To γλέντι μέχρι το πρωί και το προπονητικό

10:32 9/3/2014 - Πηγή: AEK365

ΩΡΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡ

Για "πάρτι μέχρι πρωίας!", κάνει λόγο η εφημερίδα στο πρώτο της θέμα σήμερα, εξηγώντας: "Οι Ενωσίτες επιστρέφουν στο ΟΑΚΑ ύστερα από 1,5 μήνα απουσίας για να δουν γκολ και θέαμα από την ΑΕΚ κόντρα στον Ηρόδοτο του Κολιτσιδάκη. Η ORIGINAL γιορτή συνεχίζεται το βράδυ στην εκδήλωση

του μεγαλύτερου συνδεσμιακού κινήματος της χώρας, παρουσία του Δημήτρη Μελισσανίδη, με τιμές στον Άντον Ντόμπος και με μία... έκπληξη".


SPORTDAY

Για το προπονητικό κέντρο της ΑΕΚ γράφει με τη σειρά της η SD. Παράλληλα αναφέρεται και στα μεταγραφικά:
"Με άριστα θα μπορούσε να βαθμολογηθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός της ΑΕΚ για την επόμενη σεζόν, η οποία θα την βρει στη Football League.

Μέχρι στιγμής η «Ένωση» έχει έρθει σε συμφωνία με δέκα παίκτες, συμπεριλαμβανομένων των Ντούνη και Τσιρίλο συν τους Καθάριο, Κούρντι (υπάρχουν προχωρημένες επαφές). Πρόταση έχει γίνει και στον Κώστα Κατσουράνη, ο οποίος πιθανότατα θα απαντήσει στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Πλέον οι «κιτρινόμαυροι» ρίχνουν το βάρος σε τρεις θέσεις: για την απόκτηση επιθετικού, αμυντικού χαφ αλλά και μπακ.

Για τον φορ ψηλά είναι η περίπτωση του Δημήτρη Παπαδόπουλου για τον οποίο στον «Δικέφαλο» ευελπιστούν ότι το καλοκαίρι θα καταφέρουν να αποσπάσουν την υπογραφή του, παρότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Ατρόμητο.

Στη μεσαία γραμμή γίνεται προσπάθεια να αποκτηθεί ακόμη ένας παίκτης, ο οποίος θα πλησιάσει τους Φαγέ, Κορδέρο και υπό προϋποθέσεις τον Ρόβα.

Οσον αφορά τα μπακ, υπάρχουν οι Κοντοές και Κούρντι, ενώ δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η απόκτηση αριστερού μπακ".


LIVE SPORT

Συνέντευξη του Παντέλη φιλοξενεί η εφημερίδα, ο οποίος μιλάει για τους Αραβίδη, Ντούνη, Λαμπρόπουλο και Ανέστη τονίζοντας με σιγουριά πως "μπορούν να σταθούν στην ΑΕΚ".

GOAL

Για το θέμα του εμπορικού ονόματος του γηπέδου και γενικά για την Αγιά Σοφιά γράφει σήμερα το Goal. Αναλυτικά αναφέρει:

"Πρόβλεψη για τραπεζικό δανεισμό ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, με εγγύηση τη σύμβαση για την ονοματοδοσία του γηπέδου, περιλαμβάνει το ενημερωτικό δελτίο που κατέθεσε η Δικέφαλος 1924 στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η εταιρεία που έχει αναλάβει να κατασκευάσει το νέο γήπεδο της ΑΕΚ έχει κάνει μία ακριβή και λεπτομερή πρόβλεψη για κάθε ευρώ το οποίο θα είναι απόλυτα χρήσιμο για την ολοκλήρωση του έργου.

Σε ένα από τα βασικά σημεία της ολοκλήρωσης της κατασκευής της «Αγια-Σοφιάς» γίνεται εκτενής αναφορά στα ποσά που θα διατεθούν για το έργο. Εκτός από το ποσό που θα καλυφθεί μέσω του αρχικού κεφαλαίου (29 εκατ. ευρώ) και της αύξησης αυτού, όπως επίσης και την προβλεπόμενη επιχορήγηση από την Περιφέρεια Αττικής (20 εκατ. ευρώ), ένα σημαντικό στοιχείο είναι ο τραπεζικός δανεισμός 20 εκατ. ευρώ, έχοντας ως εγγύηση τη σύμβαση του γηπέδου. Αναλυτικά το ενημερωτικό σημείωμα αναφέρει: «Το συνολικό κόστος κατασκευής του γηπέδου, συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 80 εκατομμυρίων Ευρώ (65,1 εκ. χωρίς ΦΠΑ).

