O διασυρμός του αιώνα για Ανόρθωση!

19:57 11/5/2014 - Πηγή: AEK365

ΚΥΠΡΟΣ ΠΛΕΪ ΟΦ-9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΠΟΕΛ-Ανόρθωση: 8-1
(Κακά 5', 40', Ντε Βισέντι 17' πεν., 23', 32' πεν., Γκιγιέρμε 52', Σεριντάν 64', Σέρζιο 81'-'Αντιτς 85')

Θριαμβευτική νίκη για το ΑΠΟΕΛ και ταυτόχρονα ντροπιαστική ήττα για την Ανόρθωση ήταν το αποτέλεσμα του ΓΣΠ. Οι γαλαζοκίτρινοι επιβλήθηκαν με το εντυπωσιακό 8-1, και πλέον η μάχη του τίτλου μεταφέρεται

στο Τσίρειο, όπου θα διεξαχθεί το ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΛ.

Το παιχνίδι κρίθηκε προτού καν αρχίσει, καθώς η ομάδα του Γιώργου Δώνη προηγήθηκε με σκορ 3-0 στο 23', ενώ την ίδια στιγμή η φιλοξενούμενη ομάδα αγωνιζόταν με 10 ποδοσφαιριστές από το 17' όταν και αποβλήθηκε ο Δημήτρης Οικονόμου.

Το ΑΠΟΕΛ ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο με πέντε τέρματα, δύο από τον Κακά στο 5' και 40' (κακώς μέτρησε αφού ήταν οφσάιντ ο Αντωνιάδης), και χατ τρικ του Ντε Βινσέντι, δύο πέναλτι στο 17' και 31', και ένα πανέμορφο τέρμα στο 23' μετά από συνδυασμό με τον Σιέρινταν.

Παρά το ευρύ σκορ, οι παίκτες του ΑΠΟΕΛ θέλησαν να ικανοποιήσουν τον κόσμο τους που ζητούσε και άλλα γκολ, και επέλεξαν να εξευτελίσουν τους παίκτες της Ανόρθωσης, που σταμάτησαν να προσπαθούν και δέχθηκαν μια πολύ βαριά ήττα με κάτω τα χέρια.

Τα γκολ του ΑΠΟΕΛ στο δεύτερο ημίχρονο πέτυχαν οι Αμορίν στο 52', Σιέρινταν στο 64' και Μάριο Σέρτζιο στο 82'. Το γκολ της τιμής για την Ανόρθωση στο 85' δεν πέτυχε καν ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων, αφού ο Μοράις έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μετά από κεφαλιά του Άντιτς.

ΑΠΟΕΛ (Γιώργος Δώνης): Πάρντο, Σέρτζιο, Αντωνιάδης, Αμορίν, Κακά, Μοράις, Βινίσιους (46' Ατόρνο), Γκόμες, Χαραλαμπίδης, Ντε Βινσέντι (46' Μπενασούρ), Σέρινταν.

ΑΝΟΡΘΩΣΗ (Νίκος Κωστένογλου): Τέκια, Λοϊζίδης, Άντιτς, Οικονόμου, Λαΐφης, Θεοδώρου, Μάκος, Γκριγκαλασβίλι (59' Μακρής), Μπεσέρα, Κάλβο (19' Πάουλο Ζόρζε), Κολαούτι.

ΑΕΚ Κουκλία-ΑΕΚ: 0-0

Χωρίς νικητή και χωρίς γκολ ολοκληρώθηκε το αδιάφορο παιχνίδι που έγινε στο Παφιακό, καθώς ΑΕΚ Κουκλιών και ΑΕΚ Λάρνακας έμειναν στο ισόπαλο 0-0. Μηδαμινό το ενδιαφέρον στην αναμέτρηση, και το ισόπαλο αποτέλεσμα χωρίς τέρματα τα λέει όλα για την ποιότητα του αγώνα.

Δόξα Κ.-Άρης Λ.: 2-0
(Ράμος 20', Καρλίτος 83')

Η Δόξα επικράτησε με 2-0 του Άρη στο Μακάρειο, και εξασφάλισε και μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία, ενώ ταυτόχρονα η λεμεσιανή ομάδα υποβιβάζεται αφού δεν καλύπτεται η διαφορά από τον Εθνικό στην τελευταία αγωνιστική. Τα γκολ για την ομάδα του Δημήτρη Ιωάννου πέτυχαν οι Ράμος στο 20' με κεφαλιά, ενώ στο 83' ο Καρλίτος διαμόρφωσε με πλασέ το τελικό αποτέλεσμα.
Ο αγώνας ήταν επεισοδιακός και δεν έλειψαν οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των ποδοσφαιριστών, με τον Χρίστο Νικολαίδη να δείχνει 12 κίτρινες κάρτες, 7 από πλευράς Δόξας και 5 από πλευράς Άρη. Μάλιστα, με την λήξη του ημιχρόνου υπήρξε πολύ μεγάλη ένταση, με αψιμαχίες ανάμεσα σε παίκτες και παράγοντες των δύο ομάδων. Ακολούθησε νέα σύρραξη στο 61', όταν ο Αριστείδου προσπάθησε να εκτελέσει γρήγορα το φάουλ, ο Ράμος μπήκε μπροστά και ο αμυντικός του Άρη τον κλότσησε.

Νέα Σαλαμίνα-Εθνικός Α.: 1-2
(Μένγκολο 44'-Μπαρμπούδης 9', Αουρέλιο 76' πεν.)

Ο Εθνικός εξασφάλισε την παραμονή του στην κατηγορία και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Η ομάδα του Απόστολου Μακρίδη επικράτησε με 2-1 της Νέας Σαλαμίνας στο «Αμμόχωστος» και πανηγύρισε τη μαθηματική παραμονή στην κατηγορία.
Ο Εθνικός κατάφερε να πάρει προβάδισμα στο σκορ με γκολ του Μπαρμπούδη μόλις στο 9ο λεπτό, μετά από πάσα του Φροξυλιά. Η Νέα Σαλαμίνα αντέδρασε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου, και με γκολ του Μενγκόλο με κοντινό σουτ έφερε το σκορ στα ίσα.
Η ομάδα της Άχνας είχε μεγάλη ευκαιρία να πάρει προβάδισμα στο 66', με την κεφαλιά του Ταλ να καταλήγει στο δοκάρι, μετά από την μπαλιά του Αουρέλιο. Στο 75' ο Αουρέλιο έδωσε εκ νέου προβάδισμα στον Εθνικό με εύστοχο κτύπημα πέναλτι, ωστόσο υπάρχουν παράπονα από τους ερυθρόλευκους, αφού δεν φαίνεται να υπάρχουν παράπονα στο μαρκάρισμα του Ψιάνου στον Τσιντί.

Keywords
Τυχαία Θέματα