Αφεντικό στο Ρουρ η Ντόρτμουντ

18:45 26/11/2011 - Πηγή: AEK365

ΓΕΡΜΑΝΙΑ BUNDESLIGA-14η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ-ΣΑΛΚΕ: 2-0

ΓΗΠΕΔΟ: «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ»

Στην κορυφή της Bundesliga ανέβηκε η Ντόρτμουντ, αφού επικράτησε με 2-0 της Σάλκε στο ντέρμπι της κοιλάδας του Ρουρ για την 14η Αγωνιστική, το οποίο διεξήχθη στο «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» φθάνοντας τους είκοσι εννέα βαθμούς. Η Ντόρτμουντ

πήρε προβάδισμα στο 17' όταν ο Σμέχλερ εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά για τον Λεβαντόφσκι, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε τον Ουνεστάλ. Η Σάλκε άγγιξε την ισοφάριση στο 24' όταν ο Τζόουνς τροφοδότησε τον Χούντελααρ, ο οποίος σούταρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι. Η Ντόρτμουντ «φλέρταρε» με το δεύτερο γκολ στο 31' όταν Κελ και Γκέτσε συνδυάστηκαν και ο δεύτερος πάσαρε στον Λεβαντόφσκι που πλάσαρε τον Ουνερστάλ, ο οποίος έδιωξε με τα πόδια ενώ στην συνέχεια ο Παπαδόπουλος έδιωξε πάνω στην γραμμή το σουτ του Λούκας Μπάριος από την μικρή περιοχή. Οι φιλοξενούμενοι απείλησε στο 36' όταν ο Μπαουμγιόχαν τροφοδότησε τον Ραούλ που σούταρε από την μικρή περιοχή, όμως ο Φαϊτενφέλερ έδιωξε σε κόρνερ. Η Σάλκε άγγιξε την ισοφάριση στο 53' όταν ο Χούντελααρ τροφοδότησε τον Χόλτμπι, ο οποίος σούταρε άστοχα από το ύψος του πέναλτι. Η Ντόρτμουντ «κλείδωσε» την νίκη στο 61' όταν ο Γκέτσε εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά για τον Λούκας Μπάριος, ο οποίος με κεφαλιά βρήκε τον Σαντάνα που με αριστερό σουτ από την μικρή περιοχή έκανε το 2-0. Οι πρωταθλητές «φλέρταραν» με το τρίτο γκολ στο 66' όταν ο Λούκας Μπάριος τροφοδότησε τον Λεβαντόφσκι που πλάσαρε, αλλά ο Ουνερστάλ έδιωξε σε κόρνερ. Η Σάλκε είχε την ευκαιρία να μειώσει στο 78', όμως ο Φαϊτενφέλερ έδιωξε σε κόρνερ το σουτ του Παπαδόπουλου από τα 25 μέτρα και το2-0 παρέμεινε.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Φάϊτενφέλερ, Πίζτσεκ, Χούμελς, Σαντάνα, Σμέχλερ, Λάιτνερ, Κελ, Γκέτσε (89' Γκροσρόις), Μπλαζικόφσκι (89' Οβομογέλα), Λεβαντόφσκι, Λούκας Μπάριος (78' Καγκάβα).

ΣΑΛΚΕ: Ουνερστάλ, Ουτσίντα, Παπαδόπουλος, Μάτιπ, Φούκς, Τζόουνς, Χόλτμπι (82' Χουράδο), Μπαουμγιόχαν (79' Μάρικα), Ντράξλερ (54' Πούκι), Ραούλ, Χούντελααρ.

ΧΕΡΤΑ ΒΕΡΟΛΙΝΟΥ-ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: 3-3

ΓΗΠΕΔΟ: «Ολυμπιακό Στάδιο Βερολίνου»

Στην 6η θέση έμεινε η Λεβερκούζεν, αφού αναδείχτηκε ισόπαλη 3-3 με την Χέρτα Βερολίνου στο Ολυμπιακό στάδιο της πρωτεύουσας σε ένα εκπληκτικό ματς, φθάνοντας τους είκοσι δύο βαθμούς. Η Χέρτα έχασε μεγάλη ευκαιρία να προηγηθεί στο 6' όταν ο Ρουκαβίτσα πάσαρε στον Κομπιασβίλι που σούταρε με την μπάλα να χτυπάει στο χέρι του Σκάαμπ, με τον διαιτητή να καταλογίζει πέναλτι. Ο Κομπιασβίλι ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Λένο έδιωξε σε κόρνερ πέφτοντας στην αριστερή του γωνία. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 8' όταν Οτλ και Ράφαελ συνδυάστηκαν και ο δεύτερος πάσαρε στον Λασονγκά, ο οποίος με δεξί πλασέ νίκησε τον Λένο. Η Χέρτα «ζευγάρωσε» τα τέρματα της στο 18' όταν ο Ρουκαβίτσα εκτέλεσε φάουλ από τα αριστερά για τον Ράφαελ και ο Τοπράκ προσπαθώντας να διώξει σημείωσε αυτογκόλ, κάνοντας το 2-0. Η Λεβερκούζεν μείωσε στο 24' όταν ο Μπέντερ τροφοδότησε τον Ντερτιγιόκ, ο οποίος με αριστερό σ

Keywords
Τυχαία Θέματα