Θα δούμε μπαλάρα απ’ αυτή την ΑΕΚ

18:55 7/9/2013 - Πηγή: AEK365

ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΛΥΜΠΕΡΗ

Για την ΑΕΚ που θα αγωνίζεται φέτος στη Football League 2, το ζητούμενο δεν είναι η άνοδος που θεωρείται δεδομένη, αλλά να «θυμίζει» συνεχώς με την εικόνα της μέσα στο γήπεδο ότι αυτό που ζούμε είναι μια ιστορική ανορθογραφία. Και στο πιο δυνατό της φιλικό, απέναντι στην κυπριακή Ομόνοια, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα έστειλε ξεκάθαρα το μήνυμα ότι στη σεζόν που ξεκινά θα δούμε τουλάχιστον καλή μπάλα.

Η ΑΕΚ είχε πολύ καλή εικόνα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα. Είχε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο, να δημιουργήσει, να βγάλει πράγματα στον αγωνιστικό χώρο και το έκανε. Την πρώτη ώρα του αγώνα μέχρι έναν βαθμό και στο τελευταίο μισάωρο στον απόλυτο. Με τον Ανάκογλου -που έδειχνε πως βρισκόταν σε μεγάλα κέφια- να έρχεται πιο κοντά στο αντίπαλο τέρμα, τον Πόποβιτς να βοηθά με την ποιότητά του όταν μπήκε στο γήπεδο, τον Πλατέλλα να αποδεικνύεται... σταθερή αξία, αλλά και σοβαρή εικόνα από όλους σχεδόν τους Κιτρινόμαυρους, η ΑΕΚ πέτυχε ένα γκολ με τον Ντακόλ (το δεύτερό του σε ισάριθμα ματς), δεν της δόθηκε καθαρό (πιο καθαρό δεν γίνεται) πέναλτι για να κάνει το 2-0, έχασε ευκαιρίες και τελικά απώλεσε τη νίκη από ένα γκολ εντελώς κόντρα στη ροή του ματς, το οποίο προήλθε από ένα παιδικό λάθος του Βούρα. Σε κάθε περίπτωση, όμως, η γεύση που άφησε απέναντι σε έναν αντίπαλο... σκάλες πιο δυνατό από την καλύτερη ομάδα που θα αντιμετωπίσει φέτος, ήταν πολύ γλυκιά...

Προσπάθησε να παίξει

Παρά το γεγονός ότι απέναντί της είχε μια ομάδα που φέτος έπαιξε Ευρώπη, η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με μια ενδεκάδα που «απαιτούσε» να γίνει αφεντικό στο ματς. Όπως θα κάνει δηλαδή στα παιχνίδια που έρχονται για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Με δύο αμυντικά χαφ-«δεκάρια» (Κορδέρο, Ανάκογλου), τρεις παίκτες πίσω από τον Μπρέσεβιτς που μπορούν να δημιουργήσουν (Ράμα, Ντακόλ, Πλατέλλα) και δύο ακραία μπακ που συμμετέχουν πολύ στο επιθετικό παιχνίδι (Γεωργέα, Πεταυράκη).

Από την πρώτη στιγμή η Ένωση έδειξε ότι είχε διάθεση να παίξει ποδόσφαιρο και σε γενικές γραμμές το έκανε (με κινήσεις, συνδυασμούς), έστω και αν δεν έβγαλε κλασικές φάσεις. Επίσης, αμυντικά δεν έδωσε δικαιώματα στην Ομόνοια, η οποία είχε μόλις μια ουσιαστική ευκαιρία. Η πρώτη καλή στιγμή της ΑΕΚ ήταν στο 8΄με τον Μπρέσεβιτς να κάνει ένα σουτ, αλλά να μη βρίσκει στόχο. Στο 20' ο Ντακόλ εκτέλεσε ένα φάουλ, αλλά μπλόκαρε ο Μορέιρα. Πέντε λεπτά αργότερα ήρθε η σημαντική ευκαιρία της Ομόνοιας. Ο Σταθάκης έχασε τον Γκίκιεβιτς, εκείνος βγήκε τετ α τετ από πλάγια θέση, αλλά ο Βούρας τον έκλεισε σωστά και τον ανάγκασε να πλασάρει άουτ.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η ΑΕΚ απάντησε: ο Πλατέλλας έκανε μια σέντρα, ο Μπέμπα δεν κατάφερε να διώξει, αλλά ο Ντακόλ αιφνιδιάστηκε και δεν κατάφερε να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν μια ωραία συνεργασία του Γεωργέα με τον Ανάκογλου, όμως όταν ο τελευταίος έκανε την -καλή- σέντρα, ο Ντακόλ δεν κατάφερε να μπει στην πορεία της μπάλας.

Και ο Ντακόλ... συνεχίζει

Η ΑΕΚ βγήκε στο γήπεδο με την ίδια διάθεση και στο δεύτερο ημίχρονο, αυξάνοντας μάλιστα την πίεσή της ψηλά. Κάτι όμως που είχε και ως αποτέλεσμα οι Κύπριοι να βρίσκουν περισσότερους χώρους στις αντεπιθέσεις. Μια τέτοια ήταν στο 63', με τον Μέργκολο να κάνει μια σέντρα σουτ που προβλημάτισε τον Βούρα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο οι αλλαγές που έκανε ο Δέλλας έφεραν τον Ανάκογλου (που ήταν πολύ κεφάτος) πίσω από τον Ντακόλ ο οποίος πέρασε ως φορ, κάτι που σε συνδυασμό με την θετική παρουσία του Πόποβιτς (που μπήκε στο ματς) έδωσαν νέα πνοή στην επίθεση της Ένωσης.

