Χριστουγεννιάτικος περίπατος με «καυτό» Μπρέσεβιτς

16:53 21/12/2014 - Πηγή: AEK365

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο «έκλεισε» το 2014 για την ΑΕΚ, που στην τελευταία της αναμέτρηση για το έτος που φεύγει, επικράτησε του Ηρακλή Ψαχνών στο ΟΑΚΑ, με 5-1, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Μεγάλοι πρωταγωνιστές οι Μπρέσεβιτς (σκόραρε δύο φορές, έδωσε μία ασίστ στον Ντούνη και αναδείχθηκε MVP του αγώνα) και Μάνταλος, που από τα πόδια

του ξεκίνησαν τα 4 από τα 5 γκολ της Ενωσης, ενώ είχε και ένα δοκάρι. Οσο για τους υπόλοιπους σκόρερ, ένα τέρμα πέτυχε ο επίσης καλός Βαγγέλης Πλατέλλας, ένα ο Ντούνης και ένα ακόμα ο Λαμπρόπουλος, ενώ προσωρινά είχαν μειώσει οι φιλοξενούμενοι σε 3-1 με τον Μπακομήτρο.

ΤΟ ΜΑΤΣ


Ετσι όπως θέλουμε να βλέπουμε την ΑΕΚ σε κάθε παιχνίδι της, μπήκαν στο γήπεδο οι ποδοσφαιριστές του Τραϊανού Δέλλα. Με πολλή όρεξη και διάθεση για να... ζεστάνουν (από το πολύ κρύο του του ΟΑΚΑ) τον κόσμο στις εξέδρες. Και στο 5' το σκορ ήταν ήδη στο 2-0. Κοινός παρονομαστής, ο Πέτρος Μάνταλος. Ο διεθνής άσος ήταν αυτός που σέρβιρε και τα δύο γκολ της Ενωσης. Πρώτα πέρασε παράλληλη πάσα στον Μπρέσεβιτς, που πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι και με πλασέ άνοιξε το σκορ, ενώ 3 λεπτά αργότερα, έκλεψε τη μπάλα από τον Παληγεώργο και αμέσως έδωσε στον Πλατέλλα, που με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, διπλασία τα τέρματα της ΑΕΚ.

Ο Ηρακλής Ψαχνών προσπάθησε να... απαντήσει άμεσα, ωστόσο ο Ανέστης, για ένα ακόμα παιχνίδι φώναξε «παρών». Ηταν η φάση του 7' όταν ο Γουόρντεν βρέθηκε μόνος του απέναντι από την εστία της ΑΕΚ, όμως ο γκολκίπερ της Ενωσης έδιωξε με τα πόδια.

Και μετά τη συμπλήρωση ενός «δυνατού» 10λέπτου, με φάσεις και γκολ, ο ρυθμός άλλαξε. Η ΑΕΚ με σωστή και καλή κυκλοφορία, προσπάθησε να βρει χώρους και να πετύχει ένα ακόμα γρήγορο γκολ. Και έφτασε πολύ κοντά στο 22' και στο 25'. Πρώτα με τον Μάνταλο, που η προβολή του (μετά από παράλληλη πάσα του Πλατέλλα) έφυγε ελάχιστα άουτ και εν συνεχεία με τον Μπρέτσεβιτς, που η κεφαλιά του πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Μελίσσα.

Και ενώ όλα έδειχναν ότι η ΑΕΚ θα έβρισκε τρόπο να φτάσει και στο τρίτο γκολ της, ο Ηρακλής ήταν αυτός που τελικά απείλησε πολύ σοβαρά. Ο Γουόρντεν έφυγε στην πλάτη της άμυνας, αλλά του σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ, σε μία ανεπανάληπτη ευκαιρία. Και αφού οι φιλοξενούμενοι ούτε τότε δεν κατάφεραν να σκοράρουν, η ΑΕΚ... ξύπνησε και αφού δειλά δειλά απείλησε 1-2 φορές, έφτασε στο τρίτο γκολ της με τον Ντούνη (40').

