US OPEN: Ντέρμπι Ναδάλ-Τζόκοβιτς στον τελικό

09:48 8/9/2013 - Πηγή: AEK365

Στον μεγάλο τελικό του US OPEN στο μονό των αντρών, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς θα προσφέρουν στους φίλους του τένις ακόμα μια συναρπαστική μονομαχία την Δευτέρα με στόχο το έπαθλο.
Ο Ναδάλ επικράτησε στον ημιτελικό του Γάλλου, Ρισάρ Γκασκέ, με 3-0 σετ, 6-4, 7-6 και 6-2 μετά από 2 ώρες και 21 λεπτά και φάνηκε συνεπής στο ραντεβού του με τον Τζόκοβιτς.
Ο Ισπανός εκμεταλλεύτηκε την ευκαιρία για μπρέικ στο πρώτο σετ

και επικράτησε με 6-4 ενώ το δεύτερο σετ έγινε πιο συναρπαστικό και κρίθηκε στο tie break υπέρ του Ναδάλ. Στο τρίτο σετ ο Ισπανός επικράτησε εύκολα πετυχαίνοντας την 11η συνεχόμενη νίκη του επί του Γκασκέ και την 21η σερί σε σκληρές επιφάνειες.
Έτσι ο Νο.1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο Ναδάλ, θα αντιμετωπίσει στον τελικό του US OPEN το Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης, τον Τζόκοβιτς, ο οποίος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Οι δυο τους έχουν βρεθεί αντίπαλοι 36 φορές με τον Ισπανό να ‘χει νικήσει τις 21. Μέσα στο 2013 έχουν παίξει τρεις φορές με τον Τζόκοβιτς να ‘χει χαμογελάσει μόνο την μία.
Την προσεχή Δευτέρα θα είναι η τρίτη φορά, τα τελευταία τέσσερα χρόνια που οι δυο τους θα παίξουν στον τελικό, στη Νέα Υόρκη.
Από ένα US Open έχει ο καθένας (2010 Ναδάλ, 2011 Τζόκοβιτς). Ο Νόλε θέλει να φτάσει στα επτά major τρόπαια και ο Ράφα τα 13. Συν τοις άλλοις, ο τελευταίος θέλει να κατακτήσει την 10η κούπα του μέσα στη σεζόν!

Keywords
Τυχαία Θέματα