O Iceman είναι πια ομοφυλόφιλος

12:58 28/4/2015 - Πηγή: AEK365

Ο Iceman ένας από τους πρώτους X-Men χρειάστηκε 53 χρόνια για να αποκαλύψει ότι είναι ομοφυλόφιλος!

Η Marvel στα τελευταία τεύχη αποφάσισε να παρουσιάσει τον Iceman ως ομοφυλόφιλο κάτι όμως που δεν βρήκε και πολύ καλή ανταπόκριση από τους φαν κυρίως επειδή ο παλιός χαρακτήρας του ήρωα δεν είχε ποτέ τέτοια τάση και όπως λένε οι περισσότεροι δεν καταλαβαίνουν πώς «του θυμήθηκε» μετά από τόσα χρόνια να αποκαλυφθεί.

«Είναι περίεργο να κάνεις έναν χαρακτήρα ομοφυλόφιλο που παρουσίαζε τον εαυτό του σαν στρέιτ από το 1963», έγραψε ο Τζος Σίγκελ και απορεί πώς ένας χαρακτήρας έχει καταπιέσει τις επιθυμίες τους για τόσο καιρό και εμφανίζεται πιο στρέιτ από τον νεότερο εαυτό του.

«Αλήθεια έτσι λειτουργεί το να είσαι ομοφυλόφιλος;», αναρωτιέται.

Στο πιο πρόσφατο τεύχος των All-New X-Men, βλέπουμε τους έφηβους X-Men να κάνουν ένα ταξίδι μπροστά στο χρόνο και να συναντούν τους μελλοντικούς εαυτούς τους.

Από την άλλη, ο συγγραφέας του κόμικ, Bendis έγραψε στο twitter ότι ήλπιζε η αποκάλυψη για τον Iceman να μην προκαλέσει τόσα σχόλια.

«Υπάρχουν χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια ιστορίες ανθρώπων που για πολλούς και διαφορετικούς λόγους κρύβουν την σεξουαλικότητα τους», δήλωσε στην Guardian. Ο Kurt Busiek που του είπε ότι υπάρχουν πολλές περιπτώσεις ηρώων που για οποιοδήποτε λόγο δεν είχαν ποτέ μια ετεροφυλόφιλη σχέση και έγιναν δημοφιλείς γι' αυτό στην γκέι κοινότητα οπαδών των κόμικς.

«Οι φήμες ότι ο Iceman μπορεί να είναι γκέι ξεκίνησαν γύρω στα τέλη του 80 με μια μίνι σειρά επικεντρωμένη στον ήρωα. Από εκείνο το σημείο, πολλοί αναγνώστες αναρωτήθηκαν αν μερικοί χαρακτήρες που υπάρχουν χρόνια ήταν γκέι όπως συμβαίνει με άτομα που γνωρίζουμε για πολλά χρόνια», ανέφερε από την άλλη ο Κερτ Μπούσιεκ, ο οποίος έχει γράψει για σχεδόν όλους τους ήρωες στο σύμπαν της Marvel και είναι κάτι σαν ιστορικός στον τομέα.

«Ένας χαρακτήρας μπορεί να γίνει γκέι επειδή δεν έχει ποτέ μια σταθερή σχέση με το αντίθετο φίλο. Αν κάτι τέτοιο κρατάει χρόνια, κάποια στιγμή θα βρεθεί ένας συγγραφέας που θα πει, 'ναι γιατί όχι;' Σου δίνει νέα μέρη για να εξερευνήσεις», συνέχισε.

«Το φλερτ του με την Zelda, την σερβιτόρα την δεκαετία του 60, τελικά δεν ήταν εξαιτίας ενός ετεροφυλοφιλικού πάθους - ε και; Πήγαινε λύκειο ακόμη. Δεν χρειαζόταν να τα είχε καταλάβει όλα από τότε», ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα