Σε ένα χρόνο… ήρθαμε!

18:06 21/5/2014 - Πηγή: AEK365

Το ευρηματικό -όπως πάντα- σύνθημα που σκάρωσαν οι οπαδοί της ΑΕΚ για αυτή την πρωτόγνωρη δοκιμασία που κλήθηκε να περάσει η ομάδα, ανέφερε «Σε καναδυό χρονάκια...». Ο ένας χρόνος έφυγε. Και σε ένα χρόνο... ήρθαμε. Η Ένωση αποχαιρέτησε οριστικά την Γ' Εθνική με τον τρόπο που επιβαλλόταν. Πετυχαίνοντας ακόμη μια νίκη (απέναντι στον Πανναξιακό, με 3-1) και οργανώνοντας ακόμη ένα πάρτι στήριξης και ανιδιοτελούς αγάπης στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου.

Ως... κερασάκι στην τούρτα, ήρθε η πρώτη συμμετοχή με την κιτρινόμαυρη φανέλα τριών ποδοσφαιριστών από την πρωταθλήτρια ομάδα U17 της ΑΕΚ, των Βλαχομήτρου, Βιδάλη και Τσέλιου. Οι οποίοι δεν μπήκαν απλώς στο ματς για την... εμπειρία, αλλά άρπαξαν την ευκαιρία από τα μαλλιά για να στείλουν το δικό τους μήνυμα, με τους δύο πρώτους μάλιστα να συμμετέχουν στο τρίτο γκολ της ομάδας...

Με... σφραγίδα Ανάκογκλου

Η ΑΕΚ μπήκε στο ματς αποφασισμένη να φτάσει σε μια εύκολη νίκη και έδειξε τις... προθέσεις της από τα πρώτα λεπτά. Μόλις στο 7' η Ένωση κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Ο Γροντής από αριστερά έβγαλε μια πολύ όμορφη σέντρα που βρήκε τον Ανάκογλου μόνο του στην καρδιά της περιοχής και εκείνος με πλασέ έκανε το 1-0. Παρά την προσπάθεια του Πανναξιακού να... κρατήσει στην άμυνα, η πίεση της ΑΕΚ ήταν συνεχής και έπειτα από κάποια διαδοχικά κόρνερ που πέρασαν ανεκμετάλλευτα, ήρθε η επόμενη καλή στιγμή (στο 22') με τον Πεταυράκη να κάνει ένα διαγώνιο σουτ και τον Τσαϊλάκη να διώχνει σε κόρνερ.

Στο 29' η ΑΕΚ είχε ακόμη μια καλή στιγμή με τον Πλατέλλα και στο αμέσως επόμενο λεπτό ήρθε το δεύτερο γκολ, που ήταν... καρμπόν με το πρώτο. Νέα εξαιρετική σέντρα του Γροντή από αριστερά και ο Ανάκογλου με τελείωμα με τη μία έκανε το 2-0. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν κι άλλες καλές στιγμές μέχρι την ανάπαυλα να πετύχουν το τρίτο γκολ, όμως ο Πανναξιακός ...γλίτωσε με επέμβαση του Τσαϊλάκη από μια καλή προσπάθεια του Πεταυράκη στο 35', καθώς και από ένα... αυτογκόλ δύο λεπτά αργότερα...

Με το νέο αίμα...

Η ΑΕΚ προσπάθησε να επανεκκινήσει το παιχνίδι από... εκεί που το άφησε και με την έναρξη του δευτέρου μέρους συνέχισε να πιέζει τον αντίπαλο στο μισό γήπεδο, χωρίς ωστόσο να προκύψει άμεσα η κλασσική φάση. Λίγο μετά την συμπλήρωση ενός δεκάλεπτου (στο 56') ο Δέλλας αποφάσισε να ρίξει στο ματς τους τρεις νεαρούς ποδοσφαιριστές από την U17 που είχε πάρει μαζί του στην αποστολή (τους Τσέλιο, Βλαχομήτρο, Βιδάλη). Όπως ήταν λογικό, από τη στιγμή που έγιναν τρεις μαζεμένες αλλαγές (και μάλιστα με την είσοδο των νεαρών), η ΑΕΚ χρειάστηκε κάποια λεπτά για να συντονιστεί ξανά και να βρει ο κάθε παίκτης τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, αυτό το διάστημα το εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι και κατάφεραν στο 60' να μειώσουν σε 2-1, με πλασέ του -δικού τους- Ρόβα, που έφυγε στην πλάτη της άμυνας και τελείωσε τη φάση αμαρκάριστος απέναντι στον Ντούνη.

Η ΑΕΚ προσπάθησε να... απαντήσει στο 66' με μια καλή εκτέλεση φάουλ του Ρόβα και γυριστή κεφαλιά του Κορδέρο, όμως η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Άστοχο ήταν και ένα σουτ που επιχείρησε ο Πλατέλλας στο 77'. Τελικά το τρίτο γκολ ήρθε στο 80'. Ο Βιδάλης έκανε μια πολύ ωραία προσπάθεια και μια σέντρα από δεξιά και ο Βλαχομήτρος με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ...

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ:

ΑΕΚ: Ντούνης, Γεωργέας (56' Τσέλιος), Πεταυράκης, Ρόβας, Τσιρίλο (56' Βιδάλης), Κορδέρο, Γροντής, Τζανετόπουλος, Πόποβιτς (56' Βλαχομήτρος), Ανάκογλου, Πλατέλλας.

Πανναξιακός: Τσαϊλάκης, Καρελέμογλου (58' Σάντα), Παναγιωτίδης, Μεσημέρης (46' Βούλγαρης), Μποδόνιας, Κατσάνης, Μπανακάκης, Καλογέρης, Χαμηλοθώρης, Λίμα (, Ρόβας.

ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ

20.13 Αποθέωση του Μπρούνο Τσιρίλο που χειροκροτά τον κόσμο της ΑΕΚ κατά την αλλαγή του

20.00 Όπως αναμενόταν στο γήπεδο βρίσκεται και ο Μιχάλης Μπακάκης

19.45 Η ομάδα Ξιφασκίας της ΑΕΚ, που στέφθηκε για τρίτη φορά πρωταθλήτρια, μπαίνει στο γήπεδο και κάνει το γήπεδο του θριάμβου με όλο το γήπεδο να χειροκροτεί τα παιδιά... Υπέροχη εικόνα στο πέταλο, με το Κύπελλο να σηκώνεται στο "αέρα" και οι αθλητές να κάνουν "όλε" με τον κόσμο

19.27 Υπέροχη ατμόσφαιρα ξανά από τον κόσμο της ΑΕΚ. Οι περίπου 10.000 κόσμου τραγουδούν μαζί για την ομάδα...

19.16 Μαζί παρακολουθούν το παιχνίδι από τα επίσημα οι δύο τραυματίες της ΑΕΚ Μπρέσεβιτς και Ντακόλ

19.09 Συνθήματα ακούστηκαν και εναντίον της Ρένας Δούρου

19.08 Ο κόσμος της ΑΕΚ τραγουδάει: "Εεεε, οοοο και Μώραλη ψηφίσατε με 20 ευρώ"

19.05 Στην πρώτη σειρά των επισήμων κατέβηκε και βλέπει το ματς ο Δημήτρης Μελισσανίδης

18.59 Απλά και λιτά η ομάδα σηκώνει το Κύπελλο και τέλος...

18.58 Όλη η ομάδα της ΑΕΚ είναι στο γήπεδο. Και οι 11 που θα ξεκινήσουν το ματς και όσοι είναι στον πάγκο και όσοι βρίσκονται εκτός αποστολής. Ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ κ. Μιχάλης Τζανόπουλος παραδίδει στον Νίκο Γεωργέα το Κύπελλο του πρωταθλήματος.

18.55 Ο Δημήτρης Μελισσανίδης είναι ήδη στο μπουθ του ΟΑΚΑ, ενώ ο γιος του Γιώργος στα επίσημα

18.53 Στο γήπεδο έρχεται μετά από καιρό και ο Μιχάλης Τροχανάς

18.44 Και ο Πανναξιακός ολοκλήρωσε την προθέρμανσή του

18.39 Η ΑΕΚ ολοκληρώνει την προθέρμανσή της και οι παίκτες πηγαίνουν στα αποδυτήρια.

18.33 Θέση ήδη στα επίσημα έχει πάρει ο Μιχάλης Παυλής

18.23 O Tραϊανός Δέλλας κάνει την εμφάνισή του στο γήπεδο και βλέπει την προθέρμανση από τον πάγκο του

18.17 Πανναξιακός και ΑΕΚ βγαίνουν μαζί για ζέσταμα στον αγωνιστικό χώρο.

18.00 Οι παίκτες του Πανναξιακού βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο και φαίνεται να ζουν την εμπειρία του αγώνα, βγάζοντας φωτογραφίες μεταξύ τους μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

17.55 Λιγοστός κόσμος αυτή την ώρα στις εξέδρες του ΟΑΚΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα