To σήκωσε ο Απόλλων Λεμεσού

22:21 22/5/2013 - Πηγή: AEK365

Σε ένα ματς με πολλές αμφισβητούμενες φάσεις και με τις αποφάσεις του Σλοβένου Νταμίρ Σκόμινα να σηκώνουν πολλή συζήτηση ο Απόλλωνας πήρε το Κύπελλο. Το πρώτο λάθος του Σλοβένου ρέφερι έγινε στο 29ο λεπτό, όταν ο Σακέτι ανέτρεψε τον Γκαρσία, όμως δεν δόθηκε πέναλτι, σε ένα πρώτο μέρος που η ΑΕΛ είχε ελαφρά υπεροχή, απειλώντας κυρίως με στημένες φάσεις.

Στην επανάληψη η ΑΕ Λεμεσού είχε την μεγάλη ευκαιρία να πάρει το ματς στην κανονική διάρκεια του, μιας και ο Βόου νικήθηκε από τον Βάλε, σε πέναλτι που είχε κερδίσει ο Σακέτι στο

85ο λεπτό. Στις καθυστερήσεις ο Φώτης Παπουλής απώλεσε την μεγάλη ευκαιρία για τον Απόλλωνα να τελειώσει το ματς στα 90 λεπτά, αφού είχε δοκάρι.

Στην παράταση η ΑΕΛ αναγκάστηκε να κάνει την 3η αλλαγή δύο λεπτά μετά την έναρξη της παράτασης, με τον Παουλίνιο να δίνει την θέση του στον Καρντόσο.

Δύο λεπτά μετά την είσοδο του στον αγώνα, ο πρώην άσος του Αστέρα Τρίπολης σκόραρε και με την βοήθεια του Ουόν για να βάλει μπροστά στο σκορ τον Απόλλωνα. Στο 117' ο Ουόν...κοίταξε τον Παπουλή και ο Σλοβένος Σκόμινα έδωσε πέναλτι. Ο Σούρντου με εύστοχη εκτέλεση ένα λεπτό αργότερα σφράγισε την κατάκτηση του Κυπέλλου για τον Απόλλωνα.

Στο δεύτερο γκολ οι φίλοι του Απόλλωνα εισέβαλλαν στο γήπεδο και μετά από 15 λεπτη διακοπή, ο αγώνας συνεχίστηκε με τον Βόου να μειώνει απλά σε 2-1.

Στα αξιοσημείωτα, πρέπει ν' αναφέρουμε πως ο Χριστάκης Χριστοφόρου, προπονητής του Απόλλωνα Λεμεσού, είχε πανηγυρίσει το Κύπελλο με την ΑΕΛ το 1987 με την τελευταία πάντως να μετρά από τότε επτά χαμένους τελικούς.

ΑΕΛ (Ζόρζε Κόστα): Ντεγκρά, Αϊρόσα (16' Μαϊκόν), Καρλίτος (98' Κωνσταντίνου), Ουόν, Τζούνιορ, Ντεντέ, Σακέτι, Μπεμπε, Μοντέϊρο, Ορλάντο Σα (91' Σέρτζιο), Βοού.

Απόλλων (Χριστάκης Χριστοφόρου): Βάλε, Λόπες, Βασιλείου, Μερκής, Χαραλάμπους, Χαμτανί, Κυριάκου (87' Κωνσταντίνου), Θεοδωρίδης (73' Παουλίνιο - 92' Καρντόσο), Σούρντου, Παπουλής, Γκαρσία.

Keywords
Τυχαία Θέματα