Kοινό γήπεδο φτιάχνουν ΑΕΛ και Άρης

15:00 11/10/2011 - Πηγή: AEK365

«Θα είναι ένας φάρος που θα τον βλέπει όλη η Λεμεσός». Έτσι χαρακτηρίστηκε το κοινό γήπεδο που θα αναγείρουν ΑΕΛ και Άρης, στη συνέντευξη Τύπου όπου παρουσιάστηκε η μακέτα του. Η πιο πάνω φράση, βγήκε από το στόμα του αρχιτέκτονα του μεγαλεπήβολου αυτού έργου, Πέτρου Κονταρίδη, που θα δημιουργηθεί στο Κολόσσι.

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ, Ανδρέας Σοφοκλέους, ανέφερε τα

εξής: «Είναι μεγάλη μέρα για την ΑΕΛ, τον Άρη και τη Λεμεσό. Στείλαμε στον ΚΟΑ τα σχετικά έγγραφα για να προχωρήσει ο Οργανισμός στις προσφορές για το γήπεδο και να προχωρήσει για τα κονδύλια για την κατασκευή του γηπέδου. Έχουμε επιτελέσει ήδη μεγάλο μέρος του έργου, που είναι και το πιο δύσκολο. Δηλαδή, να εξασφαλίσουμε τις απαραίτητες άδειες. Θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα τον Υπουργό Εσωτερικών, Νεοκλή Συλικιώτη.

Σήμερα είμαστε στο παρά πέντε και καλείται η πολιτεία να εκπληρώσει όλα όσα πρέπει να γίνουν για τη δημιουργία γηπέδου. Η Λεμεσός είναι η πιο αδικημένη πόλη όσον αφορά τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Το Τσίρειο έχει ημερομηνία λήξης πολύ σύντομα. Η Λεμεσός χρειάζεται άμεσα ποδοσφαιρικό γήπεδο. Θα είναι το αποκορύφωμα της φάρσας ή της αδικίας να υποχρεωθούν τα σωματεία της Λεμεσού σε 1-2 χρόνια να αγωνίζονται σε γήπεδα εκτός πόλεως και να είναι ποδοσφαιρικά ομιλούντες πρόσφυγες σε γήπεδα προσφυγικών σωματείων».

Από πλευράς του, ο πρόεδρος του Άρη, Κυριάκος Χατζηκυριάκος, είπε: «Πετύχαμε ένα κατόρθωμα το οποίο υπό άλλες συνθήκες θα μας έπαιρνε το λιγότερο ακόμη και τρία χρόνια. Όμως συντονιστήκαμε και είχαμε γρήγορο αποτέλεσμα. Για να ολοκληρωθεί το έργο χρειάζεται η συνεργασία του Πέτρου Κονταρίδη. Το γήπεδο θα είναι ένα στολίδι για ολόκληρη την Κύπρο και ήταν μια επιθυμία μας με τον πρόεδρο Ανδρέα Σοφοκλέους εδώ και πέντε χρόνια».

Τέλος, ο αρχιτέκτονας Πέτρος Κονταρίδης, ανέφερε: «Ήταν μεγάλη τύχη για μένα να συνεργαστώ με τους δύο προέδρους, οι οποίοι με βοήθησαν πολύ για να υλοποιηθεί αυτό το έργο. Όλα πρέπει να στηρίζονται στις σωστές βάσεις. Εδώ και τέσσερα χρόνια παλεύουμε για το όραμά τους. Το γήπεδο έγινε με πολύ υψηλές προδιαγραφές κι από εκεί και πέρα χρησιμοποιήθηκαν οι ευρώ-κώδικες. Υπάρχει σκέπαστρο το οποίο προστατεύει από τον ήλιο και γενικότερα απ' όλα όσα μπορούν να επηρεάσουν.

Το γήπεδο θα είναι στα χρώματα των δύο ομάδων. Θα μπορούμε και να αλλάζουμε τα χρώματα, ενώ θα φωτίζεται και θα είναι ένας φάρος που θα τον βλέπει όλη η Λεμεσός. Το γήπεδο είναι τεσσάρων αστέρων. Η χωρητικότητα είναι 12.000. 8.500 θα είναι οι θέσεις για τη γηπεδούχο ομάδα. Για τους διακεκριμένους θα είναι 400, για τους VIP θα είναι 450, ενώ για τους φιλοξενούμενους θα είναι 2.650».

Σύμφωνα με τους παράγοντες των δύο ομάδων το γήπεδο θα περιλαμβάνει τέσσερα βοηθητικά γήπεδα, δύο σε κανονικές διαστάσεις και δύο πιο μικρά, δύο εστιατόρια, πέραν από τα μεγάλα πάρκινγκ στον περιβάλλοντα χώρο θα υπάρχει ακόμη ένα υπόγειο 100 θέσεων που θα μπορούν να το εκμεταλλευτούν από κοινού Άρης και ΑΕΛ, για άλλες δραστηριότητες πλην του ποδοσφαίρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα