Μπορούσε και... 10-0 η ΑΕΚ!

18:29 28/10/2014 - Πηγή: AEK365

Με... επιβλητικότατο τρόπο έκανε η ΑΕΚ ακόμη ένα βήμα για την πρόκριση της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Η Ένωση, με μια ολοκληρωμένη από κάθε άποψη εμφάνιση, κέρδισε εύκολα με 3-0 τον Ηρακλή Ψαχνών, σε ένα παιχνίδι στο οποίο θα μπορούσε άνετα -βάσει εικόνας και απόδοσης- να πετύχει πολύ περισσότερα γκολ,

καθώς έφτιαξε ευκαιρίες με κάθε πιθανό τρόπο, πέτυχαν τρία όμορφα τέρματα, είχε δύο δοκάρια και συνολικά 29 τελικές προσπάθειες (12 στο τέρμα!)...

Το σημαντικό, ωστόσο, πέραν της εμφάνισης που απέδειξε στην πράξη πως από αυτή την ομάδα μπορούμε να δούμε και όμορφο ποδόσφαιρο, είναι ότι η ΑΕΚ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης που την φέρνουν στην κορυφή της βαθμολογίας του 5ου ομίλου, με το Ατρόμητος - Πανθρακικός να εκκρεμεί και περιμένει την ομάδα του Περιστερίου στην τελευταία αγωνιστική, για να σφραγίσει την πρόκριση και να διεκδικήσει την πρώτη θέση, που θα της εξασφαλίσει καλύτερη κλήρωση για τη συνέχεια.

«Ζωγραφιά» Κορδέρο

Η ΑΕΚ μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και στα πρώτα έξι λεπτά κέρδισε έξι κόρνερ(!), αλλά και κάποια φάουλ, που αν και πέρασαν ανεκμετάλλευτα, κάποια απείλησαν (όπως το φάουλ του Μπαρμπόσα στο 6΄). Η πρώτη ευκαιρία σε... ροή αγώνα ήρθε στο 15' με ένα σουτ του Μπαρμπόσα, ενώ στο 22' ο Ντακόλ προσπάθησε να σκοράρει με απ' ευθείας εκτέλεση φάουλ.

Στο 28' ο Μπακάκης έκανε μια σέντρα, ο Μπαρμπόσα έκανε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ. Την ίδια τύχη είχε και μια κεφαλιά του Ντακόλ στο 32' και πάλι από σέντρα του Μπακάκη, ο οποίος στο 36', με νέα σέντρα, βρήκε υπέροχα τον Ζόριτς... φάτσα με το τέρμα, όμως Μανιάτης έκανε απίστευτη απόκρουση. Τρία λεπτά αργότερα η ΑΕΚ είχε και δοκάρι, από κεφαλιά του Σαρρή, ο οποίες πήρε όμορφα την κεφαλιά έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Μπαρμπόσα.

Τελικά, το γκολ ήρθε στο 42', με μια πολύ ωραία ομαδική επίθεση, που έφτασε στον Ντακόλ. Ο Βραζιλιάνος, με πλάτη στο τέρμα, έστρωσε στον Κορδέρο και ο Ισπανός με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε τη μπάλα στο «Γ». Οι Κιτρινόμαυροι είχαν ακόμη ένα καλό ψηλοκρεμαστό σουτ του Ρόβα στο 43' και ένα σουτ του Ζόριτς στις καθυστερήσεις, όμως το 1-0 ήταν το σκορ ημιχρόνου.

«Έμεινε» στα τρία

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Ηρακλή Ψαχνών να κάνει στο 49' την πρώτη και μοναδική του τελική προσπάθεια στο ματς(!), με ένα σουτ του Λόμπα που πέρασε άουτ. Η ΑΕΚ απάντησε στο αμέσως επόμενο λεπτό με μια σημαντική ευκαιρία, όταν από στρώσιμο του Μπακάκη, ο Ζόριτς έκανε ένα πολύ καλό σουτ, με τη μπάλα να φεύγει λίγο έξω. Στο 55' η Ένωση είχε δεύτερο δοκάρι: ο Ρόβας έκανε μια σέντρα από δεξιά, ο Ζόριτς πήρε τη σκαστή κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δεξιό δοκάρι του Μανιάτη.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η ΑΕΚ έχασε ακόμη μεγαλύτερη ευκαιρία να πετύχει δεύτερο γκολ. Ο Μαρμπόσα κέρδισε πέναλτι και ανέλαβε ο ίδιος την εκτέλεσή του, όμως, έστειλε τη μπάλα άουτ! Αμέσως μετά το χαμένο πέναλτι, άλλαξαν και οι αριθμητικές ισορροπίες στο ματς, καθώς ο διαιτητής Βάτσιος απέβαλε με απ' ευθείας κόκκινη τον Γουόρντεν.

Πάντως, το 2-0 δεν... άργησε τελικά. Στο 66' ο Μπαρμπόσα εκτέλεσε άριστα ένα φάουλ από δεξιά, ο Μάνταλος πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Μάλιστα, στο 68' η ΑΕΚ έχασε σπουδαία ευκαιρία και για το 3-0, όταν ο Πλατέλλας βρέθηκε απέναντι από τον Μανιάτη, αλλά πλάσαρε πολύ έξω. Ο βραχύσωμος μεσοεπιθετικός είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία στο 78', όταν ένα σουτ που επιχείρησε πέρασε μόλις άουτ.

Το 3-0 ήρθε τελικά στο επόμενο λεπτό. Ο Ντακόλ έκανε ωραία κάθετη μπαλιά στον Μπακάκη, εκείνος προχώρησε και απέναντι από τον Μανιάτη έστειλε με πλασέ τη μπάλα στα δίχτυα. Αυτό ήταν και το τελικό σκορ, καθώς ένα γκολ του Αραβίδη στο 86' ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ.

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Κολοβέτσιος (69' Φαγέ), Σαρρής, Γροντής, Ρόβας, Κορδέρο (56' Μάνταλος), Πλατέλλας, Ζόριτς, Μπαρμπόσα (76' Αραβίδης), Ντακόλ.

Ηρ. Ψαχνών: Μανιάτης, Παλαιολόγος, Μπακομήτρος (62' Κοτίτσας), Παπαδόπουλος, Παληγεώργος, Γκεμίσης, Λόμπα (67' Δηλαβέρης), Φλίγγος (72' Σικαλιάς), Γουόρντεν, Ποσίνκοβιτς, Ραπτάκης.

20.21 Το ημίχρονο τελειώνει και ο κόσμος συνεχίζει το τραγούδι! Εκπληκτική ατμόσφαιρα ΞΑΝΑ στο ΟΑΚΑ

19.30 Τώρα βγαίνουν οι δύο ομάδες στο γήπεδο. Όμορφη ατμόσφαιρα από σχεδόν 9.000 ΑΕΚτζήδες στο γήπεδο

19.25 Στο γήπεδο και στη θύρα των επισήμων βρίσκονται μαζί οι Τάκης Κανελλόπουλος και Γκίκας Γκούμας

19.19 Μπορεί ο κόσμος να είναι λιγότερος απόψε, από το ματς με τον Απόλλωνα, όμως υπάρχει παλμός και ζωντάνια στην εξέδρα

19.16 Οι δύο ομάδες ολοκληρώνουν την προθέρμανση, πηγαίνουν στα αποδυτήρια και θα ετοιμαστούν για την επίσημη είσοδό τους στο γήπεδο

19.09 Ο Δημήτρης Μελισσανίδης παίρνει θέση στο μεγάλο μπουθ του ΟΑΚΑ πάνω από τα επίσημα. Κοντά του αυτή τη στιγμή και ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς, ενώ στην παρέα προστέθηκε και ο Γιώργος Μελισσανίδης.

19.01 Περίπου 5.500 κόσμου αυτή τη στιγμή στο ΟΑΚΑ και η προσέλευση συνεχίζεται

18.50 Η στιγμή που η ΑΕΚ κάνει την εμφάνισή της στο γήπεδο και τα πρώτα χειροκροτήματα ακούγονται στο ΟΑΚΑ

18.48 Ο Ηρακλής Ψαχνών βγαίνει για προθέρμανση

18.40 Οι δύο τερματοφύλακες έχουν βγει για ζέσταμα

18.34 Ο Τραϊανός Δέλλας τελικά αποφάσισε να αφήσει εκτός αποστολής την τελευταία στιγμή τον Ιβάν Μπρέσεβιτς, αλλά και τον Πεταυράκη

18.23 Τσουχτερό είναι το κρύο στο Στάδιο, το οποίο... αντιμετωπίζεται απ' όλους με βαρύ ντύσιμο

18.22 Λιγοστός ο κόσμος αυτή την ώρα στο ΟΑΚΑ, σχεδόν μία ώρα πριν την έναρξη του αγώνα.

Keywords
Τυχαία Θέματα