Στο 68' η ΑΕΚ απείλησε σε ένα κόρνερ, όταν η μπάλα έφτασε στον Γεωργέα, που ήταν σε καλή θέση στην περιοχή, όμως το σουτ του δεν βρήκε στόχο. Δύο λεπτά αργότερα η Ομόνοια απάντησε στις ευκαιρίες, όμως ο Βούρας απέκρουσε το σουτ του Γκικίεβιτς, ενώ στο 74' ο Πόποβιτς -μετά από εξαιρετική κάθετη του Ανάκογλου- κέρδισε πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Ντακόλ, ο οποίος χωρίς ιδιαίτερη φόρα «εκτέλεσε» και έκανε το 1-0.

Στο 77' η ΑΕΚ θα έπρεπε να έχει την ευκαιρία για το 2-0, όμως ο διαιτητής έκλεισε τα μάτια σε ξεκάθαρο πέναλτι. Ο Ανάκογλου έκανε ωραία ενέργεια και σουτ, με τον Αντράντε να αποκρούει σαν... πορτιέρο. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ένωση είχε ακόμη μια ευκαιρία με τον Ντακόλ να σουτάρει λίγο άοουτ. Και ενώ η ΑΕΚ ήταν η κυρίαρχος του αγώνα, οι Κύπριοι βρήκαν -στο 82'- ένα γκολ από το πουθενά. Σε ένα... σκοτωμένο γέμισμα, ο Βούρας έκανε άστοχη έξοδο, δεν βρήκε τη μπάλα και ο Μαρκολίνι πλάσαρε σε κενό τέρμα.

Παρά το γκολ που ήρθε κόντρα στη ροή του αγώνα, η ΑΕΚ δεν τα παράτησε και είχε τρεις ευκαιρίες να πάρει τη νίκη, όμως τα σουτ των Παυλή (85'), Ντακόλ (87') και Πόποβιτς (89') έφυγαν άουτ.

ΑΕΚ: Βούρας, Γεωργέας (82' Τσουκαλάς), Πεταυράκης (66' Τσουμάγκας), Ρόβας (86' Παληαρούτας), Σταθάκης (75' Τζανετόπουλος), Κορδέρο, Ράμα (59' Πόποβιτς), Ντακόλ, Μπρέσεβιτς (66' Τσούπρος), Ανάκογλου, Πλατέλλας (82' Παυλής).

Ομόνοια: Μορέιρα (46' Μπρούκς), Σκαραμοτζίνο, Αλάμπι, Αντράντε, Μπέμπα, Μαργκάκα, Αγκουιάρ, Τέιλορ (61' Μαρκολίνι), Γκικίεβιτς (83' Χατζηβασίλης), Θεράποντος (46' Μένγκολο), Τσέρφα.

* Οι αποστολές των δύο ομάδων έχουν φτάσει στο ΟΑΚΑ και έχουν ήδη κάνει την πρώτη τους -αναγνωριστική- βόλτα στον αγωνιστικό χώρο του Σταδίου.

* Περίπου 100 οπαδοί της Ομόνοιας έχουν πάρει ήδη θέση στη θύρα 23 του ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση.

* 19.25 Η ενδεκάδα της Ομόνοιας βγαίνει στον αγωνιστικό χώρο και ακούγονται τα πρώτα συνθήματα από τους φίλους της.

* 19.26 Συνεχίζεται η προσέλευση του κόσμου στο γήπεδο με τον κύριο όγκο των οπαδών να βρίσκεται στο πέταλο.

* 19.27 Και η ενδεκάδα της ΑΕΚ στον αγωνιστικό χώρο με τους ποδοσφαιριστές να γνωρίζουν την αποθέωση.

* 19.40 Το πέταλο αρχίζει και γεμίζει σιγά σιγά, ενώ συνεχίζεται η προσέλευση και στις υπόλοιπες θύρες με τον κόσμο να υπολογίζεται στις 5000 περίπου.

* Ο Δημήτρης Μελισσανίδης βρίσκεται αυτή την ώρα στο κεντρικό μπουθ του ΟΑΚΑ και έχει τετ α τετ με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς...

* 19.52 Βίντεο αφιέρωμα στον Τόνι Σαβέφσκι παίζουν τα μάτριξ του γηπέδου με τον κόσμο να έχει τη δυνατότητα να θυμηθεί και να απολαύσει μερικές από τις μαγικές στιγμές που χάρισε ο Σκοπιανός άσος με τη φανέλα της ΑΕΚ.

* 19.58 Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς, ο άνθρωπος που τον είχε φέρει στην Ελλάδα, τίμησε τον Τόνι Σαβέβσκι για την προσφορά του στον σύλλογο και το ελληνικό ποδόσφαιρο.

* 20.00 Μετακόμιση για τους οπαδούς της Ομόνοιας οι οποίοι μεταφέρθηκαν στην πάνω εξέδρα, στη θύρα 20 του ΟΑΚΑ, για λόγους ασφαλείας

* 20.35 Εκπληκτική η ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, με τον κόσμο της ΑΕΚ να μην έχει σταματήσει ούτε λεπτό να τραγουδάει και να είναι αυτός που έχει κλέψει την παράσταση μέχρι στιγμής.

Keywords
Τυχαία Θέματα