To «πάρε-δώσε» του Ιανουαρίου

22:30 31/1/2013 - Πηγή: AEK365

Η λήξη του πρώτου γύρου βρήκε την ΑΕΚ στις θέσεις που οδηγούν στον υποβιβασμό, με την εικόνα των «κιτρινόμαυρων» στο γήπεδο να «φωνάζει» πως η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση, προκειμένου να ανακάμψει. Παρά το γεγονός πως τα χρήματα που διέθεταν στην «Ένωση» ήταν λίγα, η ΑΕΚ κατάφερε να ενισχυθεί σημαντικά μέσα στην πιο κρίσιμη μεταγραφική περίοδο της Ιστορίας της (σ. σ. πώς να μην χαρακτηριστεί τέτοια, με την ομάδα στον «πάτο» του βαθμολογικού πίνακα) και να αποκτήσει παίκτες που μπορούν

να την βοηθήσουν άμεσα και να την μεταμορφώσουν αγωνιστικά. Ας ξεκινήσουμε από αυτούς που αποχώρησαν όμως. Ο Παναγιώτης Λαγός συμφώνησε με τη διοίκηση να μείνει ελεύθερος και θα συνεχίσει την καριέρα του στην Ουκρανία, ο Κοντοές αφού κατέθεσε προσφυγή προτίμησε την... προοπτική του Αστέρα Τρίπολης, ο Κοτσαρίδης έμεινε ελεύθερος και πήγε στον Άρη ενώ ο Τσαμουρλίδης δόθηκε δανεικός στον Πανιώνιο.

Ωστόσο, οι προσθήκες που έκανε η ΑΕΚ ήταν πολύ σημαντικές και κάνουν αυτές τις αποχωρήσεις να μην «φαίνονται», μιας και με την απόκτηση των Ανάκογλου και Αναστασόπουλου, η «Ένωση» έχει καταφέρει να εντάξει στο ρόστερ της 6 παίκτες, οι οποίοι δείχνουν ικανοί να προσφέρουν άμεσα. Ο Πετρόπουλος ήρθε και με το «καλημέρα» έχει χαρίσει βαθμούς-«χρυσάφι» στην ΑΕΚ, ο Μητρόπουλος κάνει τη διαφορά στο κέντρο και δείχνει πως είναι ο παίκτης που έλειπε από τη μεσαία γραμμή, ενώ και ο Τσουμάγκας έχει δείξει πολύ καλά στοιχεία, έχοντας μοιράσει μάλιστα και 2 ασίστ. Ο Καραλής δεν είναι ακόμα στο επίπεδο των υπολοίπων, ωστόσο παίζει σε μια θέση που η ΑΕΚ "πονάει" και σίγουρα θα δώσει λύσεις στην πορεία του πρωταθλήματιος. Βάζοντας τα πράγματα κάτω οι «κιτρινόμαυροι» προχώρησαν-παρά τις οικονομικές δυσκολίες-σε πολύ σωστές και μελετημένες κινήσεις και σε αντίθεση με τις αστοχίες του καλοκαιριού, απέκτησαν ποδοσφαιριστές που μπορούν να προσφέρουν όχι μόνο στο μέλλον, αλλά και άμεσα. Συν τοις άλλοις, αξίζει αναφοράς πως με τις τελευταίες προσθήκες, η ΑΕΚ διαθέτει ένα ρόστερ με ταλέντο, το οποίο απαρτίζεται από ποδοσφαιριστές που δείχνουν πως έχουν τις δυνατότητες να εξελιχθούν και να μπορούν να σταθούν και σε μια «κανονική» ΑΕΚ (Ανάκογλου, Μητρόπουλος, Τσουμάγκας, Βλάχος, Μπουγαϊδης, Φούντας, Κουτρουμπής, Κατίδης).

Keywords
Τυχαία Θέματα