Λυτρωτής ο Τόρες...

17:28 27/10/2013 - Πηγή: AEK365

PREMIER LEAGUE- 9η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΤΣΕΛΣΙ- ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ Σ.: 2-1
Γήπεδο: Στάμφορντ Μπριτζ

Με τον Φερνάντο Τόρες σε ρόλο πρωταγωνιστή η Τσέλσι κατάφερε να επικρατήσει της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 2-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και πέρασε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας. Μία ασίστ και ένα γκολ από τον Ισπανό, που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του στο 90ο λεπτό!

Μόλις στο 3ο λεπτό ο Κέιχιλ έπιασε από κοντά το σουτ στην κίνηση, αλλά κατάφερε να αστοχήσει, ενώ στο 27' και στο 28' οι Ραμίρες και Τόρες έχασαν σημαντικές ευκαιρίες.

Τελικά στο 32ο λεπτό, ο Τόρες έκανε όμορφη ενέργεια και γύρισμα από δεξιά και ο Σίρλε εξ επαφής άνοιξε το σκορ για την Τσέλσι. Στο 36ο λεπτό η Τσέλσι άγγιξε το 2-0 καθώς το τρομερό σουτ του Τόρες, σταμάτησε στο δοκάρι της Σίτι, ενώ στο 48' οι «πολίτες» έφεραν στα ίσα το ματς.

Ο Αγκουέρο έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Τσέλσι και πλάσαρε ιδανικά τον Τσεχ για το 1-1. Στο 63' ο Νταβίδ Σίλβα λίγο έλειψε να κάνει το 2-1, όταν εκμεταλλευόμενος μίας αναμπουμπούλας στην άμυνα της Τσέλσι, έκανε το σουτ αλλά ο Τσεχ τον σταμάτησε με τα πόδια. Και εκεί που φαινόταν πως οι δύο σύλλογοι πρέπει να συμβιβαστούν με τον βαθμό της ισοπαλίας, ο Γουίλιαν έκανε βαθύ γέμισμα στην άμυνα της Σίτι, ο Νάστασιτς δεν είδε τον Χαρτ που ερχόταν να απομακρύνει, γύρισε τη μπάλα με το κεφάλι σε άδεια εστία και ο Τόρες το εκμεταλλεύτηκε κάνοντας το 2-1.

TΣΕΛΣΙ: Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Κόουλ, Ραμίρες, Λάμπαρντ (66' Μίκελ), Αζάρ (84' Ετό'ο), Όσκαρ, Σίρλε (66' Γουίλιαν), Τόρες

ΣΙΤΙ: Χαρτ, Σαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Νάστασιτς, Κλισί, Γκαρθία (80' Κολάροφ), Φερναντίνιο, Νασρί (70' Νάβας), Γιαγιά Τουρέ, Σίλβα, Αγκουέρο (87' Νεγρέδο)

ΤΟΤΕΝΑΜ- ΧΑΛ: 1-0
Γήπεδο: Ουάτ Χαρτ Λέιν

Η Τότεναμ δυσκολεύτηκε πολύ απέναντι στην Χαλ και χρειάστηκε ένα γκολ με τον... αγαπημένο τρόπο του Σολδάδο, δηλαδή με εκτέλεση πέναλτι στο 80΄για να πάρει τη νίκη 1-0, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ.

Η ομάδα του Βίλας-Μπόας δυσκολεύτηκε πολύ να «ξεκλειδώσει» τον αντίπαλο που τακτικά ήταν εξαιρετικά στημένος και προσπαθούσε να απειλήσει στις αντεπιθέσεις. Έτσι, οι «spurs» ανέβηκαν με 19 πόντους ξανά στην πρώτη τετράδα του πίνακα.

