To μπάσιμο Βιντιάδη και το θέμα Μπουγαϊδη

09:30 30/1/2013 - Πηγή: AEK365

GOAL

Mε τον Δημήτρη Βιντιάδη ασχολείται, κατά βάση, η εφημερίδα γράφοντας στο ρεπορτάζ της: "Ανοίγει τα χαρτιά του ο Βιντιάδης. Σημαντική παράμετρος το φορολογικό νομοσχέδιο", τονίζει το Goal, το οποίο αναλυτικά επί του θέματος τονίζει: "Ο χρόνος τελειώνει και η 4η Φεβρουαρίου πλησιάζει επικίνδυνα πλέον για την ΑΕΚ και τον Δημήτρη Βιντιάδη. Οπως φαίνεται, η υπόθεση θα έχει και άλλα επεισόδια, καθώς ούτε τώρα θα γίνει απλή η διαδικασία. Η αναμονή

για τη ψήφιση του φορολογικού νομοσχεδίου θα αποτελέσει τη βασική αιτία της νέας διαδικασίας αναμονής. Οπως έλεγαν συνομιλητές του Βιντιάδη, τις αμέσως επόμενες μέρες -το αργότερο μέχρι ανήμερα της γενικής συνέλευσης- θα υπάρξει νέα τοποθέτηση του υποψήφιου επενδυτή, μέσω της οποίας θα αναλύει τις σκέψεις και τις προθέσεις του για το μέλλον.

Κατά πηγές προσκείμενες στον Βιντιάδη, υπάρχει διάθεση να καταθέσει πρόταση απόκτησης της πλειοψηφίας των μετοχών αλλά υπό την αίρεση του φορολογικού νομοσχεδίου. Πως θα έχει διαθέσιμα χρήματα να καταθέσει στην ΑΕΚ, αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα μπορέσει να βρει λύση με τις τεράστιες υποχρεώσεις της εταιρείας προς το ελληνικό Δημόσιο. Εύλογο, δεδομένου πως η ΑΕΚ πρέπει τώρα να καταβάλει ποσό άνω των 700.000 ευρώ μηνιαίως και προσδοκά σε επιμήκυνση των δόσεων ώστε να γίνουν 48 ή ακόμα καλύτερα 60. Λέγεται, μάλιστα, πως μεγάλο μέρος των επαφών με την κυβέρνηση είναι διατεθειμένος να αναλάβει ο ίδιος, όπως έπραξε και ο Σαββίδης. Βέβαια, τα ζητήματα είναι πολλά. Κυρίως, θα πρέπει να φανεί ποιος είναι αυτός που βάζει τα χρήματα, πώς θα αποδειχθεί ό,τι αυτά υπάρχουν πραγματικά, ποιοι οι σκοποί όσων θα εμφανιστούν να διαθέτουν χρήματα για την ΑΕΚ και ποιες θα είναι οι ξεκάθαρες προϋποθέσεις για να αναλάβει την εταιρεία. Σε όλα αυτά, ενδεχομένως να δοθούν απαντήσεις μέσω της ανακοίνωσης, αλλά με βάση τις προηγούμενες δεν ξεδιαλύνεται και πολύ το τοπίο. Κάποια ερωτήματα ίσως να απαντηθούν στη συνάντηση που θα έχει με τον Ανδρέα Δημητρέλο αύριο ή την Πέμπτη. Αν και είναι σαφές πως οι απαντήσεις και τα πειστήρια από τον Βιντιάδη θα πρέπει να δοθούν προς τους μετόχους της ΠΑΕ και τον κόσμο της ΑΕΚ, όπως συνέβη και σε άλλες ομάδες κατά την πρόσφατη εκδήλωση ενδιαφέροντος".

SPORTDAY

Με το θέμα Μπουγαϊδη ασχολείται η SportDay: "Η Ένωση ενημέρωσε τον Μπουγαϊδη ότι για να πάρει μεταγραφή πρέπει να φέρει τουλάχιστον 600.000 ευρώ", γράφει η εφημερίδα. Επίσης, σύμφωνα με την SportDay, "ο πρόεδρος της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ εξήγησε στον ποδοσφαιριστή ότι η Ένωση δεν έχει μείνει ικανοποιημένη από την πρόταση του ιταλικού συλλόγου, ο οποίος χθες ανέβασε στις 300.000 ευρώ για τον δανεισμό του, και ότι είναι σημαντικός στην προσπάθεια που κάνει η ομάδα να παραμείνει στην κατηγορία.

Ωστόσο, η ΑΕΚ προτίθεται να πουλήσει τον Μπουγαΐδη μόνο αν φέρει πρόταση τουλάχιστον 600.000 ευρώ και το θέμα παραμένει ανοιχτό μέχρι να κλείσει η τρέχουσα μεταγραφική περίοδος.

Εκτός από την αρνητική απάντηση της διοίκησης στην μεταγραφή του νεαρού στόπερ με τα οικονομικά δεδομένα που υπήρχαν μέχρι χθες, οι κ.κ. Δημητρέλος και Μπρουσιανός ενημέρωσαν τον 19χρονο παίκτη ότι προτίθενται να του προτείνουν επέκταση και αναπροσαρμογή του συμβολαίου του, το οποίο εκπνέει το 2014 και αν το καλοκαίρι φτάσει κάποια ικανοποιητική πρόταση μπορεί να παραχωρηθεί.

Οι δύο πλευρές δεν συζήτησαν περαιτέρω την επέκταση του συμβολαίου του «Μπούγα», ο οποίος απάντησε πως θα σκεφτεί αν υπάρχει λόγος να καθίσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι και να συζητήσουν το συγκεκριμένο ζήτημα.

Ο Μπουγαΐδης εξέφρασε, επίσης, και τα παράπονά του για τον τρόπο που τον μεταχειρίζεται η ομάδα και ειδικά το τεχνικό επιτελείο από το ξεκίνημα της περιόδου, με τον Δημητρέλο να παραδέχεται ουσιαστικά ότι όντως ο παίκτης έχει αδικηθεί".

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Για τον Βιντιάδη και την πρόθεσή του να μιλήσει ο ίδιος με το δημόσιο, γράφει η ΩΡΑ: "Ο Βιντιάδης αποφασίζει να προχωρήσει ο ίδιος τις επαφές με την Πολιτεία να βρεθεί άκρη στο θέμα των δόσεων που... πνίγει την ΑΕΚ. Τα σημεία - κλειδιά για τα οποία αποφασίζει μέχρι τη Δευτέρα: Το αν θα μπει αμέσως για το 51% και με ποια τιμή μετοχής. Αν μέχρι να ξεκαθαρίσει το φορολογικό, θα προχωρήσει μόνο σε σοβαρή ταμειακή διευκόλυνση κι αν σε αυτό το διάστημα θα προχωρήσει στον ορισμό δικών του εκπροσώπων στη διοίκηση. Κανείς δεν μπορεί να δώσει λύση για την Ένωση αν δεν φύγει ο βραχνάς των δόσεων - μαμούθ κι αυτό δεν αφορά μόνο την περίπτωση Βιντιάδη", σημειώνει η εφημερίδα.
Για τον Μπουγαϊδη, από την άλλη τονίζει: "Να πάει τζάμπα... στην Πάρμα ζήτησε ο Μπουγαϊδης! Στοπ από τη διοίκηση. Μεγάλη ευθύνη των Λίνεν και Παπαδόπουλου που τον έστελναν στην Κ-20, τον έβαζαν αριστερό μπακ στο Κύπελλο κι έφτασαν να εισηγηθούν ακόμη και την απομάκρυνσή του. Τον απαξίωσαν κι έδωσαν το δικαίωμα στον παίκτη και τον μάνατζέρ του, να ζητήσουν να γίνει δεκτή η πρόταση των Ιταλών για δανεισμό χωρίς χρήματα".

LIVE SPORT

Το θέμα Μπουγαϊδη απασχολεί τη Live Sport: "Κλωτσάει ο Μπουγαιδης στην αναπροσαρμογή συμβολαίου", λέει η εφημερίδα και προσθέτει: "Δεν άρεσε στον νεαρό στόπερ το όχι της ΑΕΚ στην Πάρμα". Επίσης, η εφημερίδα σημειώνει: "Θέλουν να δέσουν Βλάχο, το... σκέφτονται στην ΠΑΕ για Παυλή".

Keywords
Τυχαία Θέματα