Στο ρελαντί και στο δεύτερο
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε εξίσου δυνατά με το πρώτο. Ηλεγχε το ματς και με σωστή κυκλοφορία έψαχνε ένα ακόμα γρήγορο τέρμα. Και βρέθηκε πολύ κοντά στο να το πετύχει, ωστόσο ούτε ο Γεωργέας στο 56' όταν βρέθηκε μόνος του και πλάγια απέναντι από τον Μελίσσα (με κενή εστία προτίμησε να κόψει τη μπάλα στο πέναλτι, κάνοντας λάθος πάσα), ούτε ο Πλατέλλας (μετά από υπέροχη προσωπική ενέργεια) στο 60', με διαγώνιο σουτ, βρήκαν δίχτυα.

Και ό,τι δεν πέτυχε η ΑΕΚ, το κατάφερε ο Ηρακλής Ψαχνών στο 63' όταν μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Μπακομήτρος ολομόναχος στην περιοχή, πήρε την κεφαλιά και μείωσε σε 3-1. Η συγκεκριμένη φάση και τα... γκάζια του Δέλλα από τον πάγκο, μετά την ολιγωρία της άμυνας, φαίνεται να «ξύπνησαν» τους ποδοσφαιριστές του, που στα υπόλοιπα λεπτά του ματς έδειξαν ανάλογη διάθεση με αυτή του πρώτου μέρους και πέτυχαν δύο ακόμα τέρματα. Και τα δύο από στημένες φάσεις (κόρνερ) και από τα πόδια του Μάνταλου. Στο 77' ο διεθνής μέσος σημάδεψε το κεφάλι του Αραβίδη, που πήρε την κεφαλιά και με προβολή ο Μπρέτσεβιτς έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 83' ήταν η σειρά του Λαμπρόπουλου να πιάσει την καρφωτή κεφαλιά και να ανεβάσει και άλλο τον δείκτη του σκορ. Ο οποίος θα μπορούσε να φτάσει και ακόμα ψηλότερα, αν το σουτ του Μάνταλου στις καθυστερήσεις, δεν είχε σταματήσει στη συμβολή των δοκαριών του Μελίσσα.

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ: Ανέστης, Γεωργέας, Λαμπρόπουλος, Σαρρής (61' Ρόβας), Γροντής, Τζανετόπουλος, Ανάκογλου, Πλατέλλας, Μάνταλος, Μ. Ντούνης (72' Αραβίδης), Μπρέσεβιτς (80' Τσεβάς)

Ηρακλής Ψαχνών : Μελίσσας, Παληγεώργος, Παλαιολόγος, Μπακομήτρος, Παπαδόπουλος, Γκεμίσης (46' Νάκας), Κοτίτσας (81' Πολίτης), Τσιμόντζι (80' Χατζηστάμου), Ράντι, Σικαλιάς, Γουόρντεν

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

19.41 Κάτι δυσάρεστο πρέπει να έχει συμβεί στο πέταλο του γηπέδου, με κάποιον φίλο της ΑΕΚ, καθώς ο κόσμος ζήτησε να πάει φορίο εκεί. Υπάρχει κινητοποίηση, το φορίο έφτασε και ελπίζουμε όλα να πάνε καλά...

19.18 Όλο το γήπεδο φωνάζει τώρα ρυθμικά το όνομα του Μπλάνκο

18.21 Ο κόσμος φωνάζει ρυθμικά το όνομα του Ίσμαελ Μπλάνκο. Αντίθετα ακούστηκε σύνθημα εις βάρος του Κώστα Κατσουράνη

17.57 Περίπου 9.000 κόσμος στο ΟΑΚΑ. Όμορφη ατμόσφαιρα τη στιγμή που οι δύο ομάδες κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους στο γήπεδο

17.38 Aυξάνεται ο κόσμος στις εξέδρες. Περίπου 5000 υπολογίζονται αυτή την ώρα

17.23 Η ΑΕΚ βγαίνει για προθέρμανση και τα πρώτα χειροκροτήματα από τον κόσμο κάνουν πιο... ζεστή την ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ

17.08 Ο Γιάννης Ανέστης βγαίνει για ζέσταμα

17.06 Toυς Κολοβέτσιο και Σβάρνα άφησε εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή ο Τραϊανός Δέλλας

16.48 Οι δύο ομάδες έχουν φτάσει στο ΟΑΚΑ κάνοντας και την πρώτη τους αναγνωριστική βόλτα στον αγωνιστικό χώρο.

16.46 Άδειο το γήπεδο αυτή την ώρα

Keywords
Τυχαία Θέματα