Αγωγή 1 εκατ. ευρώ κατά του Δημοσίου για το φονικό στου Ρέντη

10:05 11/7/2013 - Πηγή: AEK365

Τρεις μήνες μετά την απόφαση του δικαστηρίου που καταδίκασε σε δις ισόβια τους τρεις από τους τέσσερις δολοφόνους που θέρισαν τις ζωές των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ στου Ρέντη τον Μάρτιο του 2011, η οικογένεια του Γιάννη Ευαγγελινέλη κατέθεσε αγωγή ενός εκατομμυρίου ευρώ κατά του ελληνικού Δημοσίου.
Στην αγωγή, σύμφωνα με την Espresso, καταλογίζει σοβαρές

παραλείψεις στην Ελληνική Αστυνομία και κάνει λόγο για πόλεμο στον οποίο πήγαν γυμνοί -υπακούοντας εντολές- οι δύο αστυνομικοί.
"Τα παιδιά της ΔΙΑΣ εστάλησαν σαν πρόβατα στη σφαγή. Δεν είχαν τον κατάλληλο εξοπλισμό προκειμένου να αντιμετωπίσουν εγκληματικές οργανώσεις με το εκτόπισμα αυτής της συγκεκριμένης εγκληματικής οργάνωσης.
Δεν βρισκόμαστε στην εποχή της ποτοαπαγόρευσης, αλλά το έγκλημα έχει εξελιχθεί σε τέτοιο βαθμό που το κράτος και η Αστυνομία πρέπει να πάρουν τα μέτρα τους και να σταματήσουν να λένε ότι υπάρχουν οικονομικές δυσχέρειες και ότι δεν δύνανται να φροντίσουν τα δικά τους παιδιά, πολύ δε περισσότερο του πολίτες.
Όταν δεν μπορεί η Αστυνομία να προστατέψει τα δικά της παιδιά, θα μπορέσει να προστατέψει την κοινωνία;" διερωτήθηκε ο δικηγόρος της οικογένειας Γιώργος Καρατζογιάννης.
Η οικογένεια του 23χρονου αξιώνει από το Δημόσιο το ποσό αυτό ως αποζημίωση για ψυχική οδύνη με αγωγή που κατέθεσε ενώπιον του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών.
Στην αγωγή η οικογένειά του κάνει λόγο για λάθη που έγιναν και στέρησαν από την επιχείρηση το στοιχείο του αιφνιδιασμού.
"Λίγα δευτερόλεπτα πριν από το τραγικό και ανεπανόρθωτο συμβάν της συμπλοκής... από τον ασύρματο της ομάδας ΔΙΑΣ έγινε λάθος αναφορά και ενημέρωση για το στίγμα των δραστών.
Έτσι ενώ οι δράστες είχαν ήδη στρίψει στην οδό Περικλέους, στο σημείο όπου στήθηκε η ενέδρα, η ενημέρωση που δινόταν από το κέντρο ήταν ότι το καταδιωκόμενο όχημα βρισκόταν αρκετά τετράγωνα πιο μακριά από το σημείο που στην πραγματικότητα βρισκόταν.
Εξαιτίας της παντελούς έλλειψης οργάνωσης της όλης επιχείρησης δόθηκε η χαριστική βολή στην πορεία της ζωής του Γιάννη μας, καθώς η ίδια η έκταση της επιχείρησης, όπως εξελίχθηκε και αναπτύχθηκε, κάθε άλλο παρά μονάχα το εισιτήριο προς το ταξίδι στην άλλη ζωή θα μπορούσε να κληρώσει στα παιδιά της ΔΙΑΣ.
Έλαχε να είναι ο δικός μας Γιάννης ο πρώτος κληρωθείς του δώρου αυτού που μας πρόσφεραν απλόχερα οι σωρείες επιχειρησιακών λαθών και παραλείψεων της Ελληνικής Αστυνομίας", σημειώνεται στην αγωγή.
Από το ποσό που αξιώνει η οικογένεια, το ελληνικό Δημόσιο θα πρέπει να καταβάλει 400.000 ευρώ στη μητέρα του 23χρονου και από 300.000 ευρώ σε καθεμία από τις αδερφές του.

Keywords
Τυχαία Θέματα