον Αμερικανό πάντως να προλαβαίνει τον Φλέτσερ, προτού ο τελευταίος δημιουργήσει κινδύνους στην άμυνα των «ζαχαρωτών». Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια να αναλάβουν τα ηνία στο ματς, ωστόσο στα μισά του πρώτου μέρους ήρθε η φάση που άλλαξε τα δεδομένα. Ο Χάουαρντ ανέτρεψε μέσα στην περιοχή τον Κι, αντίκρισε την κόκκινη κάρτα και άφησε την ομάδα του με δέκα παίκτες. Ο Νοτιοκορεάτης ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεση του πέναλτι και νικώντας τον Ρόμπλες, έκανε το 0-1! Η Έβερτον προσπάθησε στη συνέχεια να φέρει το ματς στα ίσια, ωστόσο το αριθμητικό μειονέκτημα δυσκόλευε τις προσπάθειές των ποδοσφαιριστών του Ρομπέρτο Μαρτίνεθ, που δεν κατάφεραν να αλλάξουν κάτι μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους.

Χωρίς τη σπουδαία φάση κύλησαν τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους, ωστόσο όσο περνούσε η ώρα, η Έβερτον ήταν αυτή που απέκτησε τον έλεγχο και ξεκίνησε να πιέζει τις «μαυρόγατες». Τα «ζαχαρωτά» άρχισαν να έχουν κάποιες καλές στιγμές μπροστά στην εστία του Μανόνε, με τον Ιταλό τερματοφύλακα πάντως να δηλώνει «παρών» όποτε χρειάστηκε και ειδικά στις προσπάθειες των Οβιέδο και Μπάρκλεϊ προς το τέλος. Το 0-1 παρέμεινε τελικά αναλλοίωτο μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, χαρίζοντας μια σπουδαία νίκη στη Σάντερλαντ και βάζοντας τέλος στο εξαιρετικό σερί της Έβερτον.

ΈΒΕΡΤΟΝ: Χάουαρντ, Γιαγκέλκα, Ντιστέιν, Οβιέδο, Κόουλμαν, Μιραλάς (46' Μπάρκλεϊ), ΜακΚάρθι, Μπάρι, Όσμαν (26' Zoέλ), Πίενααρ (76' Γέλαβιτς), Λουκάκου

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Μανόνε, Σελούτσκα, Μπάρντσλεϊ, Ντιακιτέ, Ρομπέρζ, Κάτερμολ, Κι, Κόλμπακ (70' Τζιακερίνι), Λάρσον, Μπορίνι, Φλέτσερ (87' Άλτιντορ)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ-ΑΡΣΕΝΑΛ: 1-3
Γήπεδο: Άπτον Παρκ

Η Άρσεναλ τα... χρειάστηκε κόντρα στην Γουέστ Χαμ εκτός έδρας, αλλά ο Θίο Γουόλκοτ πήρε την κατάσταση στα χέρια του, ανέτρεψε το εις βάρος της 1-0 με δύο προσωπικά τέρματά του, για να έρθει και ο Λούκας Ποντόλσκι ώστε να διαμορφώσει το τελικό 3-1 και να βάλει και πάλι τους «κανονιέρηδες» στην κορυφή.

Αυτό που χρειαζόταν, αυτό έκανε! Αν και η τέταρτη συνεχόμενη «γκέλα» δεν φαινόταν και τόσο μακρινή για την Άρσεναλ, οι Θίο Γουόλκοτ και Λούκας Ποντόλσκι πήραν τα... κανόνια τους και διαμόρφωσαν το τελικό 3-1, που φέρνει και πάλι το σύνολο του Αρσέν Βενγκέρ στην κορυφή της βαθμολογίας.