Επεισοδιακό... σκηνικό στο φινάλε με τον Τάουνσεντ να προσγειώνεται άτσαλα στο έδαφος πίσω από τις πινακίδες και να χτυπάει, όχι σοβαρά, το χέρι του ενώ πέφτοντας τραυμάτισε και ένα φωτογράφο στο κεφάλι και χρειάστηκε να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από το ξεκίνημα η Τότεναμ μπήκε με διάθεση στο ματς και αυτό απέκτησε νωρίς γρήγορο ρυθμό. Στο 14΄μάλιστα, η ομάδα του Βίλας-Μπόας απείλησε με τον Παουλίνιο αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι ενώ ο δραστήριος Τάουνσεντ είχε ένα καλό σουτ στο 16΄. Η Χαλ απάντησε με καλή ευκαιρία του Σαγκμπό στο 19΄που βρήκε σε ετοιμότητα τον Γιορίς. Οι φιλοξενούμενοι είχαν διαστήματα που πήραν μέτρα και παρά το ότι δεν έκαναν κάποια μεγάλη ευκαιρία, πίεσαν την Τότεναμ κυκλοφορώντας την μπάλα. Το πρώτο μέρος κύλησε χωρίς άλλη μεγάλη φάση και το 0-0 ήταν απόλυτα φυσιολογικό.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Βίλας-Μπόας προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την Τότεναμ βάζοντας τον Ντεμπελέ αντί του Σάντρο αλλά και πάλι η Χαλ δεν της επέτρεπε πολλά-πολλά. Στο 55΄ο Σολδάδο είδε τον Χάρπερ να του λέει «όχι» σε μία πραγματικά καλή στιγμή. Από και έπειτα ο χρόνος κυλούσε, η Τότεναμ δυσκολευόταν και ο προπονητής της έκανε κινήσεις από τον πάγκο που όμως δεν είχαν αποτέλεσμα.
Στο 79΄άλλαξαν όμως όλα αφού ο Ελμοχαμαντί έκανε χέρι σε σέντρα του Βερτόνχεν, ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Σολδάδο στο 80΄ευστόχησε κάνοντας το 1-0. Λίγο πριν το τέλος το ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στον Τάουνσεντ που πήδηξε πάνω από τις διαφημιστικές πινακίδες με την φόρα που είχε και προσγειώθηκε άτσαλα χτυπώντας το χέρι ο ίδιος αλλά και έναν φωτογράφο χωρίς να το θέλει. Τελικά, επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο ο παίκτης και ο φωτογράφος στην δουλειά του αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

ΤΟΤΕΝΑΜ: Γιορίς, Γουόκερ, Κίρικες, Ντόουσον, Βερτόνχεν, Παουλίνιο, Σάντρο (46΄Ντεμπελέ), Τάουνσεντ, Χόλτμπι (60΄Έρικσεν), Λένον (70΄Ντεφό), Σολδάδο

ΧΑΛ: Χάρπερ, Ροσενιόρ (84΄ΜακΛιν), Φιγκερόα, Μπρους, Ντέιβις, ΜακΣέιν, Ελμοχαμαντί, Χάντλστοουν, Μέιλερ, Μπόιντ (85'Μπράντι), Σαγκμπό (88΄Πρόσβιτζ)

ΣΟΥΟΝΣΙ- ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: 0-0
Γήπεδο: Λίμπερτι

Ευκαιρίες είχε. Τρομερές επεμβάσεις, επίσης. Αυτό που έλειψε, όμως, στην αναμέτρηση της Σουόνσι με τη Γουέστ Χαμ στο «Liberty Stadium» ήταν το γκολ, με αποτέλεσμα αμφότερες να αρκεστούν στο βαθμό της ισοπαλίας (0-0)!

Καταιγιστική εμφάνιση... υπό βροχή στο πρώτο ημίχρονο από τα «σφυριά» που έχασαν πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ.

Οι γηπεδούχοι αντίθετα ισορρόπησαν το ματς στο δεύτερο ημίχρονο, προβλημάτισαν την εστία της ομάδας του Σαμ Αλαρντάις, όμως καμία από τις προσπάθειες τους δεν κατάληξε στα αντίπαλα δίχτυα.

Με αυτή την ισοπαλία, η Σουόνσι έπιασε στη 10η θέση τη Νιούκαστλ, που νωρίτερα ηττήθηκε από την Σάντερλαντ, ενώ η Γουέστ Χαμ παρέμεινε 15η μαζί με την Κάρντιφ.

Η συνεχής βροχόπτωση δεν εμπόδισε τη Γουέστ Χαμ να βγει στο γήπεδο και να... ορμήξει στην αντίπαλό της. Η ομάδα του Σαμ Αλαρντάις έπιασε τρομερό ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, αλλά έπεσε πάνω στο «τείχος» της Σουόνσι, ονόματι Βορμ! Από τα πρώτα λεπτά, οι φιλοξενούμενοι έδειξαν τις διαθέσεις τους. Ενδεικτικό της δίψας τους για νίκη, το γεγονός ότι μέχρι το 10' βρέθηκαν τρεις φορές μια ανάσα από το γκολ, τις δύο με τον Ντάουνινγκ και την άλλη με τον Ντεμέλ. Η συνεχής βροχόπτωση δεν εμπόδισε την ομάδα του Σαμ Αλαρντάις να κρατήσει το ίδιο, τρομερό τέμπο, με τον Ντάουνινγκ να συνεχίζει να χάνει ευκαιρίες και τον Βορμ να αποκρούει ό,τι πήγαινε προς την εστία του.

Παραδόξως, η Γουέστ Χαμ παρουσιάστηκε μεταμορφωμένη προς το χειρότερο στην επανάληψη. Αντίθετα, η Σουόνσι ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και με το σουτ του Μίτσου στο 55' καρδιοχτύπησε την αντίπαλη άμυνα. Οι «κύκνοι» αυτόματα ανέβασαν στροφές και έφεραν το παιχνίδι στα μέτρα τους. Η συνεχής πίεση, εντολή προφανώς του Μίκαελ Λάουντρουπ, ανάγκασε τα «σφυριά» σε πολλά λάθη, ενώ τους άνοιξε χώρους για περισσότερες ευκαιρίες. Στο 62' ήταν η σειρά του Βάσκεθ να απειλήσει, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι και πέρασε ελάχιστα άουτ. Στη μεγαλύτερη ευκαιρία τους, οι γηπεδούχοι είδαν την προσπάθεια του Μπόνι στο 70' να απομακρύνει ο Γιασκελάινεν. Αν και η πίεση συνεχίστηκε, το γκολ δεν ήρθε ποτέ και το τελικό σφύριγμα βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες, χωρίς σκορ...

ΣΟΥΟΝΣΙ: Βορμ, Ράχνελ, Φλόρες, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Μπριτον, Ντε Γκούζμαν, Μίτσου, Ντάιερ, Ρουτλέτζ (61' Ερνάντεζ), Βάσκεθ (66' Μπόνι)

ΓΟΥΕΣΤ ΧΑΜ: Γιασκελάινεν, Ριντ, Νόλαν, Τόμκινς, Ρατ, Βαζ Τε (34' Τζάρβις), Μόρισον (78' Τζο Κόουλ), Νομπλ, Ντεμέλ, Ντιαμέ (64' Κ. Κόουλ), Ντάουνινγκ.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ- ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: 2-1
Γήπεδο: Στάδιο του Φωτός

Μεγάλη νίκη στο ντέρμπι του Βορρά για τη Σάντερλαντ με 2-1επί της Νιούκαστλ.

Η Σάντερλαντ μπήκε δυνατά στο ματς και στο 56ο μόλις λεπτό, ο Τζόνσον έβγαλε τη σέντρα και ο Φλέτσερ από κοντά άνοιξε το σκορ.

Η Νιούκαστλ έφερε στα ίσα το ματς στο 57ο λεπτό με κοντινό πλασέ του Ντεμπισί μετά από γύρισμα του Μπεν Αρφά, αλλά οι «μαυρόγατες» πήραν τη νίκη χάρη σε γκολ του Μπορίνι με σουτ στο 85ο λεπτό.

ΣΑΝΤΕΡΛΑΝΤ: Γουέστγουντ, Μπάρντσλεϊ (77' Σελούτσκα), Ντοσένα, Ο'Σι, Κουεγιάρ, Κάτερμολ (70' Κι), Κόλμπακ, Λάρσον, Τζόνσον (69' Μπρίνι), Άλτιντορ, Φλέτσερ.

ΝΙΟΥΚΑΣΤΛ: Κρουλ, Ντεμπισί, Γουίλιαμσον, Ντουμέτ, Σαντόν, Σισοκό (46' Σισέ), Τιοτέ, Καμπάιγ, Γκουφράν (85' Σα.Αμεόμπι), Μπεν Αρφά, Ρεμί (70' Αμεόμπι).

Keywords
Τυχαία Θέματα