Αυξάνονται οι ηλικιωμένοι, μειώνονται τα παιδιά

13:29 1/10/2012 - Πηγή: AEK365

Συνεχώς αυξάνεται το ποσοστό των ηλικιωμένων ατόμων άνω των 65 στην Ελλάδα έχοντας φτάσει σήμερα στο 18%. Μάλιστα η προοπτική μέχρι το 2020 δείχνει ότι αυτό το ποσοστό θα φτάσει στο 24%.

Ταυτόχρονα ο πληθυσμός των παιδιών ηλικίας 0-14 ετών συνεχώς μειώνεται και σήμερα αριθμεί περίπου 14%, που σημαίνει όχι μόνον ότι γερνάμε ως χώρα, αλλά επίσης ότι μελλοντικά θα μειωθεί ο πληθυσμός συνολικά.

Τα παραπάνω επισημαίνουν σε κοινή επιστολή

τους η Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρεία και η Ψυχογηριατρική Εταιρεία «Ο Νέστωρ» με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων (1η Οκτωβρίου 2012).

Φέτος, ενώ το έτος 2012 είναι αφιερωμένο από την Ευρωπαϊκή Ένωση στην ενεργό γήρανση, η χώρα μας βρίσκεται στην πολύ δύσκολη θέση να μην μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα των ηλικιωμένων δημιουργικά.

Η πρόσφατη οικονομική κρίση όξυνε και συνεχίζει να οξύνει τα προβλήματα σε κάθε τομέα της κοινωνικής ζωής των ηλικιωμένων, σε θέματα πρόνοιας, ασφαλιστικής κάλυψης, νοσοκομειακής φροντίδας, καθώς και τα προβλήματα εκπαίδευσης επαγγελματιών υγείας και κοινωνικών επιστημόνων πάνω στην Τρίτη Ηλικία.

Keywords
Τυχαία Θέματα