This is… Σούπερ Λίγκα

22:32 18/3/2012 - Πηγή: AEK365

ΣΟΥΠΕΡ ΛΙΓΚΑ 25η αγωνιστική

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Διεκόπη

ΓΗΠΕΔΟ: ΟΑΚΑ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τάσος Κάκος

Μια νύχτα ντροπής προσέθεσε στο δύσμοιρο ελληνικό ποδόσφαιρο το ντέρμπι του Παναθηναικού με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ

που δεν τελείωσε ποτέ. Επεισόδια πριν το ματς, στο ημίχρονο και κατά τη διάρκεια του με αποτέλεσμα να διακοπή στο 83ο λεπτό κι ενώ οι «ερυθρόλευκοι» προηγούνταν με 1-0. Οι οπαδοί των «πράσινων» ξεκίνησαν από νωρίς τη μάχη με την αστυνομία αλλά τελικά το ματς ξεκίνησε έστω και με μικρή καθυστέρηση. Στο ημίχρονο τα επεισόδια πήραν μεγάλες διαστάσεις καθώς μια ομάδα 60-70 ατόμων επιτέθηκε στους αστυνομικούς και ακολούθησε μάχη με τουλάχιστον τρία άτομα να τραυματίζονται και να γίνεται χρήση δακρυγόνων. Το ματς άρχισε μετά από περίπου 50 λεπτά και μετά το γρήγορο γκολ του Ολυμπιακού η ατμόσφαιρα έβραζε. Από τη στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερνε ούτε καν να ισοφαρίσει στο 83' έγινε εισβολή στον αγωνιστικό χώρο και το ματς διεκόπη οριστικά με τους «πράσινους» να περιμένουν πλέον βαριά τιμωρία.

Το παιχνίδι, έως την διακοπή ήταν βγαλμένο του μέσα από τα πλάνα του Ερνέστο Βαλβέρδε. Οι «ερυθρόλευκοι» στο πρώτο μέρος περίμεναν τον ΠΑΟ και με ένα γρήγορο γκολ στο δεύτερο καθάρισαν το ματς. Χωρίς ηρεμία, ιδέες και με άδεια επίθεση ο ΠΑΟ δεν κατάφερε ούτε καν να πιέσει.

Οι «ερυθρόλευκοι» μόλις στο 2ο λεπτό βρέθηκαν μια ανάσα από το γκολ όταν ο Μιραλάς μπήκε από δεξιά και έκοψε στην περιοχή με τον Μακούν να μην μπορεί να βρει σωστά την μπάλα για να την σπρώξει στα δίχτυα. Το εντυπωσιακό ξεκίνημα όμως δεν είχε ανάλογη συνέχεια με τον ρυθμό να είναι κακός και την μια ομάδα να περιμένει την άλλη. Πολυκοσμία στο κέντρο και εκνευρισμός τα χαρακτηριστικά του ματς με τον Ολυμπιακό να πιέζει μετά το 35' και να απειλεί στο 38ο λεπτό με ένα σουτ του Αμπντούν στη κίνηση που έφυγε ψηλά άουτ. Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση ενός τραγικού πρώτου μέρους.

Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να πιέσει από τα πρώτα λεπτά αλλά στο 51' ο Αμπντούν με πολύ ωραία ενέργεια ελευθερώθηκε από τον Βύντρα και με εκπληκτικό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι «πράσινοι» θέλησαν να απαντήσουν άμεσα αλλά το σουτ του Κουίνσι στο 54' δεν προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Μέγερι. Το ανορθόδοξο παιχνίδι των «πρασίνων» συνεχίστηκε και ενώ τίποτα δεν άλλαζε στο 83' το παιχνίδι διεκόπη εκ νέου με οπαδούς να εισβάλουν στο γήπεδο και τις δύο ομάδες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια ενώ οι security έκαναν «τείχος» γύρω από την φισούνα για να αποφευχθούν τα χειρότερα. Μετά από περίπου μισή ώρα ανακοινώθηκε και η οριστική διακοπή.

ΠΑΟ: Καρνέζης, Σαριέγκι, Καντέ, Βιτόλο (56'Καραγκούνης), Χριστοδουλόπουλος, Κουίνσι, Ζέκα (75'Τοτσέ), Μαρίνος (46'Βύντρα), Σιμάο, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.

ΟΣΦΠ: Μέγερι, Μανιάτης, Μοντέστο (75'Μαρκάνο), Μέλμπεργκ, Καζίμ (62'Τζιμπούρ), Μιραλάς (82'Φουστέρ), Χολέμπας, Αβραάμ Παπαδόπουλος, Ορμπάιθ, Μακούν και Αμπντούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα