Αυτοκτόνησε η Ντιναμό...

15:51 26/5/2013 - Πηγή: AEK365

Η Ντιναμό υποδέχθηκε την Βόλγκα, με τους γηπεδούχους να κρατούν την τύχη στα χέρια τους και να θέλουν μόνο νίκη, προκειμένου να βγουν 6οι και να δώσουν ξανά το παρών στην Ευρώπη. Οι φιλοξενούμενοι δεν ήταν σε καμία περίπτωση αδιάφοροι, καθώς ήθελαν βαθμό ή βαθμούς, προκειμένου να αποφύγουν τα μπαράζ. Τελικά, μετά από πολλές χαμένες ευκαιρίες των Μοσχοβιτών στο πρώτο μέρος και των φιλοξενούμενων στο δεύτερο, το 0-0 έμεινε μέχρι το τέλος, με την Βόλγκα να πετυχαίνει τον σκοπό της και να μένει στην κατηγορία.

Κουράνι και Σολομάτιν έχασαν μεγάλες ευκαιρίες, πριν ο Πετρέσκου

αποβληθεί για διαμαρτυρία και ο Νομπόα στείλει την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι! Στην επανάληψη το παιχνίδι πήρε... άγρια ομορφιά, με τους φιλοξενούμενους να είναι επικίνδυνοι στην αντεπίθεση και τους γηπεδούχους να μην μπορούν να φτάσουν στο γκολ. Στο 75', μάλιστα, η Βόλγκα κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Πουτσίλα από τον Σούνιν, όμως από την άσπρη βούλα ο Μπιμπίλοβ γλίστρησε και έστειλε την μπάλα στην εξέδρα! Στο τελευταίο δεκάλεπτο η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω με τους Νομπόα, Ζάιτσεβ και Ατζίντζαλ να χάνουν σημαντικές ευκαιρίες.


Η Ρούμπιν ήθελε μόνο νίκη επί της αδιάφορης Κρασνοντάρ στο Καζάν και στραβοπάτημα της Ντιναμό, προκειμένου να βγει στην Ευρώπη. Οι παίκτες του Μπερντίγιεβ δεν αντιμετώπισαν σχεδόν καμία αντίσταση από τους αντιπάλους τους, έφτασαν εύκολα στη νίκη 2-0 και κατάφεραν να πάρουν το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο! Μόλις στο 7' ο Ερεμένκο με κεφαλιά έκανε το 1-0, με τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο και να μην απειλούνται. Στο 61' χάθηκε η σημαντικότερη ευκαιρία για την Κρασνοντάρ, όταν ο Σιπίτσιν έκανε το σουτ, όμως είδε τον Ριζικόβ να βγάζει εντυπωσιακά, με τους γηπεδούχους να... ξυπνούν μετά την ευκαιρία και να τελειώνουν το παιχνίδι 3' αργότερα. Ο Νάτχο έκανε το 2-0 από κοντά μετά από ωραίο συνδυασμό στην αντεπίθεση μετά από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος, με την Ρούμπιν να δίνει ξανά το παρών στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Η Κούμπαν νίκησε 1-0 την αδιάφορη Ανζί στο Κρασνοντάρ και κέρδισε την έξοδό της στην Ευρώπη για πρώτη φορά στην ιστορία! Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και πήραν το προβάδισμα στο 23' με πανέμορφο γκολ του Ποπόβ από πολύ δύσκολη γωνία. Μπαλντέ και Εζμπιλίζ είχαν καλές ευκαιρίες στη συνέχεια, με τους παίκτες του Κούτσυκ να έχουν τον έλεγχο μέχρι το τέλος και να φτάνουν στη νίκη, που τους έδωσε την 5η θέση!

Στο Europa League η Σπαρτάκ
Είχε το πιο εύκολο έργο από τους υπόλοιπους και δεν υπήρχε αμφιβολία για το ποιος θα κατακτήσει την 4η θέση. Η Σπαρτάκ υποδέχθηκε την ουραγό Αλάνια και έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη 2-0. Τα πράγματα ξεκίνησαν με τις καλύτερες προϋποθέσεις για τους γηπεδούχους, που βρέθηκαν μόλις από το 5' να παίζουν με παίκτη παραπάνω, όταν ο Ντα Κόστα αποβλήθηκε για χειρονομία στους οπαδούς, από τους οποίους έχει ακούσει πολλά και στο παρελθόν. Οι Μοσχοβίτες όπως ήταν φυσικό κυριάρχησαν στη συνέχεια και έφτασαν στο γκολ στο 26', όταν ο Μπριγκαλόβ μετά από κόρνερ του ΜακΓκίντι έκανε το 1-0. Στην επανάληψη ο Άρι είχε δοκάρι, ενώ το παιχνίδι τελείωσε στο 79' ο Ανανίτζε με ωραίο πλασέ στην κίνηση για το τελικό 2-0.

Ροστόβ και Κρίλια Σοβέτοβ έμειναν πέρυσι στην κατηγορία μέσω των αγώνων μπαράζ (νίκησαν Σίνικ και Νίζνι αντίστοιχα). Η... ιστορία επαναλαμβάνεται έναν χρόνο μετά και αμφότερες θα διεκδικήσουν ξανά την παραμονή τους μέσω των μπαράζ με ομάδες από την 2η κατηγορία. Η Ροστόβ μπορεί να κέρδισε άνετα 3-0 την πρωταθλήτρια ΤΣΣΚΑ, που... ξέχασε να κατέβει στο γήπεδο, όμως αυτό δεν ήταν αρκετό. Η Κρίλια από την άλλη ταξίδεψε στο Γκρόζνι, βρέθηκε πίσω στο σκορ, κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα με το ξεκίνημα της επανάληψης (49' Καμπαγιέρο), όμως στη συνέχεια αντί να πιέσει για τη νίκη κατέρρευσε και με πολύ κακή αμυντική λειτουργία στα στημένα γνώρισε την συντριβή από τους Τσετσένους με 4-1...

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας (30ής) αγωνιστικής

Κυριακή (26/05)

Αμκάρ-Ζενίτ 0-0

Ντιναμό-Βόλγκα 0-0

Σπαρτάκ-Αλάνια 2-0
(26' Μπριζγκαλόβ, 79' Ανανίτζε)

Λοκομοτίβ-Μορντόβια 2-1
(16' πεν. Σαμέντοβ, 23' Εντόι - 90' Πάζιν)

Ροστόβ-ΤΣΣΚΑ 3-0
(19' Πόλοζ, 45' Κανγκά, 55' Καλατσιόβ)

Κούμπαν-Ανζί 1-0
(23' Ποπόβ)

Τέρεκ-Κρίλια Σοβέτοβ 4-1
(41' Αμισουλασβίλι αυτ., 66' Άνγκμπουα αυτ., 70' Φερέιρα, 77' Κανού - 49' Καμπαγιέρο)

Ρούμπιν-Κρασνοντάρ 2-0
(7' Ερεμένκο, 64' Νάτχο)

Βαθμολογία (τελική)

1. ΤΣΣΚΑ 64 (όμιλοι Champions League)
2. Ζενίτ 62 (προκριματικά Champions League)
3. Ανζί 53 (Europa League)
4. Σπαρτάκ 51 (Europa League)
5. Κούμπαν 51 (Europa League)
6. Ρούμπιν 50 (Europa League)
7. Τέρεκ Γκρόζνι 48
8. Ντιναμό 48
9. Λοκομοτίβ 43
10. Κρασνοντάρ 42
11. Αμκάρ 29
12. Βόλγκα 29
13. Ροστόβ 29 (μπαράζ παραμονής)
14. Κρίλια Σοβέτοβ 28 (μπαράζ παραμονής)
15. Μορντόβια 20 (υποβιβασμός)
16. Αλάνια 19 (υποβιβασμός)

Keywords
Τυχαία Θέματα