Οι ανάγκες αυτές, σύμφωνα με τη διοίκηση της εταιρίας, εκτιμάται πως θα καλυφθούν μέσω του αρχικού κεφαλαίου ύψους ενός εκατομμυρίου και της παρούσας αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου, υπό την παραδοχή της πλήρους κάλυψης ποσού 29 εκατομμυρίων ευρώ, με την προβλεπόμενη επιχορήγηση από την Περιφέρεια Αττικής, ύψους 20 εκατομμυρίου (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ) καθώς και επίσης με τραπεζικό δανεισμό που θα συνάψει η εταιρία και θα ανέρχεται σε περίπου 20 εκατομμύρια για τον οποίο θα χρησιμοποιηθεί η σύμβαση της ονοματοδοσίας του γηπέδου ως εξασφάλιση, εφόσον αυτή έχει πραγματοποιηθεί, πριν τη σύναψη δανειακής σύμβασης της εταιρίας».

Παράλληλα, στο ενημερωτικό δελτίο υπάρχει και πρόβλεψη για ταμειακή διευκόλυνση από τους μετόχους αλλά και περαιτέρω αύξηση μετοχικού κεφαλαίου σε περίπτωση που παραστεί τέτοιου είδους ανάγκη.

Οι οπαδοί, η απόδοση και η δημοτικότητα της ΑΕΚ

Ενα σημαντικό κεφάλαιο που προκύπτει από το ενημερωτικό δελτίο της Δικέφαλος ΑΕ στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει να κάνει με το κομμάτι των κινδύνων που αντιμετωπίζει η ΑΕΚ σε συνάρτηση πάντα με τα προβλεπόμενα έσοδα της εταιρείας. Σύμφωνα λοιπόν με έναν από τους «κινδύνους», η Ενωση εξαρτάται από τους οπαδούς της και από την απόδοση και τη δημοτικότητα της ποδοσφαιρικής ομάδας.

Σε ένα από τα άρθρα αναφέρεται ότι:

«Σημαντικό μέρος των εσόδων του σωματείου ΑΕΚ προέρχεται από τη συμμετοχή των φιλάθλων και την πώληση των εισιτηρίων σ' αυτούς. Παράγοντες που δύναται να επηρεάσουν μεταξύ άλλων τη συμμετοχή των φιλάθλων της ΑΕΚ είναι οι επιτυχίες της ποδοσφαιρικής της ομάδας, η τιμή των εισιτηρίων, η τηλεοπτική κάλυψη των αγώνων καθώς και οι γενικότερες οικονομικές συνθήκες.

Ενδεχόμενη μείωση των φιλάθλων μπορεί να επηρεάσει σημαντικά τη χρηματοοικονομική κατάσταση της ΑΕΚ και κατ' επέκταση τη σχέση της με την εταιρεία ως αντισυμβαλλόμενο, αλλά και αρνητικά τη δραστηριότητα, τα αποτελέσματα και τη χρηματοοικονομική κατάσταση της εταιρείας.

Επιπλέον, υπάρχει κίνδυνος σε περίπτωση επιβολής ποινών στην ΑΕΚ λόγω βίαιης συμπεριφοράς μεμονωμένης μερίδας των οπαδών της στο πλαίσιο των αγώνων της να ενεργοποιηθεί η ρήτρα αποτροπής βίας στο συμβόλαιο της εταιρείας με την ΟΠΑΠ ΑΕ με συνέπεια επιβολής κυρώσεων στην ΑΕΚ και στην εταιρεία με τη μορφή αναστολής πληρωμών επόμενων δόσεων ή επιβολής ποινικών ρητρών».

Σε ένα άλλο άρθρο αναφέρεται:

«Τα έσοδα και τα αποτελέσματα του αθλητικού σωματείου επηρέαζονται σε σημαντικό βαθμό από τις αποδόσεις και τη δημοτικότητα της ποδοσφαιρικής ομάδας. Σημαντικές πηγές εσόδων του αθλητικού σωματείου είναι τα αποτελέσματα και οι επιδόσεις της ποδοσφαιρικής ομάδας, από τη συμμετοχή της στο πρωτάθλημα.

Πιθανή μείωση των αγωνιστικών επιτυχιών ή/και μειωμένης βαθμολογικής συγκομιδής στο πρωτάθλημα θα μπορούσε να έχει ουσιώδεις αρνητικές επιπτώσεις στη δραστηριότητα, την οικονομική κατάσταση και τα αποτελέσματα της ΑΕΚ.

Επίσης θα είχε δυσμενείς επιπτώσεις στην προσέλκυση, ή/και διατήρηση ταλαντούχων ποδοσφαιριστών ή/και τεχνικών, ή/και χορηγών, ή/και διαφημίσεων».

Keywords
Τυχαία Θέματα