Πλέον οι «κανονιέρηδες» περιμένουν το αποτέλεσμα της αναμέτρησης Μάντσεστερ Σίτι-Λίβερπουλ για να μάθουν αν θα έχουν συγκάτοικο στην πρώτη θέση, η μπορούν να απολαύσουν την Boxing Day.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν φτωχό σε παραγωγή φάσεων, με τον Αντριάν να απομακρύνει εκπληκτικά κεφαλιά στο 16' και να κρατάει το μηδέν για την εστία των γηπεδούχων. Το μόνο που κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων ήταν να κρατούν την κατοχή της μπάλας, περισσότερο στον χώρο του κέντρου. Η Άρσεναλ ήταν αυτή που είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο η άμυνα των «σφυριών» ήταν αδιαπέραστη. Ο Σάντι Καθόρλα προσπάθησε να αλλάξει τα δεδομένα, ωστόσο δυνατό του σουτ έξω από την περιοχή, πέρασε πολύ άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ωστόσο, η Γουέστ Χαμ κατάφερε να κάνει την έκπληξη, αφού ο Κάρλτον Κόουλ επωφελήθηκε λάθος του Σέζνι μετά από προσπάθεια του Νόλαν και έκανε το 1-0. Η Άρσεναλ προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά ο Αντριάν έκανε εκπληκτική διπλή απόκρουση προσπάθειες των Ράμσεϊ-Καθόρλα και κράτησε το προβάδισμα για τους γηπεδούχους, κάτι που δεν συνέβη στο 68'. Τότε, ο Θίο Γουόλκοτ κατάφερε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα για να ισοφαρίσει, αλλά δεν έμεινε μόνο σε αυτό. Δύο λεπτά αργότερα ο Άγγλος εξτρέμ βρέθηκε στην πορεία της μπάλας και αλλάζοντάς της κατεύθυνση, έκανε το 2-1 για τους «κανονιέρηδες». Η μεγάλη νίκη, που συνδυάστηκε και με μεγάλη ανατροπή, σφραγίστηκε στο 80' όταν ο Ποντόλσκι (που σημειωτέον είχε περάσει στο χορτάρι στο δεύτερο ημίχρονο) νίκησε τον αντίπαλο πορτέρο με ωραίο τελείωμα, έπειτα από συνεργασία με τον Ζιρού.

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Αντριάν, Ο'Μπράιεν (Ντεμέλ 63'), Τόμκινς, Κόλινς (Ρατς 37'), ΜακΚάρτνεϊ, Τζάρβις, Νόλαν (Τέιλορ 75'), Τζ. Κόουλ, Νομπλ, Ντιαμέ, Κ. Κόουλ

ΆΡΣΕΝΑΛ: Σέζνι, Σανιά, Μερτεζάκερ, Βερμάλεν, Γκιμπς, Αρτέτα, Ράμσεϊ (Ποντόλσκι 65'), Καθόρλα, Εζίλ (Φλαμινί 81'), Γουόλκοτ, Ζιρού (Μπέντνερ 84')

ΧΑΛ-ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ: 2-3

ΓΗΠΕΔΟ: KC Stadium

Με ματσάρα άνοιξε η Boxing Day με την Μάντσεστερ να επικρατεί 3-2 της Χαλ η οποία είχε προηγηθεί με δύο γκολ. Οι γηπεδούχοι έκαναν φανταστικό ξεκίνημα ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 4ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Τσέστερ (πρώτο του γκολ στην Πρέμιερ). Εννέα λεπτά μετά ο Μέιλερ έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στον Εβρά και κατέληξε στα δίχτυα για να γίνει το 2-0. Η Μάντσεστερ όμως απάντησε. Μείωσε στο 19' με κεφαλιά του Σμόλινγκ και στο 26' ισοφάρισε με εντυπωσιακό σουτ του Ρούνεϊ. Στην επανάληψη η Χαλ άγγιξε το γκολ στο 63' όταν ο Μπρους έπιασε την κεφαλιά στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι. Τρία λεπτά μετά ο Γιάνγκ σέντραρε και ο Τσέστερ με το κεφάλι πέτυχε αυτογκόλ δίνοντας προβάδισμα στη Γιουνάιτεντ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του αγώνα οι γηπεδούχοι πίεσαν και είχαν μεγάλες φάσεις για γκολ τις οποίες όμως δεν αξιοποίησαν. Η Μάντσεστερ τελείωσε το ματς με δέκα καθώς στο 90' αποβλήθηκε ο Βαλένσια.

ΧΑΛ: ΜακΓκρέγκορ (46'Χάρπερ), Μπρους, Τσέστερ, Ντέιβις, Ελμοχαμάντι, Φιγκερόα (74'Μπόιντ), Μέιλερ (46'Κόρεν), Χάντλστοουν, Λίβερμορ, Γκρέιαμ, Σαγκμπό.

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Γ.: Ντε Χέα, Εβρά, Έβανς, Ράφαελ (17'Γιανουζάι), Σμόλινγκ, Φλέτσερ (62'Ερνάντες), Κλέβερλι, Βαλέντσια, Γιανγκ (78'Κάρικ), Γουέλμπεκ, Ρούνεϊ.

