Reuters: Διορία τριών ημερών στην Ελλάδα

13:06 2/7/2013 - Πηγή: AEK365

Διορία τριών ημερών δίνει στην Ελλάδα η τρόικα προκειμένου να πειστεί ότι η χώρα μας μπορεί να ανταποκριθεί στους όρους του Μνημονίου και να προχωρήσουν στην εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, δηλώνουν τέσσερις αξιωματούχοι της ευρωζώνης, τους οποίους επικαλείται το Reuters.

Οι συνομιλίες της Αθήνας με τους εκπροσώπους της τρόικας για την εκταμίευση της δόσης των 8,1 δισ. ευρώ ξανάρχισαν τη Δευτέρα έπειτα από διακοπή δύο εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων η ελληνική κυβέρνηση έφτασε στο χείλος της κατάρρευσης με αφορμή το κλείσιμο της ΕΡΤ, αναφέρει το τηλεγράφημα του διεθνούς πρακτορείου που ακολούθως παραθέτει τις εκτιμήσεις αξιωματούχου της ευρωζώνης με γνώση επί των διαοπραγματεύσεων:
«Υπάρχει μία γενική δυσαρέσκεια με την πρόοδο στην Ελλάδα, κυρίως με τις μεταρρυθμίσεις στο δημόσιο τομέα, όπως οι φοροεισπρακτικοί μηχανισμοί ή οι υπηρεσίες υγείας», αναρφέρει ο αξιωματούχος.
Δεύτερη πηγή δηλώνει προς το πρακτορείο ότι «όλοι συμφώνησαν ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη πριν από το Eurogroup της Δευτέρας. Γι' αυτό πρέπει να μας παρουσιάσει το πρόγραμμά της ξανά την Παρασκευή».
Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης σχεδιάζουν να συναντηθούν στης 8 Ιουλίου για να συζητήσουν την κατάσταση στην Ελλάδα. Σε μια προσπάθεια να πείσουν τη χώρα να επιταχύνει τις μεταρρυθμίσεις, Ε.Ε. και ΔΝΤ ίσως αρνηθούν να καταβάλλουν το συνολικό ποσό της δόσης και να το «σπάσουν» σε τρεις μηνιαίες πληρωμές, σημειώνει το πρακτορείο.
«Είναι μία δύσκολη διαπραγμάτευση. Κινούμαστε όσο το δυνατό γρηγορότερα για να καλύψουμε όσο το δυνατό περισσότερα ζητήματα το συντομότερο», δηλώνει από την πλευρά του Έλληνας αξιωματούχος που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα