Αυστηρό...dress code στη Βουλή

12:57 16/1/2013 - Πηγή: AEK365

Αυστηρές συστάσεις προς τους γραμματείας των Κοινοβουλευτικών Ομάδων απηύθυνε στη Βουλή ο πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας, Χρ.Μαρκογιαννάκης, με αφορμή τις παρεκτροπές που έχουν παρατηρηθεί από βουλευτές τόσο σε θέματα συμπεριφοράς εντός Κοινοβουλίου, όσο και στις ενδυματολογικές τους επιλογές.

Αφορμή για τη σύγκληση της επιτροπής ήταν οι τελευταίες συνεδριάσεις της Ολομέλειας του Σώματος όπου σε εκρηκτικό κλίμα ακούστηκαν εκφράσεις, όπως «συμμορία», «νενέκοι» και «αυτά δεν τα υπέγραφε ούτε η κυβέρνηση

Τσολάκογλου».

Σε πρώτη φάση, όπως αναφέρει Το Έθνος, η οδηγία που δόθηκε είναι να γράφονται στα πρακτικά παρόμοιες εκφράσεις και αν δεν υπάρχει συμμόρφωση θα πρέπει να καλούνται οι βουλευτές να επανέλθουν στην τάξη.

Στην Επιτροπή Δεοντολογίας τέθηκε και θέμα...dress code, καθώς σύμφωνα με τους επιτελείς τους Βουλής σε αρκετές περιπτώσεις οι ενδυματολογικές επιλογές των βουλευτών έχουν ξεφύγει.

«Δεν μπορεί να μπαίνουν βουλευτές στην Ολομέλεια του Σώματος με ξεχειλωμένα μπλουζάκια. Είναι θέμα σεβασμού στο Κοινοβούλιο» τόνισε ο κ.Μαρκογιαννάκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ειπώθηκε στην επιτροπή ότι δεν πρέπει να γίνονται αποδεκτά από το προεδρείο της Βουλής σκισμένα τζιν, κοντομάνικα μπλουζάκια και εμφανή τατουάζ από τους άνδρες βουλευτές, αλλά και προκλητικά ρούχα από τις βουλευτίνες.

Keywords
Τυχαία Θέματα