ΑΕΚΑΡΑ, ΟΜΑΔΑΡΑ, ΚΥΠΕΛΛΟ!

16:02 8/1/2015 - Πηγή: AEK365

Στην επόμενη φάση του Κυπέλλου βρίσκεται ήδη η ΑΕΚ και περιμένει να μάθει τον αντίπαλό της. Η Ενωση, με εμφάνιση που μας... ταξίδεψε πολλά χρόνια πίσω, διέλυσε τον Ατρόμητο με 3-0, είχε την ευκαιρία να πετύχει πολλά ακόμα τέρματα και πέρασε πρώτη από τον όμιλό της. Με «μαέστρο» και πάλι τον Μάνταλο που... σέρβιρε τρία τέρματα, ενώ είχε και ένα δοκάρι, κανέναν ποδοσφαιριστή να μην υστερεί σε απόδοση

και σκόρερ τους Αραβίδη (5'), Λαμπρόπουλο (29') και Τζανετόπουλο (59'), έκανε πάρτι απέναντι στον σύλλογο του Περιστερίου και έδειξε πως είναι «φτιαγμένη» για μεγάλα πράγματα, αρκεί να παρουσιάζει σε κάθε ματς το πρόσωπο που έβγαλε σήμερα στο ΟΑΚΑ. Ακόμα και αν από την ενδεκάδα της απουσίαζαν οι Κορδέρο-Μπακάκης (τραυματίες), Ντ' Ακόλ (εκτός αποστολής) και Μπαρμπόσα-Γιόχανσον (δεν ξεκίνησαν τελικά το ματς και ήρθαν από τον πάγκο).

Το ματς

Οταν απέναντι σου έχεις μία ομάδα που έχει ποιότητα και συγκαταλέγεται στις δυνατές της Σούπερ Λιγκ, πρέπει να μπεις στο ματς με τη δέουσα σοβαρότητα και να δείξεις ότι την κοιτάς στα μάτια. Κάπως έτσι μπήκε και η ΑΕΚ στο γήπεδο. Από το πρώτο λεπτό έδειξε ποιος θα είναι το αφεντικό. Άριστα στημένη, παρά τις πολλές και σοβαρές απουσίες. Με πίεση πολύ ψηλά (από όλες τις γραμμές), ήταν μία ταχύτητα πάνω από τον αντίπαλό της, που δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να την ακολουθήσει. Με παίκτες-κομάντο που έπεφταν με πάθος και δύναμη στις μονομαχίες, κερδίζοντας κατά κράτος τους αντιπάλους τους και με «μαέστρο» τον Πέτρο Μάνταλο, κατάφερε να προηγηθεί πολύ νωρίς.

Ο άσος της ΑΕΚ, που έκανε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, πέρασε (μία από τις πολλές) κάθετη πάσα στον Αραβίδη, αυτός τσίμπησε τη μπάλα από την λανθασμένη έξοδο του Γκορμπούνοφ και με κοντινό πλασέ άνοιξε το σκορ στο 5'. Και παρά το γρήγορο γκολ, κανείς δεν επαναπαύθηκε. Η Ενωση συνέχισε να πιέζει σε όλα τα μήκη και πλάτυ του γηπέδου, φτάνοντας πολύ κοντά σε ένα ακόμα τέρμα. Πρώτα με τον Μπρέσεβιτς στο 19' (κεφαλιά που πέρασε λίγο άουτ) και εν συνεχεία με τον Αραβίδη στο 21'( προσωπική ενέργεια και σουτ, δίπλα από το δοκάρι).

Ό,τι όμως δεν κατάφεραν οι προηγούμενοι, το πέτυχε ο Λαμπρόπουλος στο 29'. Ύστερα από... συστημένη εκτέλεση φάουλ του Μάνταλου, ο κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ θα πηδήξει μόνος του στην περιοχή και με ανάποδη κεφαλιά θα στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Και ενώ το σκορ έδινε ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια στην Ενωση, που θα μπορούσε να ρίξει τον ρυθμό της, οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα συνέχισαν να πιέζουν και να αναζητούν και άλλο τέρμα. Και έφτασαν και πάλι κοντά με τον Πεταυράκη (38'), που πέρασε παράλληλη μπαλιά στον Μπρέσεβιτς, όμως ο Λαζαρίδης τελευταία στιγμή έδιωξε, ενώ ο Κροάτης είχε μία ακόμα ευκαιρία να σκοράρει στις καθυστερήσεις, όμως την κεφαλιά του έδιωξε ο Γκορμπούνοφ.

Ο Ατρόμητος ήταν... θεατής στο πρώτο ημίχρονο -χαρακτηριστικό πως το πρώτο 45λεπτο ολοκληρώθηκε με 5 τελικές από την ΑΕΚ (οι τρείς βρήκαν εστία) και καμία από τον Ατρόμητο- και παρά δύο γκολ που βρισκόταν πίσω, ήρθε σε ακόμα δυσκολότερη θέση, αφού στο 45' έχασε και τον Πίτου Γκαρσία, με απευθείας κόκκινη κάρτα, μετά από σκληρό τάκλιν στον Ανάκογλου.

Μη σταματάς...

Και όποιος πίστευε πως η ΑΕΚ θα μπει στο δεύτερο μέρος και θα έκανε συντήρηση δυνάμεων, έχοντας εξασφαλισμένη σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση, έκανε μεγάλο λάθος. Με το ίδιο πάθος και θέληση, εμφανίστηκαν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές του Δέλλα, που πολύ νωρίς έφτασαν κοντά σε ένα ακόμα γκολ. Στο 47' ο Μάνταλος μπήκε από δεξιά, έκανε ένα δυνατό σουτ, με τη μπάλα όμως να σταματάει στο δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Το αριθμητικό πλεονέκτημα της Ενωσης, έδινε περισσότερους χώρους, τους οποίους η ΑΕΚ εκμεταλλευόταν στο έπακρο για να φτάσει στην αντίπαλη εστία.

Και στο 55' έφτασε πάλι απέναντι από τον γκολκίπερ του Ατρομήτου. Ο Μάνταλος πέρασε κάθετη πάσα στον Πλατέλλας, ο επιθετικός της ΑΕΚ μπήκε στην περιοχή, όμως το τεχνικό σουτ που επιχείρησε, απέκρουσε με δυσκολία ο Γκορμπούνοφ. Όμως ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν κατάφερε να κάνει το ίδιο και στη φάση του 59' όταν ο Μάνταλος πέρασε παράλληλη πάσα στον Τζανετόπουλο και αυτός με πλασέ στην κίνηση ανέβασε και άλλο τον δείκτη του σκορ, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη της ΑΕΚ.

Ο Ατρόμητος, έχοντας πλέον αποδεχτεί την ήττα του, προσπαθούσε να απειλήσει με μακρινά σουτ, την ώρα που η Ενωση έφτανε όποτε ήθελε και όπως ήθελε στην περιοχή του. Και ενώ τα λεπτά περνούσαν, ο Δέλλας αποφάσισε να δώσει χρόνο συμμετοχής και στον Γιάκομπ Γιόχανσον, αλλά και στον Ελντερ Μπαρμπόσα. Δύο παίκτες που φλέρταραν με την βασική ενδεκάδα, αλλά τελευταία στιγμή κρίθηκε προτιμότερο να έρθουν από τον πάγκο στο γήπεδο.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Ανέστης, Ρόβας, Κολοβέτσιος, Λαμπρόπουλος, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος (80' Μπαρμπόσα), Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Αραβίδης (66' Μ. Ντούνης), Μπρέσεβιτς (74' Γιόχανσον)

Ατρόμητος: Γκουρμπούνοφ, Νάστος, Κατσουράνης, Λαζαρίδης, Κοντοές (79' Κιβρακίδης), Ούμπιντες, Αγκουαζί, Γκαρσία, Μπρίτο (63' Γεωργίου), Τάτος (46' Δημούτσος), Ναπολεόνι

17.36 Ντελίριο στο ΟΑΚΑ! Όλος ο κόσμος τραγουδαει για την ΑΕΚ

17.24 Πάνω από 16.000 είναι στο Στάδιο

17.16 Πολύς κόσμος συνεχίζει να έρχεται στο ΟΑΚΑ

17.02 Ο κόσμος φωνάζει για γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και η ORIGINAL σηκώνει ένα πανό το οποίο γράφει: "Το γήπεδο στηρίζουμε, ανάλογα ψηφίζουμε". Μάλιστα, οι οπαδοί ο της ΑΕΚ κρατούν το πανό και το περιφέρουν στο ταρτάν του ΟΑΚΑ

16.52 Το πέταλο έχει ήδη γεμίσει, ενώ και στις άλλες θύρες υπάρχει αρκετός κόσμος. Περίπου 9.000 υπολογίζονται αυτή τη στιγμή στο ΟΑΚΑ και η προσέλευση συνεχίζεται

16.40 Στο ΟΑΚΑ βρίσκονται και δύο μεγάλες μορφές του παρελθόν για την ΑΕΚ. Οι Ηλίας Ατματσίδης και Σπύρος Οικονομόπουλος. Μάλιστα οι δυο τους φωτογραφήθηκαν μαζί στα VIP

16.39 Οι Μπάγεβιτς και Μιλοβάνοβιτς βρίσκονται ήδη στο μεγάλο μπουθ του ΟΑΚΑ

16.38 Βγαίνει και ο Ατρόμητος στο γήπεδο, με αποδοκιμασίες για τον Κώστα Κατσουράνη

16.37 Η ΑΕΚ βγαίνει στο γήπεδο και περίπου 5.500 κόσμου ξεσηκώνεται!

16.25 Ο Γιάννης Ανέστης βγαίνει για ζέσταμα... αγνώριστος, φορώντας κασκόλ μέχρι τα... μάτια

16.22 Τους Τσεβά και Φαγιέ άφησε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Τραϊανός Δέλλας

16.19 Με τον Κώστα Κατσουράνη βασικό ξεκινάει ο Ατρόμητος

16.18 Ο κόσμος έρχεται μαζίκά στο ΟΑΚΑ.

16.00 Ο Γιάννης Κοντοές χαιρέτησε πολλούς ανθρώπους της ΑΕΚ.

15.58 Οι δύο ομάδες βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο κάνοντας μία πρώτη αναγνωριστική βόλτα και αποχώρησαν για τα αποδυτήρια.

15.56 Τσουχτερό το κρύο στο ΟΑΚΑ, αλλά με λιγοστά σύννεφα και ούτε... μισή νιφάδα χιόνι στον αγωνιστικό χώρο.

15.55 Λιγοστός κόσμος αυτή την ώρα στο ΟΑΚΑ, αν και η προσέλευση ήδη άρχισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα