Και πεντάρα και μπαλάρα

13:41 17/11/2013 - Πηγή: AEK365

Των ΘΟΔΩΡΗ ΚΑΡΒΟΥΝΙΑΡΗ & ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ

Ήρθαν και τα πέντε γκολ. Η ΑΕΚ παίζοντας εκπληκτικό ποδόσφαιρο στην επανάληψη, με τη διαφοροποίηση του συστήματος από 4-4-2 με ρόμβο σε 4-2-3-1 και την είσοδο του Πλατέλλα να παίζουν βασικό ρόλο στην αλλαγή εικόνας, κέρδισε άνετα με 5-0 τον Άγιο Νικόλαο, μα το πιο βασικό κατάφερε για πρώτη φορά φέτος να συνδυάσει και ουσία και θέαμα, έχοντας και διάρκεια στο παιχνίδι της. Τα πρώτα 45 λεπτά λόγω συστήματος κυρίως (4-4-2 ρόμβο)

δεν έδωσαν φρεσκάδα στην ομάδα και παρά το γεγονός ότι πήγε στα αποδυτήρια με 2-0 μπροστά στο σκορ το πρόβλημα ήταν εμφανές. Ο Δέλλας είδε το πρόβλημα, άλλαξε τη διάταξη, πέρασε το ματς τον Πλατέλλα και σε συνδυασμό με την αγωνιστική άνοδο του Ανάκογλου, την παρουσία στο γήπεδο του συγκλονιστικού Γεωργέα και την είσοδο επίσης του Κορδέρο (στο 60') έδωσε στον εκπληκτικό λαό της (περίπου 10.000 ήρθαν και σήμερα στο γήπεδο) τη χαρά του θεάματος. Ο Ντακόλ με το χατ τρικ που σημείωσε έγινε ο πρώτος παίκτης φέτος που το πετυχαίνει, ενώ ο Πεταυράκης και ο Πλατέλλας έγραψαν επίσης το όνομά τους στον πίνακα των σκόρερ.

Κακό πρώτο μέρος, αλλά και 2-0...

Ό,τι ακριβώς δοκίμαζε στις προπονήσεις, έτσι ακριβώς παρέταξε την ΑΕΚ στο ματς ο Τραϊανός Δέλλας. Δηλαδή με διάταξη 4-4-2 και ρόμβο στο κέντρο, με τον Βούρα κάτω από τα δοκάρια, τους Τσιρίλο - Σταθάκη στόπερ, τον Πεταυράκη αριστερό μπακ, τον Αργυρίου δεξί, τον Ρόβα «κόφτη», τους Γεωργέα, Ανάκογλου εσωτερικά χαφ, τον Γροντή «10άρι» και τους Μπρέσεβιτς - Ντακόλ στην επίθεση. Η αλήθεια είναι πως αν δεν ήταν ο Γεωργέα να τρέχει συνεχώς και να βοηθά τόσο στην ανάπτυξη όσο και στην αμυντική λειτουργία του κέντρου η ΑΕΚ θα είχε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα, απ' όσα έδειξε στο πρώτο ημίχρονο. Μπορεί να πήγε με 2-0 στα αποδυτήρια, ωστόσο η ομάδα δεν είχε τον ρυθμό που θα ήθελε ο Δέλλας, δεν δημιούργησε πολλές φάσεις για γκολ. Είναι χαρακτηριστικό πως μέχρι να μπει το πρώτο γκολ (στο 18') δεν είχε απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Αγίου Νικολάου έχοντας μία άσκοπη κατοχή.

Μία εκπληκτική μπαλιά όμως του Γεωργέα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, σε συνδυασμό με την άψογη κίνηση του Πεταυράκη (έτσι πρέπει να κινούνται τα σύγχρονα μπακ και να βγαίνουν κρυφοί επιθετικοί, όποτε τους δίνεται η ευκαιρία), ο νεαρός αμυντικός βγήκε τετ α τετ με τον Κασσωτάκη, τον πλάσαρε όμορφα με το δεξί ανοίγοντας το σκορ.

Ήταν το 1-0 για την ΑΕΚ. Η ομάδα δεν «λύθηκε» όμως μετά το γκολ. Αρκετά λάθη στις μεταβιβάσεις, με τον Γροντή και τον Ανάκογλου να αλλάζουν θέσεις και τον Γεωργέα να συνεχίζει να τρέχει, να κόβει και να μοιράζει. Από την ΑΕΚ έλειψε η κάθετη πάσα. Η καλή κίνηση στο χώρο από τους δύο φορ. Ένα πρόβλημα δεν επέτρεψε στην ομάδα να απειλήσει για ένα δεύτερο γκολ. Φτάσαμε, όμως στο 43' και με τον Γροντή (ο οποίος έδειχνε ορεξάτος, έπαιρνε πρωτοβουλίες, αλλά έκανε και λάθη) να κερδίζει ένα καθαρό πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών ανέβαλε ο Ντακόλ ο οποίος αν και δύσκολα (ο Κασσωτάκης έπεσε σωστά στη γωνιά του και άγγιξε τη μπάλα) έκανε το 2-0, που ήταν και το αποτέλεσμα του πρώτου μέρους. Αμυντικά η ομάδα δεν ανησύχησε καθόλου, παρά μόνο μία φορά, όταν έπειτα από κόρνερ του Αγίου Νικολάου ο Βούρας έκανε τραγική εκτίμηση της μπάλας, την έχασε, όμως έγκαιρα απομάκρυναν οι αμυντικοί.

Άλλη ΑΕΚ με τις αλλαγές του Δέλλα...

Ευτυχώς η ΑΕΚ άφησε στα... αποδυτήρια το μέτριο έως κακό αγωνιστικό της πρόσωπο του πρώτου ημιχρόνου. Οι αλλαγές του Δέλλα άλλαξαν προς το πολύ καλύτερο την εικόνα της ομάδα που έκανε... πάρτι μαζί με τον λαό της το 45λεπτο. Αρχικά ο Πλατέλλας πήρε (στο 46') τη θέση του Μπρέσεβιτς, το σύστημα άλλαξε από 4-4-2 με ρόμβο σε 4-1-2-3. Από το 60' ο Δέλλας πέρασε στη θέση του Ρόβα τον Κορδέρο, άλλαξε πάλι το σύστημα σε 4-2-3-1 και το... πάρτι ξεκίνησε. Στην πρώτη του επαφή με τη μπάλα ο Ισπανός έκλεψε, έδωσε στον Ανάκογλου ο οποίος με εξαιρετική κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Ντακόλ, με τον Βραζιλιάνο να κάνει το 3-0 πλασάροντας εύστοχα. Η ΑΕΚ είχε πάρει... φόρα. Άλλαζε τη μπάλα ταχύτατα, ο Γεωργέας, ο Κορδερό, ο Ανάκογλου και ο Γροντής γυρνούσαν εξαιρετικά το παιχνίδι ψάχνοντας «τρύπες» να βγάλουν φάσεις, τα πλάγια μπακ (Αργυρίου, Πεταυράκης) ανέβαιναν συχνά - πυκνά βγάζοντας κι άλλο παίκτη μπροστά και η μία φάση διαδεχόταν την άλλη. Το 4-0 ήρθε από το κλέψιμο του Γροντή, ο βιονικός Γεωργέας, βγήκε από τα αριστερά, παράλληλη μπαλιά και ο Πλατέλλας από κοντά σφράγισε την επιστροφή του στα παιχνίδι με ένα γκολ στο 73'. Η ομάδα όμως δεν ειχε... σταματημό. Ο Δέλλας πέρασε στο 80' και τον Παυλή στη θέση του Γροντή στο 80' και τρία λεπτά μετά, έπειτα από εξαιρετική σέντρα του Αργυρίου ο Ντακόλ με κεφαλιά έκανε το 5-0, σημειώνοντας χατ -τρικ. Η ΑΕΚ ως το φινάλε έχασε μία ακόμα μεγάλη ευκαιρία με τον σούπερ Πλατέλλα να κάνει το 6-0, αλλά το όμορφο μεσημέρι στο ΟΑΚΑ είχε... κορυφωθεί στο 83' με το γκολ του Ντακόλ. Η ΑΕΚ συνεχίζει στο θεσμό του Κυπέλλου με... περίπατο και εξαιρετικό ποδόσφαιρο στο δεύτερο ημίχρονο.

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Βούρας, Αργυρίου, Πεταυράκης, Ρόβας (60' Κορδέρο), Τσιρίλο, Σταθάκης, Γεωργέας, Ντακόλ, Ανάκογλου, Γροντής (80' Παυλής), Μπρέσεβιτς (46' Πλατέλλας)

ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ: Κασσωτάκης, Πηγιάκης (75' Φαγάς), Μουτάκης, Κοκολάκης Κ., Δέλλιος, Χρηστάκης, Ιασωνίδης, Καουκάκης (57' Γκέκας), Λεπτοκαρύδης, Κοκολάκης Γρ., Κρανιάτης (65' Χατζιάι)

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

16.07 Το ματς τελειώνει και ο κόσμος μένει στο γήπεδο, σηκώνει χέρια και φωνάζει ρυθμικά "ΑΕΚ - ΑΕΚ"

15.46 Όλο το γήπεδο στο... πόδι αποθεώνει τον Γεωργέα που κάνει εκπληκτικό ματς και σήμερα

14.58 Η ΑΕΚ κέρδισε πέναλτι με τον Γροντή, όλο το γήπεδο ζητούσε από τον Γεωργέα να το εκτελέσει, τελικά ο Ντακόλ ανέλαβε την ευθύνη, γράφοντας το 2-0 για την ΑΕΚ

14.56 Τους Πλατέλλα και Κορδέρο σηκώνει για ζέσταμα ο Δέλλας στο 41'

14.39 Όλο το γήπεδο τώρα τραγουδάει για την ΑΕΚ...

14.14 Οι δύο ομάδες κάνουν την εμφάνισή τους στον αγωνιστικό χώρο, υπό τους ήχους του νέου ηχογραφημένου ήμνου της ΑΕΚ με τη φωνή του Μίμη Παπαϊωάννου. Είναι η πρώτη φορά που ο ύμνος έπαιξε με τη νέα του μορφή στο ΟΑΚΑ.

14.11 Συνεχίζεται αμείωτα η προσέλευση στο γήπεδο από τον κόσμο της ΑΕΚ.

14.09 Στο γήπεδο και ο γιος του Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιώργος, θα δει το ματς από τα επίσημα.

14.05 Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παίρνει θέση το μεγάλο μπουθ του ΟΑΚΑ πάνω από τα επίσημα. Από εκεί θα δει και το σημερινό παιχνίδι της ΑΕΚ

14.00 Για πρώτη φορά φέτος ο Μιχάλης Παυλής είναι στον πάγκο της ΑΕΚ.

13.59 Ο Μιγκέλ Κορδέρο είναι κανονικά στη 18άδα και κάθεται στον πάγκο.

13.57 Τους Πόποβιτς και Τσεβά άφησε την τελευταία στιγμή εκτός αποστολής ο Τραϊανός Δέλλας.

13.52 Τα τελευταία 20 λεπτά έπαιξε από τα μάτριξ του Σταδίου το συγκλονιστικό βίντεο του νέου γηπέδου της ΑΕΚ

13.44 Συγκεντρώνεται ο κόσμος στο ΟΑΚΑ. Περίπου 4.000 είναι αυτή την ώρα στις εξέδρες

13.33 Η ΑΕΚ βγαίνει για προθέρμανση με τον κόσμο της να υποδέχεται τους παίκτες με χειροκροτήματα

13.21 Ο Άγιος Νικόλαος βγαίνει για ζέσταμα στο γήπεδο

Keywords
Τυχαία Θέματα