Μάντσεστερ Σίτι - Λίβερπουλ 2-1

Η Μάντσεστερ Σίτι ανέτρεψε το προβάδισμα της Λίβερπουλ, επικράτησε 2-1 και σημειώνοντας την ένατη εντός έδρας νίκη της σε ισάριθμες αναμετρήσεις διατηρήθηκε στο -1 από την πρωτοπόρο Άρσεναλ. Παράπονα από τη διαιτησία έχει η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς που υποχώρησε στην τέταρτη θέση της Premier League.
Στο 24ο λεπτό από καταπληκτική κάθετη του Σουάρεζ, ο νεαρός φορ πέρασε τον Χαρτ και ο Κουτίνιο που τον ακολουθούσε και βρέθηκε στην πορεία της μπάλας, πλάσαρε σε κενή εστία για το 1-0. Το γκολ, όπως ήταν απολύτως λογικό, έκανε τη Σίτι να τρέξει ακόμα περισσότερο, ωστόσο, το γκολ ήρθε από στημένη φάση, με κεφαλιά του Κομπανί το 31' για το 1-1. Οι «πολίτες», ξεχύνονταν στην επίθεση μεταφέροντας τη μπάλα από τη μια περιοχή στην άλλη σε πολύ λίγα δευτερόλεπτα. Βέβαια, γλίτωσαν το δεύτερο γκολ από τον Κουτίνιο στο 40' με τον Χαρτ να πραγματοποιεί εξαιρετική επέμβαση και στις καθυστερήσεις, ο Νεγρέδο με αριστερό σουτ, νίκησε τον Μινιολέ για την ανατροπή και το 2-1.

Μάντσεστερ Σίτι : Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ, Φερναντίνιο, Γιαγιά Τουρέ, Νασρί (72' Μίλνερ), Σίλβα (87' Γκαρθία), Νάβας, Νεγρέδο (77' Τζέκο).

Λίβερπουλ: Μινιολέ, Τζόνσον, Σκρτελ, Σακό, Σισοκό, Λούκας (82' Άσπας), Άλεν, Χέντερσον, Στέρλινγκ, Κουτίνιο (68' Μόουζες), Σουάρες.

Keywords
αρσεναλ, premier league, γκολ, μπεν, φορ, βιλα, κλαρκ, boxing, νέα, μπριτζ, μπλε, τσελσι, υποψηφιοτητες οσκαρ 2013, τιμ, εισιτήρια, κιθ, τοτεναμ, ηνία, γηπεδο, league, κινηση στους δρομους, αποτελεσματα δημοτικων εκλογων 2010, εκλογες 2010 αποτελεσματα , μιραλας, σισε, Ελιζαμπεθ Τειλορ, Καλή Χρονιά, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, η ζωη ειναι ωραια, ξανα, αποτελεσματα, δυνατα, ηνία, γηπεδα, δουλεια, εξεδρα, ηττα, κοντρα, παιχνιδια, πιεση, προγραμμα, ωρα, ααρον, αισιοδοξια, αμυνα, αξιζε, αυτοπεποιθηση, βιλα, γκολ, γινει, γηπεδο, δευτερο, δυνατοτητα, διχτυα, δοκαρι, δωσει, διπλο, εγινε, ευκαιρια, εισιτήρια, ελπιδα, εμειναν, εμφάνιση, εξελιξη, εξι, επρεπε, επιτυχια, εστια, εφυγε, ζωνη, ιδιο, θιο, λιβερπουλ, εικονα, ημιχρονο, κιθ, κλαρκ, κοκερ, κοουλμαν, λαθος, λυτρωση, λογο, ματια, μηδεν, μινι, μπεν, νικη, νιουκαστλ, νολαν, ξεκινημα, ομαδα, ουαλια, ολα για ολα, οσμαν, ουσιαστικα, οφσαιντ, ροντεο, ροουζ, ρικι, σεζον, σεντρα, σερι, σιγουρα, συνεχεια, σοου, τειλορ, τιμ, τοτεναμ, τρια, τσελσι, φαουλ, φοστερ, φορ, φορα, χερι, χρυση, χρονος, χαρα, αφεντικο, ατυχος, boxing, εννεα, φιλοι, γερμανο, league, μεινει, μια φορα, μπροστα, ομαδες, παιχνιδι, premier league, τουμπα, θεσεις, υπεροχο, υπεροχη, ωραιο, ξεκινησε, χερια, γιαγια
Τυχαία Θέματα